Originally Posted by
cevdet _060
Dolar yavaþ da olsa çýkmaya devam ediyor. Faiz indirimi beklenti 100 baz puan diyorlar. Fazla yapamýyorlar çünkü ekonomik göstergeler iyi deðil tutmuyor korkuyorlar dolarý da kontrollü çýkarýyorlar. Kýsacasý yine 100-200 arasýnda bir faiz indirimi olacak gibi.
Velev ki ekonomik göstergeler kötü size göre 5-6 ay önce de kötüydü endeks kaçtý 9000 þimdi kaç 14000. Herþey kötü birileri bu endeksi altý boþ 14000 yaptý öyle mi? Ha bir de alým yapanlarýn bir kýsmý gerçek yabancý. Size bir tavsiye finans piyasasýnda iseniz olaylara bakýþýnýzý kökten deðiþtirin.
Piyasa o iyileþmeyi görebildiði zaman sana o malý 9000 den aldýrmazlar atýyorum 20 binden aldýrýrlar.
Çok anlattým viop topiðinde çok uyardým. Siyaset etkisi bu iþin içinde sýfýr.
Daha spesifik örnek vereyim adam purosunu yakar viskisini yudumlar ama vatandaþý düþünüyorum edebiyatý yapar bu ülkede.Kim bunlar bilimum sosyal medyada gördüðünüz sol tandans ekonomistler.
Velhasýl piyasanýn çoðu bu adamlarýn aklýyla hareket edip finans piyasalarýnda para kazanacaðým zanneder. O ne yapar bu iþlerde paranla para kazanmak zordur.Boþ boþ konuþur 2 çizgi çeker yok eðitimdi vip üyelik adý altýnda saflardan sýfýr risk temiz kazanç.
Bu piyasalarda 3 kuruþ yönetemeyecek adamlar sosyal medyada üstad. Ha bunlarý nasýl yazýyorum bir çoðunu bir fiil tanýyorum çünkü. ne konuþtuklarýný ne yaptýklarýný. Konuþmak ile o analize para yatýrmak ayný þey deðil.
Bu arakadaþlar ölmekle bayýlmak ayný þey zanneden tipler. Daha açýkta yazamam bazý þeyleri.
Bunlarý yazýyorum çünkü :
Pazarlama çalýþmalarýnýn yapýlacaðý en uygun ortam þu an küçük yatýrýmcý uyanýk olsun.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri