Emmi bu tüpraşa devamlı veriyorlar bilanço beğenilmedi sanırım
Emmi bu tüpraşa devamlı veriyorlar bilanço beğenilmedi sanırım
teşekkürler... çok harika anlatmışsınız
şu cahil kafamnan... tam 2 sene önce ben bunlarıda yazdım
bu gönderiyi yazdığımda dolar 32 tl idi... vallahi hiç hesap falan yapmadan 38'de satacaklar deye salladım
açın bakın grafiklere 1 sene sonra dolar 38 tl idi.
ingiliz 100 milyar dolar bozdurdu... koydu tl faize... 1 sene sonra vadesi dolan tl'sini götürdü merkez bankasına..
o günkü kur ile 125 milyar dolar aldı gitti...
kimden çıktı bu 25 milyar dolar ? bizden çıktı... devletin borç hanesine ilave olarak eklendi.
o zaman ''devlet öyle yapmasın, zararına olmayan... karlı politika izlesin '' deyen olursa ;
600 milyar dolar borcun olunca...
öyle olmuyoru işte
borç çevirmeye ihtiyacın var...
ingilize diyorsun ki ''para lazım, borç çevirmem lazım... benim tahvil ihalelerime gir ''
ingiliz diyor ki ''gireyimde benim karım ne olacak bu işten ? ''
sen deyorsun... ''% 10 vereyim ''
o deyor ki : ''hadi lan ordan, ekonomin batmış... bana mecbursun''
% 30 vereceksin...
sende mecburen veriyorsun
vermezsen... iktidardan düşersin...
yani... akepe iktidarda kalmak üçün
bu ülkeyi, bu milleti hergün daha fazla batırıyoru...
hergün daha fazla borçlandırıyoru
.
.
bu başlığın amacı sanırım bunlar değildi... bu sondu... emmi kusurumuza bakmaz umarım
Son düzenleme : çıtak; Dün saat: 14:03.
yaw emmi
1 tane daha yazayım... allaaansen
dünyanın en güçlü ordusuna sahip, kimsenin karşısında duramadığı ameyrika bile % 4'nen borçlanıyor.
o bile fayiz veriyor PARA BARONLARINA...
PARA BARONLARI kim ?
bilimum yahudiler...İNGİLİZLER...
FED bunlardan biri
amerika'ya finansman sağlıyor... ''bizim paramız olmazsa, sen heçbirşeysin '' diyorlar
PARA BARONU kolay olunmuyor... yüzlerce, binlerce yıl çalışman gerekiyor
''Allaam biz müslümanız, bize yardım et... bize para göndert '' dimeynen... olmuyor
aslında oluyor... Allah verir
birsürü petrol veriyor, ama onun kaymağınıda gavur yiyor... (trump geçen müslümanların 3 trilyon dolarını ellerinden aldı gitti )
önce karşındakini batırıp, kendine muhtaç etmen lazım...
şimdiki küçük para baronundan birisi kim ? ÇİN
ama nasıl oldu ?
(geçen televizyonda dinledim )
İngilizler...
Çin'e tam 17 trilyon dolar para vermişler... (borç tabiki, geri ödenmek kaydı ile )
demekki amerika'nın politikalarını kendi menfaatlerine bulmayınca, paralarını ve bilimlerini Çin'e yönlendirmişler.
Çin'in bildiğimiz bu gelişimi, bu 17 trilyon dolar sayesinde olmuş... adam öyle didi
ben PARA BARONLARININ... tapınak şövalyeleri zamanından sonrasını biliyorum
ama emmi Hz. Musa'dan, Hz. Davut'tan... berisini biliyordur
emmi akşam onları bir daha anlatırmısın...
yahudiler neler yapıyor... nasıl zengin oluyorlar... altın buzağıyı falan
Son düzenleme : çıtak; Dün saat: 14:11.
KUZU hocam SASA hala 8 tl hedefi geçerlimi acaba? yakında hızlanır gibim bence
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
SASA VE SPEKULATORU.....HEDFI 10 PANGINOTA CEKMEK UCUN NE YAPTI.....
SASA yi haziran 2025 de 2.8 den aldik....5.6 ya iki katina cikti....VE SATTIK....
dustu....FIBO 62 de geri aldik....4 ten....hedefi 8 dedik....SPEKULATOR....bizi gordu....nahhh 8 dedi....2.3 e kadar dustu.....IHLAS ta rahmetli enver hoca taktigini uyguladi....ikerim teknigi dedi....BIR SPEKULATOR....ikerim teknigi dedi mi....ve dustumu....hedefi....yani zirve hedefini yukseltiyor demektir.....yukseltti....hedef artik 8 degil....10 panginot....
EEEEE biz bu spekulatorleri ike ike bugunlere geldik.....ne yaptik....onun yaptigini yaptik....dipte...elimizdeki malin iki kati kadar DAHA mal aldik.....ve maliyetimizi....4 den....2.80 e cektik....ve 10 panginot olmadan satanin mamina cakayim deyip elimdeki SASA dosyasini rafa kaldirdim.....izleyecegi yontem icin....bir analogi yaptim....grafta....
![]()
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Yer İmleri