-

Originally Posted by
snkleyp
Farklı görüşleri de dinlemekte fayda var;
Benim buradan anladıklarım şunlar;
1-Sayın Kuzu; büyük paranın (FED'in yeni Başkanının da tesiriyle) gelişmekte olan piyasalara girebileceği, Bist'in de (kendi hesaplamasıyla) 3 kat yapabileceğini öngörüyor,
2-Sayın İzmirli Hoca da bir develüasyon bekliyor; böyle bir durum endeksi dolar bazında daha da ucuzlatır ve sayın Kuzu'nun işaret ettiği yabancı girişini kolaylaştırır,
3-Sayın Zdx&Lunar Soul; endeks mekaniğinin pandemi dönemindeki gibi çalışmayacağını düşünüyor, böyle aşırı ve ani yükseliş beklentilerine girilmemesi gerektiğini, belki de daha temkinli olunması gerektiğini düşünüyor.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen, yazılanları anlamaya çalışıyorum.
1- endeksin 3 yapması mutlaka olacak bir şey ama vadesi 10 gün mü 10 ay mı 10 yıl mı, fazla da abartmamak lazım çok kısa sürede olursa 1 kilo beyaz peynirin de 1500 TL olması lazım neden sütaşı x3 yaptırmak için peyniri de x3, x5 bi şey yapmanız gerekebilir, tam birebir olmasa da..
2- dolar zaten çöp olmuş tukaka ediliyor bu biraz basit yorum oldu, bu kadar dolar girişi varken devalüasyon nereden çıktı bunu anlamadım.,
3- endeks çıksa da çıkabilir (3kat biraz fazla) gerçekten, zira geçen sene dünyanın bir çok borsasına göre geri kaldı , düzeltmeler de olur diye düşünüyorum, pandemi de ucuz bedava kredi dağıtıldı, kredi kartı nakit çekiminden altın alıp, halka arza girip para kazanan oldu, bu faiz oranları ve boş beleş para dağıtımı yok,kkm faizden çıkan bir kısım gelir, ama azı gelir burada yabancı borsayı ateşlerse o zaman kkm ciler, bedava doldurdukları kasanın bir kısmını borsaya yıkabilir. Ama çok hızlı mı olur onu bilemem... Ve kaç kat olur x3 aynı yıl içinde????
-

Originally Posted by
TIFIL
iyi günler burada grafik varsa ben neden göremiyorum, sadece kuzunun son attıklarında sıkıntı var diğerlerini görüyorum. tşk.
Sayın TIFIL,
Burda bir graf var ama kuzu'nun resim yüklediği sitenin resimleri TR'den görülmüyor.Ben sizin için kuzunun grafını görünür hale getireyim.
-
[/QUOTE]
Lambswool, yani kuzunun 15400 aşağısında 12 k lerde yazdığı yer çok komik olmuş Cowboy lar gelecek demesi efsane olmuş 
İyi ki atını kowalayan John Wayne , burada yani 12 bin endeks lerde, atı yakalayıp pinecek felan yazmamış, ömür adam
-
3- endeks çıksa da çıkabilir (3kat biraz fazla) gerçekten, zira geçen sene dünyanın bir çok borsasına göre geri kaldı , düzeltmeler de olur diye düşünüyorum, pandemi de ucuz bedava kredi dağıtıldı, kredi kartı nakit çekiminden altın alıp, halka arza girip para kazanan oldu, bu faiz oranları ve boş beleş para dağıtımı yok,kkm faizden çıkan bir kısım gelir, ama azı gelir burada yabancı borsayı ateşlerse o zaman kkm ciler, bedava doldurdukları kasanın bir kısmını borsaya yıkabilir. Ama çok hızlı mı olur onu bilemem... Ve kaç kat olur x3 aynı yıl içinde????[/QUOTE]
bovespa endexi ile son 6 yılı korele edin önce endexin ne kadar pahalı oladuğunu anlarsınız.merval ile korele ederseniz de ne kadar ucuz olduğunu görürsünüz.
-

Nedense " da*n*a*n*ı*n kuyruğunun koptuğu yer" gibi bir algı geliyor bana..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri