Originally Posted by
KýsaVade
EM denilen ülkeler, "güvenli liman" sayýlan ülkelere göre ayarlar faizlerini.
ABD faiz indirmiyorken, faiz indirmek... Zor.
Ayrýca bizde kesilmeyen talep; temel gýda maddelerine olan deðil, bilhassa kara para vb. nedeniyle lüks, yani tamamý ithal olan mallara olan talep. Yoksa toplumun büyük kesimini oluþturan ücretli/emekli vb. zaten temel ihtiyaçlarýný karþýlayamýyor.
"Arttýrýrsýn fiyatlarý insanlar almaz" ile enflasyon nasýl çözülür? "Faiz nasýl indirilir?" ise bilim adamlarýnýn konusu.
Trump-Powell olayý ile þu an bizim durumumuz bir deðil. Zaten neþter çoktan vurulmuþ durumda bizde gecikse de sonucunu alýrsýn. Çarþý pazar market gezmediðin nereden belli gezsen biraz anlardýn ne demek istediðimi.
Birilerinin siyaseti bahane edip halký kazýklamasýndan artýk insanlar sýkýldý. 500 puan faiz indirimi beklemekte ne sýkýntý var ben bir de bak 19 haziranda inmesini beklemiyorum da yazdým. Zaten normalde belki en az 250 baz puan inecekken bir de arada 350 baz puan faiz artýrdýk. Burada KGF dendi ben ona da karþý çýktým. Herkesi bir görüyorsunuz buralarda. Hemen genel kanýya ters yazý görseniz baþlýyorunuz Ak partili ya da troll demeye. Halbuki finans piyasalarýnda genellemeler deðil istisnalar büyük paralar kazandýrýr.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri