Kuzu bu iþleri iyi öðrenmiþsin gizem önemli tabii ama bence Enok kýssasý bir hayli karýþýk örnekleme olmuþ. Musa-Hýzýr kýssasý koysan siz benimle birlikte sabredemezsiniz desen hadi bir yere kadar olurdu bu Enok kýssasýndan çok anlam çýkar. Misal Hani VESTL 2 ayda 50 oluyordu diye sorarlar sonra....
Hani graflarý sen çiziyormuþsun o hesap.
Þimdi mesela günde 5 vakit alný secdeye deðen ama piyasada bu naneleri yiyen patron spekülatör ve onlara ses etmeyenler varken hemde.
Borsa Ülkelerin refahlarýný artýran ve herkese bir miktarda olsa paylaþma imkaný saðlayan bir mekanizmadýr.Patron ucuza kaynak bulur kazandýklarýný ortaklarý ile paylaþýr normalde ama bizim ülkemizde adam halka açýlýyor sonra mesela Textil patronu diyelim o andan itibaren ilk iþi spekülasyonda deðil manipülasyon oluyor.Ya da sanayici halka açýlýyor artýk ilk iþi foncular+ spekülatörlerle beraber iþ tutararak manipülasyon haliyle manipülatör oluyor. Ve buna ses etmeyen Devlet.
Sonra bir Babacan var ben onu Babacan olduðu zaman eleþtirmiþ bu topiclerde çok laf yemiþ biriyim. Niye eleþtirdim çünkü piyasa onun zamanýnda karartýldý þimdi kalkmýþ masal anlatýyor herkese bir çoðu da güya borsa oynuyor piyasada bunlardan bir haber.......
Bu ülkede gerçekler hiç kimsenin iþine gelmiyor.Ben illa taraf olmak zorunda deðilim siyasi bir görüþüm olsa da yanlýþý olan herkesi eleþtiririm ama Ülkede bir kesim var bunlar sorsan sosyal demokrat hak hukuk adalet ama kapitalizmin nirvanasý olan borsada 24 saat cirit atýyor çoðu þeyden de habersiz.Ýþlerine gelmeyenleri yazýnca yandaþ oluyorsun troll oluyorsun. O yüzden bende orta sahada top çeviririm buralarda.
Ben mecburmuyum Beþiktaþlýyým diye Abrahama Osimen muamelesi yapmaya.... týpký o hesap.
Kimileri için sosyalde sallamak sanat olmuþ adam bir araba dolusu laf ediyor sonra yanýlýyor ne bir pardon var ne özür sonra sanki dünyanýn en iyi traderý gibi o akþamý unutup ertesi sabah aynen sallamaya ona buna posta koymaya devam ama bu anca sanalda olur.Reel de çok deðil 1 kez böyle bir þey yapsan çevrende bu iþlerde 1 tane adam kalmaz.........Buna eþ dost dahil.
Bu Ülkede en temiz sandýðýnýz patron mesela kim Ali desen o bile foncularla spekülatörlerle kol kola. Sonra bu topiclerde öyle zýrvalayanlar var ki öyle böyle deðil. Çünkü piyasada iþler nasýl dönüyor zerre haberleri yok. Bu iþlerde konu menfaat ise yanyana gelmez denilenler bile yanyana. Ama onlar bunu bilmeyip maval okuyor bu topiclerde.
Bu iþlerde bu Ülkede bazý iþleri çok para da olsa becerebilecek adam sayýsý 3-5 kiþiyi geçmez sosyalde Üstad diye gezinen çantacýlardan bahsetmiyorum onlar anca dýþ kapýnýn mandalý olur. Demek istediðim Ali de olsan Ahmette de olsan gideceðin adam belli A partili de olsan B partili de olsan gideceðin adam belli. O yüzden bu topiclerde hayal dünyasýnda olup aslýnda konu borsa olunca varolmayan bir ülkede yaþayanlar bu yazýklarýmý iyi okusun. Çünkü bu kesim hisse neti öyle bir hale getirmiþ ki bunlarý yazabilecek adamlar buralardan arkasýna bile bakmadan kaçar.....
Son olarak eðer TV8 bu ülkede halka açýlabiliyorsa size tavsiyem bu topiclerde ya da sosyalde siyasi lüzumsuz tartýþmalar ile birbirinizi kýrmayýn. Hele normalde eþinizi dostunuzu hiç.......

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri