çoluk çoluklarada aşıladılar psikopatlığı 80 öncesinde bu varmıydı ?ben hatırlamıyorum...
çoluk çoluklarada aşıladılar psikopatlığı 80 öncesinde bu varmıydı ?ben hatırlamıyorum...
Benim okul dönemlerinde velimiz bizi okula verirken eti senin kemiği benim diye verirdi. Yaramazlık yapıp öğretmenden dayak yersen babana şikayet edebilme durumu hiç yoktu hatta birde evde dayak yerdin. Mahallede de yaramazlık yaparsak komşumuz görürse kulağımızı çekerdi. Babamıza anlatsak durumu o kulak çekilmeyle kalmaz sopaya evrilirdi. Bir çeşit otokontrol vardı. Bugün ki sisteme göre daha kaliteli daha edepli daha düzgün insanlar yetişiyordu. Öğretmene el kaldırmış olsak öğretmen o eli kırmazsa babamız kırardı.
Dayak çözüm değil ama otokontrol görevi görüyordu. Sonuçta çocuklar ebeveynlerin kontrolü dışında iken öğretmen ile komşular ile kontrolü sağlanıyordu. Biz mahallede bütün büyüklere saygı duyup korkardık. Onların kızacağı yanlışı yapamazdık. Askerde durum farklı orada keyfiyet vardı. Komutan dan başka üst devrelerin ki keyfiyete giriyordu.
eskiden okullarda dayak vardı öğrenciyi şiddetten saldırganlıktan caydırırdı şimdi piskopat ebeveynlerin türevleri eğitimi engelleyen davranışlarda bulunan bu pirkopat velilerin türevlerine öğretmen küçük bir dokunuş yapsa okulu basıp öğretmeni öldüresiye dövüyorlar bana bu yeni yetmenin babasının yedi tane silahının olması ilginç buluyorum çocuğunu silaha özendirmiş zihinsel problemi olan bir çocuk bunun çok güzel bir şey olduğunu tetiğe basmanın bir büyüme ve güç mesajı olacağını düşünmüş olabilir arapların bir atasözü vardır cahil cesur olur bence babasıda normal biri değildir yedi tane silahı olan birinin zihni sorgulanmalı
Yer İmleri