Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Giden Gelmez Daðlarý, adýyla hem gizemini yansýtan hem de heyecan uyandýran bir doða harikasýdýr. Antalya ile Konya arasýnda, Akseki ilçesinde yükselen bu daðlar, Orta Toroslar’ýn etkileyici ve dik kayalýklarýndan oluþur. Süleymaniye, Ceceler ve Deðirmenlik Köyleri’nin sýrtlarýna kurulduðu yamaçlarý, karstik yapýlarýyla tanýnýr. Sivri ve keskin kayalýklarla dolu olan bu daðlar, pek çok uçurum, obruk ve maðara barýndýrýr. Bu özellikleriyle týrmanmasý son derece zordur.
Daðlarýn zorlu doðasý, burada yaþayan dað keçileri, geyikler ve bitkiler için bir uyum alaný oluþturur. Ancak, Giden Gelmez Daðlarý‘nýn adýyla ilgili çeþitli efsaneler bulunur. Daðlara týrmanan birçok kiþinin geri dönmediði söylenir, bu daðlarýn gizemi ve zorluðuyla ilgili birçok hikaye ve inanýþý da beraberinde getirir.
Gidengelmez Daðlarý‘na gidenlerin geri dönmediði eski bir rivayete göre, bir kýþ gününde Antalya’nýn soðuk rüzgarlarýyla ürperen bir grup avcý, keçi avý için daðlara doðru yola çýkar. Yoðun çabanýn ardýndan geyik avýyla uðraþýrken, günün bitimine yakýn bir noktada dinlenmek için bir araya gelirler. Ancak, dinlenmeye aldýklarý yerin aslýnda Gidengelmez Daðlarý’nýn gizemli maðaralarýndan birinin üstü olduðunu fark etmezler. Ateþ yakarak ýsýnmaya çalýþýrken, ateþin etkisiyle maðaranýn buzlarý erimeye baþlar ve avcýlar maðaraya düþer.
Köpekleriyle birlikte köye geri dönmeyen avcýlar, hava kararmaya baþladýðýnda fark edilir. Köy halký, endiþeyle kayýp olan avcýlarý bulmak için harekete geçer. Uzun bir aramanýn ardýndan maðarayý keþfederler. Kurtarýlabilen bir avcý olmasýna raðmen diðerleri iz býrakmadan kaybolmuþtur. Koca bir avcý grubundan sadece bir kiþi hayatta kalýr, geri kalanlarý ise Gidengelmez Daðlarý’nýn gizemli sýrlarýna gömülür.
Gizemli Þekilde Kaybolan Avcýlar
Gidengelmez Daðlarý’nýn karanlýk sýrlarýna dair anlatýlan bir baþka hikaye 1941 yýlýnda geçiyor. Bir av partisi, avladýklarý geyikleri taþýrken ani bir kaza sonucu hayvanlarý Gidengelmez Daðlarý’na düþürür. Hava koþullarýnýn kötüleþmesi ve gece olmasýnýn yaklaþmasýyla, avcýlar “Yarýn gelip alýrýz” diyerek geyikleri terk edip köye dönerler. Ertesi gün, geyiklerini almaya döndüklerinde, düþürdükleri yerin bir obruk olduðunu fark ederler. Obruðun içi karanlýk ve derindir, geyiklere dair bir iz bulunmamaktadýr. Birkaç cesur avcý obruða iner ancak geri dönemezler; kayalar keskin ve tutunulamazdýr.
Gruptaki diðer avcýlar, arkadaþlarýný kurtarmak için bir ip sarkýtarak yardým etmeye çalýþýr. Kurtarýlanlarýn çoðu sað salim dýþarý çýkarýlýrken, son avcý çýkmaya çalýþýrken bir anda kaybolur. Bu trajedi sonucunda, hayatýný kaybeden avcýnýn geride dul bir eþ ve yetim çocuklarý kalýr. Söylentiye göre, dul eþ her arife günü daðýn yakýnýna giderek kaybettiði eþini yaslar. Oðlu ise babasýnýn ölüm yerine giderek kemiklerini bulur ve köy mezarlýðýna getirir.
Gidengelmez Daðlarý’nýn adý buradan gelir. Her avcýnýn mezarý olmuþtur bu daðlar. Günümüzde bile, teknolojinin ilerlemesine raðmen, Gidengelmez Daðlarý hala tehlikeli bir yerdir. Olaðanüstü güzelliði ve görkemiyle insanlarý cezbeder, ancak içine çekildiðinizde, hikayelerde anlatýldýðý gibi tehlikelerle karþýlaþabilirsiniz. Bu daðlar, dünyanýn en güzel yerlerinden biri olarak bilinir, ancak hikayelerin etkisiyle insanlar, onlarý ziyaret etmek için can atsalar da, bilgisiz bir þekilde gitmek, anlatýlan olaylarýn bir benzerini yaþamalarýna neden olabilir.
anlami.....
bu iki kaart duzeltmeye girdiklerinde bankalar kudurarak ciktilar......endeks cikiyordu yani....bunlar duzeltirken....
duzeltme derinligi.....FIBO 23 U ASINCA....ikisindede....
anladimki....yuzde 20 duzeltme geliyor....14 300 de elimdeki diger 8 kaardi sattim....bu ikisini tuttum....
cunki....cokerken....bu ikisinin cikacagi kesinlesti....ENDEKSI TUTMAK UCUN.....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
13 000 KIRILDI.....12 500 yolculugu basladi.....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bir hata yaptim....SHORTTAN cuma gunu ciktim....13 500 de....
BU HATAYDI.....
sevgili AKBABA cikmadi....direndi....ve dun 13 000 den tum dususu paraya cevirdi....ben yapamadim.
eeeee....araci kurum CEO suydu....o kadar emin olmasi normal.
Yer Ýmleri