Ýstanbul'da Ýstanbul Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayýnda yýllýk %44,38 (Önceki: +46.57%) - ÝTO
Ýstanbul'da Ýstanbul Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayýnda yýllýk %44,38 (Önceki: +46.57%) - ÝTO
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ito: Ýstanbul 'da haziran enflasyonu.%1.77
Tuik 1.60 altý çýkarmasý gerek.
Enflasyon düþüyor izlenimi için.
Geçen sene haziran 1.64 gibi düþük bir deðer. Bu seriden çýkacak yenisi gireceðinden bu rakamýn altýnda bir deðer açýklarlar. Muhtemelen arkadaþýn dediði gibi 1 in altý bir deðer.
Sonrasýnda yaz boyunda geçen sene 3 civarý gelmiþ hep. Yaz boyunca 5-6 puan da düþürecekler genel enflasyonu. Yani yaz sonuna doðru 30 in altýna getirirler. Bu da 46 gösterge 49 fonlamayý aþýrý pahalý kýlar. Buralarda daha fazla tutamazlar. Mazallah görevden alma falan oluverir zaten.
Borsa bunu satýn alýr. Ýndir bindirlerle de olsa BIST100 için 3 dolar 12/12.500 ler civarý yaz sonuna kadar uygundur. Üstü de olabilir tabi.
Tabi endeks müh. devrede. Ýmamoðlu davasýnda nasýl tepeden yüzde 20 düþmemize raðmen bir çok kaðýt yüzde 30 ve üzeri düþtü ise yine bir çok kaðýt yüzde 50/60 giderken borsa usturuplu bir þekilde 30 gidecek.
bizim otopark %25 zammý yapýþtýrmýþ þükürler olsun...
pastanede %25 zammý yapýþtýrmýþ...
bana girenler þimdilik bu kadar...
gözlemlediðim temmuz 1 þakalarý...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben olaya þöyle bakarým. Bir ürün 100 birim fiyata satýlýk dünya da. Biz inmiþ faiz ile bile %40 bandýnda gireceðiz rekabete. Rakipler ile mukayese ettiðimizde bizim faizler onlarýn 2-10 katý kadar yüksek ab yi hiç katmýyorum. Biz de iþçilik Bangladeþ mýsýr fas gibi ülkelerin kaç katý yüksek. Tekstil de kesin sýkýntý devam eder. Diðerlerinde çin baþ belasý. Otomobil de kendi ayaðýmýza sýkýyoruz. Velhasýl Þimþek ile zerre olmaz. Adamlar sadece nefes dersinde hastasýnýn bütün organlarý felç beyin ölümü gerçekleþti sadece nefes alýyor ekonomi.
Yer Ýmleri