benim laboratuarı yönettiğim dönemde bir tetkik bir dakika da çıkıyorsa hastaya bir dakika sonra sonucu verilir. 15 dakika da çıkıyorsa o dakika verilirdi. tetkik hazırlanıp cihazda ne kadar sürede çıkacaksa minumum süre ne kadarsa o süreyi hastaya taahhüt ederdik. ha bazı aksilikler olur çalışma sürecinde cihaz arıza verirse içindeki tüm testler çöpe gider tüm hastaların çalışma süreci yeniden başlar bu aksilik olduğunda sonuçlar gecikir. hele cihazın bir saatte alacağı hasta sayısı test sayısı çok üst düzeyde değilse o süreç iki üç katına çıkar. benim çalıştığım dönemde saatte 200 test çalışan cihaz da vardı 3000 test çalışan cihazda vardı. her hastane kendi hasta sayısına göre cihaz alır ya da kiralar. benim aylık test sayım 10-30 bin bana saatte 800 test çalışan cihaz ile günlük gelen tüm hastaların kanları aynı anda gelse bir saatte çıkar sonuçlar. üniversite hastanesinde saatte 3000 test çalışan cihazla 2-3 saatte hastaya sonuç veremez belki. 1000 yataklı hastane ve ayaktan gelen hasta sayısı 5000 olsa oraya saatte 10 bin test çalışan cihaz gerekli.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri