Originally Posted by
Mathias
Yani aslýnda 2010 yýlý öncesi bazý þeyleri yaþamamýþ olanlar demiþsin ama . Þöyle diyim. O dönemi yaþamýþlar da aslýnda 2020 sonrasýný anlayamýyor. Dediðin gibi adaptasyon þart. Bir mantýk aramamak lazým. TA temel þu bu . Hiç birþeyin çalýþmadýðý bir dünyadayýz. Bütün realiteler darma duman ediliyor. Hallaç pamuðu gibi atýlýyor. Toplam cirosunun!!! 10 katýndan PD i olan firmalar var NASDAQ da mesela. NVIDIA bunlardan birisi. Gazete kaðýdý yakar gibi nakit yakan AI ci ler var. Hala yatýrým beklenti falan paylaþýyorlar. Sam Altman bunlardan birisi. asels nedir Nede gitti. Bak eregl ye tepeden yüzde 3 verdi dünün bile yüzde 1 altýna çekti. Git bak allah bilir BOFA basýyordur. Ayný BOFA allah bilir THY süpürüyordur bugün de. Bak endeks 1+ dan 0 a geldi. Bir anda durdu orada. Belli ki kýrmýzý istenmiyor. Neden?
O da doðru ben daha öncesini þunun için yazdým bence 2010 dan sonra piyasa süre uzunda olsa hep yükseliþte.Bence bir kiþinin tam olmasý için bu iþlerde 1 majör yükseliþ 1 majör düþüþ görmüþ olmasý lazým.2010 da giren henüz düþüþ görmedi arada olanlar ufak.
Bir gün seni bu teknik analize ikna edicem rahat ol ben kendime güveniyorum.
Bir konuda haklýsýn 2020 den diyelim pandemi sonrasý olanlarda deðiþikti bu son 2-2,5 sene de.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri