Originally Posted by
nohut
- "Sanayi ve teknolojide sayýsýz ilklere, önemli kazanýmlara imza attýk"
Türkiye'nin son 23 yýlda gerçekleþtirdiði büyük atýlýmlar sonucunda hiç olmadýðý kadar kuvvetlendiðini anlatan Kacýr, "Çünkü bu dönemde siyasetten ekonomiye, hukuktan altyapýya uzanan geniþ bir yelpazede, kapsamlý reformlar hayata geçirdik. Makroekonomik istikrarýn güçlendiði, yatýrýmcýya güven veren, öngörülebilir ve cazip bir iþ ve yatýrým iklimi oluþturduk. Sanayi ve teknolojide sayýsýz ilklere, önemli kazanýmlara imza attýk." dedi.
"Araþtýrma ve inovasyon ekosistemi, planlý sanayi alanlarý, giriþimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynaðýyla Türkiye'yi küresel bir üretim üssü haline getirdik" diyen Kacýr, þöyle devam etti:
"Sanayi üretimimizi 3-4 kat artýrdýk. Ürün ihracatýmýz, 36 milyar dolardan 270 milyar dolara eriþti. Bugün Türkiye, Çin'den sonra, Orta Avrupa'ya kadar uzanan kuþakta en fazla ülkeye, en fazla çeþit ürünü, rekabetçi þekilde ihraç edebilen ülke konumunda. Üretim gücüyle, sadece bölgesinin deðil dünyanýn önemli tedarik merkezlerinden biri. Yatýrým, istihdam, üretim, icat ve ihracat gücümüzün lokomotiflerinden otomotiv sanayimiz, zikrettiðimiz bu tarihi baþarýlarda önemli bir paya sahip.16 ana sanayi firmasýnda 65 bin, tedarik sanayisinde faaliyet gösteren 1100'den fazla firmada ise 200 bini aþkýn vatandaþýmýza istihdam saðlayan sektörümüz, geniþ yetenek havuzu, yüksek teknolojili ve üst düzey kalitede üretimi maliyet avantajýyla sunabilme yetkinliðiyle öne çýkýyor."
Bakan Kacýr, Türkiye'nin, yýllýk 2,2 milyon araç üretim kapasitesi ve yüksek katma deðerli parçalarý uluslararasý kalite standartlarýnda üretme kabiliyetiyle, küresel otomotiv tedarik zincirlerindeki rolünü her geçen gün güçlendirdiðini belirtti.
Yer Ýmleri