Cuma ay sonu idi.bankalari kurtarmak icin uckagit yapildi.simdi subat ayi basladi,cin gece acilinca bu fiyatlarda gumusu birakmaz.gumus altin aynen yoluna devam eder.
Cuma ay sonu idi.bankalari kurtarmak icin uckagit yapildi.simdi subat ayi basladi,cin gece acilinca bu fiyatlarda gumusu birakmaz.gumus altin aynen yoluna devam eder.
Ha cuma gunu dusukten alabilen olduysa cok sansli,hele persembe satan varsa onlara piyango vurdu.ama herkes elini cabuk tutsun asya piyasalarinda bu cakma fiyatlarla hic islem olmadi,orada reel gumus alinip satiliyor kagit alim satimi umurlarinda olmaz.dun kapalicarsidan bir kuyumcuyu aradim verdigi fiyat kilo gumus icin 150 bindi.persembe de zaten maksimum 160 kusurlerdeymis.yani kapalicarsi sadece yuzde 8 indirim yapmisti.
Cuma günü bizde makas açılmadan önce en son gümüş gram tldeki düşüş ekranda %14 civarıydi. Asıl düşüş daha ileri saatlerde ABD de oldu.
Ben de onu diyorum ,abd disinda bu buyuk dususun fiyatlandigi bir yer yok.abd de de fiziki satislarda bu fiyatlar yok.ne olacaksa bu gece 2 den sonra olacak.bakalim dunya bu uckagitcilarin blofunu ellerinde ne zaman patlatacak.bu bir blof ,tamamen suni sonucta gumusun artisi durdurulamaz.merak ettigim buyuk cikis ne zaman basliyacak.bu yil 170 dolar olur diye dusunuyorum
Benim anlamadigim bir konu var.subat kapanisi dusuk olmazsa bankalar batacakti.buna engel olmak icin milyonlarca ons aciga satis yapildi.e subati atlattin.bu yapilan yeni satislari asagidan 71 dolardan 85 dolara kadar olan alimlarla karsiliyamadin ki.nette eksidesin.bu kontratlarin vadesi geldiginde nasil karsilayacaksin.martda 500 milyon onsluk sozun var.bunun yuzde yirmisi ver gumusumu dese 100 milyon onsu nerden bulacaksin.ocak ayinda normalin 3 kati fiziki teslimat oldu.46 milyon ons ocak ayi icin inanilmaz bir rakam.martda rekor kirarsa comex falan artik kapiyi kapatir.gumus piyasasinin fiyatlamasi tamamen cine gecer.cin de is reel gumus ustunden donuyor.ordaki fiyatlama bu yil minimum 170 dolar olur diye dusunuyorum
170 dolari nerden cikardin diye soran olursa.1980 deki 50 dolarin enflasyon eklenmis degeri 170 dolara tekabul ediyor.paradigmalar bu kadar gumus lehine iken minimum eski zirvesini yenilemeli.50 dolar sayilmaz,o nominal deger.1980 nin 50 dolari ile bugunun elli dolari ayni mi
Ocak 2025 de comexdeki fiziki teslimat 12 milyon ons.ocak 2026 da 45 milyon ons.ustelik ocak teslimat icin olu bir ay.asil teslimat ayi mart.martda 500 milyon onsun ne kadari fiziki teslimat talep edecek.eger ocak gibi olursa gumuste bu mac biter.yeni hakem yeni lig cin de belirlenir.ortada comex falan kalmaz
Yer İmleri