1973 de NIXON dolari altindan koparmisti.....
fiyat kaart para....onun enflasyonu....altin fiyati.....petrol fiyati arasinda bir iliski kurulmustu.....BU ILISKI 40 YIL DEGISMEDEN SURMUSTU......
ILISKI SUDUR.....fiyat paranin degeri surekli ENFLASYONLA dustugu ucun.....PETROL fiyatinin bu dususe adapte edilebilmesi ucun.......PETROL FIYATI CARPI 30 ESIT ALTIN FIYATI.....simdi petrol fiyati 100 carpi 30=3000 altin fiyatidir.....altin fiyati simdi 4600 bolu 30=150 dolar petrol fiyatidir.....
ya altin fiyati dusurulecek.....yada petrol fiyati 150 dolar olacak....ki....DENGE KURULSUN.
su anda DENGE yok.....
bu yuzden.....surekli petrol ve altin uzerinde pozizyon acip kapiyorum....bir pinansal instruman....UNSTABIL dengede ise....onda OYNAKLIK tavan olur....o oynakliktan para yapiyorum suan.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Bofa 6.5 mikyar sattı
Hemde incitmeden
ORTA VADELI PROGRAM ILAN EDILDI.....BIST 100.....7000 di.....bankacilik endeksi 6000 di.....BIST 100 14 600 OLDU....2.1 KAT ARTTI.....BANKACILIK ENDEKSI 22 000 OLDU....3.7 KAT ARTTI.....program yapti bunu....basariz oldumu.....oransal DENGE kurulacak.....bankacilik 10 200 e duserek....
oyleyse.....
BUYUK COKUS OYUN PLANIMIN ILK MADDESI NEDIR.....
BANKACILIK HISSELERINI BIREYSEL OLARAK SHORTLAMAK....AKKIZ....YONCA....KERESTE....AMIRAL.
KURU GURULTUYE KULAK ASMA....
BU ALEMDE.....BEN NE DERSEM O OLUR....BEN BILGIYIM....GURULTU DEGILIM.
Sayın Kuzu,
Sizce öngördüğünüz düşüşün lokomotifi bankalar mı olacak, yoksa son dönemde pozitif ayrışan aselsan ve eregli gibi hisseler mi?
Çünkü bu iki hisse ikili tepeyi aştı diğer ağır abiler fibo 60 ı geçemedi.
Saygılar, herkese bol kazançlar.
BURADA.....
raporuma ulasamiyanlar icin....genel bir OYUN TARZI vereyim.....
petrolu LONGLADIN MI.....ayni anda....ALTIN VE GUMUSU shortla.....
petrolu SHORTLADIN MI.....ayni anda....ALTIN VE GUMUSU LONGLA.....
oynaklik yuzde 3 ise.....ikisinden kazancin yuzde 6.....ucunden kazancin yuzde 9 olur.
misal....bugun petrol yuzde 3 yukarida....altin ve gumus yuzde 2 kusur asagida.....
Son düzenleme : kuzu; 28-04-2026 saat: 17:03.
Yer İmleri