Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
2.676.300,00 10% 2,68 Mn 2.676.300,00 / 2.676.300,00
3,30 10% 391,64 Mn 3,05 / 3,30
2,86 10% 33,28 Mn 2,66 / 2,86
232,10 10% 377,46 Mn 211,40 / 232,10
60,50 10% 48,59 Mn 59,10 / 60,50
14,21 -24.41% 6,58 Mn 11,10 / 18,00
12,33 -10% 3,38 Mr 12,33 / 14,07
42,84 -10% 166,40 Mn 42,84 / 49,14
153,90 -10% 27,70 Mn 153,90 / 153,90
45,10 -9.98% 8,20 Mn 45,10 / 48,38
317,00 8.56% 34,85 Mr 307,50 / 321,00
251,00 -3.46% 23,21 Mr 240,20 / 253,75
362,25 5.92% 19,08 Mr 338,00 / 366,50
14,09 7.56% 13,24 Mr 13,89 / 14,39
75,75 9.39% 12,04 Mr 73,75 / 76,15
17,45 5.06% 1,30 Mr 17,23 / 17,69
207,30 1.27% 5,74 Mr 207,30 / 215,70
726,50 5.98% 5,72 Mr 710,00 / 739,50
90,95 4.24% 1,14 Mr 89,75 / 92,10
111,90 4.68% 298,61 Mn 110,50 / 113,70
29,28 6.32% 256,04 Mn 28,50 / 29,50
10,28 1.38% 257,76 Mn 10,27 / 10,52
81,70 2.9% 665,54 Mn 81,05 / 83,45

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 739/751 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749 ... SonSon
Arama sonucu : 6006 madde; 5,905 - 5,912 arası.

Konu: Dolarda yükseliş kaçınılmaz xxvı

İsrail başkonsolosluğunun bulunduğu Yapı Kredi plazanın çekmediği kalmadı, bir gün bombalayacaklar olan plazadakilere olacak.

Konsolosluk boşmuş zaten, neyin eylemini yapıyorsunuz be geri zekalılar?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    İsrail başkonsolosluğunun bulunduğu Yapı Kredi plazanın çekmediği kalmadı, bir gün bombalayacaklar olan plazadakilere olacak.

Konsolosluk boşmuş zaten, neyin eylemini yapıyorsunuz be geri zekalılar?
    MHP'liler yaptı ya, Uygur Türklerine yapılanları protesto etmek için Çinili fırına saldırmışlardı.

3. Youtube da buldum tercümesi pek makbul değil ama olsun..

Bill Clinton un adına yazılan konuşma.

Sana bir şey sorayım ve cevaplamadan önce gerçekten düşünmeni istiyorum.

Amerika Birleşik Devletleri, en son ne zaman, sıcak bir savaşın ortasında Kara Kuvvetleri Komutanı'nı (Army Chief of Staff) görevden aldı?

Zamanını al. Düşün. Cevap: Bu hiç yaşanmadı. Kore'de de olmadı, Vietnam'da da, Çöl Fırtınası'nda da olmadı, Irak'ta da, Afganistan'da da olmadı. Modern Amerikan tarihinde iki gün öncesine kadar bir kere bile yaşanmadı.

26 Nisan 2026'da, Savunma Bakanı Pete Hegseth, West Point mezunu, Çöl Fırtınası, Irak ve Afganistan gazisi, yedi başkanın altında görev yapmış General Randy George'u aradı ve ona derhal, hemen şimdi emekli olmasını söyledi.

Hava İndirme Tümeni'nden Amerikan askerleri Ortadoğu'ya konuşlanırken, en az 13 askerimiz öldürülmüşken, 200'den fazlası yaralanmışken, en iyi uçaklarımızdan biri olan bir F-15E Strike Eagle İran üzerinde düşürülmüşken ve ben şu an size konuşurken hâlâ mürettebatındaki bir kişinin akıbetini bilmiyorken.

Pentagon'u yöneten adam, şu anda askerlere teçhizatlarını, takviye birliklerini ve eve dönüş yolunu sağlamaktan sorumlu generali kovdu. Bu, 2 Nisan'da başlamadır. Bu, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Ve tüm resmi gördüğünüzde, bu görevden almalar, engellenen terfiler ve her Amerikalıyı gece uykusundan edebilecek üç kelime, bugün neden burada sizinle konuştuğumu anlayacaksınız.

Birazdan hepsine döneceğiz. Bir konuda açık olmak istiyorum. Buraya siyasi puan toplamaya gelmedim. 25 yılı aşkın süredir görevde değilim. Kazanacağım bir seçim yok. Memnun etmem gereken bir partim yok. Bir zamanlar başkomutan olarak liderlik ettiğim kuruma duyduğum derin ve sürekli endişe ile bunun mümkün olan en kötü anda içten içe nasıl oyulduğuna dair artan kaygım var. Ve bunun tam olarak nasıl ve neden olduğunu anlamayı hak ettiğinizi düşünüyorum. O halde konuşalım.

Birlikte adım adım ilerleyelim, çünkü şu anda Pentagon'da olanlar sadece bir Washington hikâyesi değil. Bu bir Amerika hikâyesi ve her birimizi etkileyecek bir hikâye.

Bugün nerede olduğumuzu anlamak için buraya nasıl geldiğimizi anlamalısınız. Çünkü bu tek bir kötü karar değil; bu bir model. Ve model, bu yönetim Pentagon'un kontrolünü ele geçirdiği an başladı. 21 Şubat 2025'te, göreve başlamadan sadece bir ay sonra, Başkan Trump, Genelkurmay Başkanı General CQ Brown'ı kovdu. CQ Brown, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en üst düzey askeri subaydı. Nişanlı bir savaş pilotuydu, başkanlık görevini yürüten ilk Afrikalı-Amerikalıydı ve bir Cuma gecesi, bir sosyal medya paylaşımıyla kovuldu.

Aynı gece, Deniz Harekâtları Komutanı olarak görev yapan ilk kadın Amiral Lisa Franchetti de görevden alındı. Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Jim Slife da öyle. The Atlantic dergisi buna "Cuma Gecesi Katliamı" adını taktı ve haksız da sayılmazlardı. Ama bu sadece başlangıçtı.

Sonraki aylarda, Bakan Hegseth bir düzineden fazla üst düzey subayın terfi ve atamalarına müdahale etti. Bu hafta itibarıyla, Senatör Alyssa Slotkin'in sayımına göre 20'den fazla general ve amiral görevden alındı. Sadece 14 ayda 20'den fazla.

Şimdi bunu bir bağlama oturtayım. Ben savunma bakanlarımı seçtiğimde, Les Aspin, Bill Perry, Bill Cohen, Pentagon'un bir kablo haberi programı olmadığını anlayan insanları seçtim. Pentagon, dünyanın en büyük, en karmaşık organizasyonudur; 3.4 milyon insan, çoğu ülkenin GSYH'sini aşan bir bütçe. Ve siz bunu, sizinle aynı fikirde olmayan herkesi kovarak yönetmezsiniz. Siz bunu, Amerikalıları nasıl güvende tutacağınız konusunda sizden daha fazlasını bilen insanları dinleyerek yönetirsiniz.

Ve Pete Hegseth hakkında bilmeniz gereken şu: Kendisi eski bir Fox News sunucusu, eski bir Ulusal Muhafız binbaşısı. Hizmetine saygı duyuyorum, üniformayı giyen herkese saygı duyarım. Ama o hiçbir tümeni komuta etmedi. Bu ölçekte bir organizasyonu asla yönetmedi. Bir durum odasında oturup bu dört yıldızlı generallerin on yıllardır yaptığı türden kararları asla vermedi.

Şimdi işin dürüst kısmı şu: Şu anda baktığımız şey tek bir kriz değil. Üç kriz. Hepsi aynı anda oluyor, hepsi bağlantılı ve hepsi birbirini besliyor. Her birinde size adım adım ilerlemek istiyorum çünkü detaylar önemli.

Birinci cephe: Üç kelime: "Aman verme, merhamet gösterme" (No quarter, no mercy). 13 Mart 2026'da, İran'daki savaşla ilgili bir Pentagon basın toplantısında Bakan Hegseth, aynen şöyle dedi: "İtmeye devam edeceğiz, ilerlemeye devam edeceğiz, düşmanlarımıza aman yok, merhamet yok." Bunu duyan çoğu kişi "Bu sadece sert bir konuşma" diye düşünebilir. Ama bilmeniz gereken şu: "Aman vermemek" (no quarter) ifadesinin silahlı çatışma hukukunda çok özel bir anlamı vardır. Teslim olmayı kabul etmediğiniz, esir almadığınız, herkesi öldürdüğünüz anlamına gelir. Ve 1899 Lahey Sözleşmesi'nden bu yana açıkça, tereddütsüz bir şekilde yasa dışıdır. Lahey Tüzüğü'nün 23/D maddesiyle yasaklanmıştır. Roma Statüsü'ne göre bir savaş suçudur ve kendimiz için yazdığımız kurallar olan kendi Savunma Bakanlığı Savaş Hukuku El Kitabımıza göre de bir savaş suçudur.

Just Security'deki hukuk uzmanları bu konuda ayrıntılı bir rapor yayınladı. Senatör Mark Kelly resmi bir açıklama talep etti. 100'den fazla ABD merkezli hukuk bilgini, bu sözlerin Savunma Bakanı tarafından söylenmiş olmasının bir savaş suçu dili oluşturduğunu beyan etti. Ben savaşla uğraştım. Bosna'yla, Kosova'yla, Irak'la uğraştım. Ve her başkomutanın öğrendiği ya da öğrenmesi gereken bir şey vardır ki savaş hukuku isteğe bağlı değildir. Sadece işinize geldiğinde uyacağınız şeyler değildir. Onlar var çünkü o çizgiyi bir kere geçtiğinizde geri dönemezsiniz.

İkinci cephe: Engellenen terfiler. 27 Mart'ta New York Times, Hegseth'in yaklaşık üç düzine isimlik bir Tuğgeneral terfi listesinden dört subayı şahsen çıkardığını bildirdi. İkisi siyahi erkek, ikisi kadındı. Hem Ordu Sekreteri Daniel Driscoll hem de Kara Kuvvetleri Komutanı General Randy George, subayların onlarca yıllık üstün hizmet kayıtlarını gerekçe göstererek bu isimlerin listeden çıkarılmasını reddetti. Ve onlar reddedince Hegseth, liste Beyaz Saray'a gitmeden önce isimleri kendisi çıkardı. Ordu her zaman liyakate göre terfi ettirmiştir. Bu, Amerikan hayatındaki en büyük fırsat eşitliği araçlarından biridir. Girersin, hizmet edersin, performans gösterirsin ve nereden geldiğine bakılmaksızın yükselirsin. Terfi listelerinden isimleri, performanslarından dolayı değil de neye benzedikleri için çıkarmaya başladığınızda, orduyu güçlendirmiyorsunuz. Onu dünyanın en iyi savaş gücü yapan şeyi yok ediyorsunuz.

Üçüncü cephe: Bir savaş sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı'nı kovmak. 2 Nisan'da Hegseth, General Randy George'u bir toplantıdayken telefonla kovdu. Ayrıca Ordu'nun dönüşüm ve eğitim komutanlığını yöneten General David Hodne'yi ve Papazlar Dairesi başkanı Tuğgeneral William Green Jr.'ı da kovdu. Bir savunma bakanı tarafından kovulan ilk papaz. Bunu bir düşünün. George'un yerine getirilen General Christopher LaNeve, Hegseth'in eski askeri yardımcısı. Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, LaNeve'in "Savunma Bakanı Hegseth tarafından bu yönetimin vizyonunu hatasız bir şekilde (without fault) yerine getirmesi konusunda tamamen güvenildiğini" söyledi. "Hatasız" bir şekilde. Siz hatasız emir icra eden bir general istemezsiniz. Siz, bir hata yapmak üzereyken size söyleyecek bir general istersiniz.

Şimdi bir an için gerçeklerden uzaklaşıp tüm bunların merkezindeki bir şey hakkında konuşmak istiyorum. Ben başkanken etrafımda her gün bana katılmayan insanlar vardı. Ve Tanrı'ya şükür ki vardılar, çünkü herhangi bir liderin, herhangi bir pozisyondaki herhangi bir liderin başına gelebilecek en kötü şey, yanlış olduğunuzu söylemekten korkan insanlarla çevrili olmaktır. Bu güç değildir. Bu bir tuzaktır. Ve bu tuzak, tarih boyunca herhangi bir ordudan daha fazla liderin sonunu getirmiştir.

Bakan Hegseth'in Pentagon'da yaptığı şey, ordunun sivil kontrolü değildir. Her zaman sivil kontrolümüz olmuştur. Bu anayasamızda yazılıdır. Ancak sivil kontrol ile sivil tahakküm arasında kritik bir fark vardır. Sivil kontrol, seçilmiş hükümetin politikayı belirlemesi ve ordunun bunu mesleki yargısıyla uygulaması demektir. Sivil tahakküm ise tek bir kişinin sorgulayan herkesi cezalandırarak tam bir itaat talep etmesi demektir. Ve şu anda gördüğümüz şey, ikincisine çok daha fazla benziyor.

Ordunun papazını kovdular, savaşa giden askerlerin ruhani refahından sorumlu kişiyi. Bu, Ortadoğu'ya nakliye uçağına binen genç bir erbaşa nasıl bir mesaj gönderir? Ruhunuzla ilgilenmesi gereken kişi bile eğer rahatsız ediciyse kenara atılabilir, diye.

Ve "savaşçı etosu" diline de değineyim. Ben savaşçılara inanırım. Güce inanırım. Ama gerçek savaşçı kültürleri, ayakta kalanlar, kazananlar, korku üzerine inşa edilmez. Güven üzerine inşa edilirler. Komuta zincirinize güvenirsiniz. Liderlerinizin sağlam kararlar vereceğine güvenirsiniz. Görevinizi onurla yaparsanız bunun karşılığını alacağınıza güvenirsiniz. İnsanları kimlikleri yüzünden kovup yerlerine şahsi yardımcıları getirmeye başladığınızda, bir savaşçı kültürü inşa etmiyorsunuz. Bir saray inşa ediyorsunuz. Ve saraylar dalkavuklukta çok iyidir. Savaş kazanmada çok kötüdürler.

Ve işte bu noktada terfi listesiyle bağlantı kuruluyor. Bizzat Başkan Trump tarafından atanan Ordu Sekreteri Driscoll, buna karşı çıkıp nitelikli subayları o listeden çıkarmayı reddettiğinde, bu sadakatsizlik değildi. Bu, sistemin tam olarak tasarlandığı gibi işliyor olmasıydı. Ve onun bu kararının geçersiz kılınmış olması, partisi ne olursa olsun her Amerikalıyı endişelendirmeli.

Sanırım birçok kişi generallerin kovulmasını duyunca bunun beni etkilemediğini düşünüyor. Söyleyeyim, bu her birimizi etkiliyor. İşte nasıl: Birincisi, savaş zamanı hazır bulunuşluğu. Şu anda savaştayız. En az 13 asker öldürüldü, 200'den fazlası yaralandı. Bir F-15E düşürüldü, on yıllar içinde düşman ateşiyle düşürülen ilk Amerikan savaş uçağı. 82. Hava İndirme Tümeni konuşlanıyor. Ve o askerlerin hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu şeyleri onlara ulaştırmaktan sorumlu dört yıldızlı general, az önce telefonla kovuldu. Bu bir ölüm kalım meselesi.

İkincisi, kurumsal bilgi. Her dört yıldızlı generali görevden aldığınızda, onlarca yıllık yabancı mevkidaşlarla kurulmuş ilişkileri, rakiplere dair anlayışı ve muharebede dövülmüş yargıyı da ortadan kaldırıyorsunuz. Bir ev inşa ettiğinizi hayal edin. Çatı yarıya kadar gelmiş, bir fırtına yaklaşıyor ve siz ustabaşını, size doğru düzgün gülümsemediği için kovuyorsunuz. Pentagon'da tam olarak bu oldu. Tek farkla ki fırtına gerçek ve insanların hayatları tehlikede.

Üçüncüsü, ittifaklar ve güvenilirlik. NATO müttefiklerimiz bunu izliyor. Körfez'deki ortaklarımız bunu izliyor. Kendi general ve amirallerinizden 20'sinden fazlasını tek bir yılda kovduğunuzda, taahhütlerinizi ne kadar ciddiye alırlar? Yargınıza ne kadar güvenirler?

Dördüncüsü, askere alım ve elde tutma. Genç Amerikalılar, ırk ve cinsiyete dayalı terfileri engelleyen, madalyalı savaş gazilerini telefonla kovan ve yerlerine şahsi sadıklarını getiren bir savunma bakanı görüyorlar. Bunun için askere yazılacak en iyi ve en zeki insanları bulmakta çok zorlanacaksınız.

Ve beşincisi, hukukun üstünlüğü. Savunma Bakanlığı'nın tepesindeki adam, "aman verme, merhamet gösterme" gibi savaş hukukunu ihlal eden bir dil kullandığında, sahada her asker, her subay, her askeri hukukçu şunu merak etmek zorunda kalır: Kurallara uyarsam, desteklenecek miyim yoksa sıradaki kovulan ben mi olacağım? Ve bu soru bir kere sorulmaya başladı mı, her şeyi değiştirir.

Buradaki model karmaşık değil. Hayır diyebilecek herkesi uzaklaştırırsın. Onların yerine, temel yeterliliği evet diyecek olan insanları getirirsin. Ve bunu o kadar hızlı yaparsın ki insanlar ne olduğunu anladığında iş işten geçmiş olur. Bu bir komplo teorisi değil. Bu bir siyasi stratejidir. Ve dünyanın dört bir yanındaki demokrasilerde, genellikle o demokrasilerin olması gerektiği gibi işlemeyi bırakmasından hemen önce kullanılmış bir stratejidir.

Şimdi, "savaşçı etosu" yeniden markalaşmasına değineyim. Siyah ve kadın subayların görevden alınmasını liyakat esasını geri getirme olarak çerçevelerseniz, o zaman bir tasfiye reform gibi görünür. Sadakat testlerini standart olarak çerçevelerseniz, o zaman itaat profesyonellik gibi görünür. Ve itiraz eden herkesi "uyanık" (woke) olarak çerçevelerseniz, o zaman muhalefet, aslında anayasaya yemin eden her subayın görevi olmasına rağmen, bir karakter kusuru gibi görünür.

Beni en çok düşündüren şey şu: General George kovulduğunda, Cumhuriyetçiler onun arkasında durdu. Başkanın kendi partisinden üyeler onun hizmetini, karakterini, bağlılığını övdü. Bu size bunun partizan bir mesele olmadığını gösteriyor. Bu kurumsal bir mesele. Başkanın kendi müttefikleri onun adına yapılanlardan rahatsız olduğunda, bu bir uyarı işaretidir. Bu, oyunuzu Donald Trump'a mı yoksa Kamala Harris'e mi verdiğinizle ilgili değil. Bu, bizi güvende tutan kurumların anayasaya mı yoksa tek bir kişinin tercihlerine mi hesap verdiğiyle ilgili.

Şimdi ileriye bakayım, geleceği tahmin etmek için değil, önümüzdeki yolları ortaya koymak için. İlk senaryo, rotayı düzeltme. Kongre, denetim yetkisini yeniden tesis eder. Senato Silahlı Hizmetler Komitesi gerçek duruşmalar talep eder. İki partili koalisyonlar, askeri terfi süreçlerini korumak ve savaş yasalarını yeniden teyit etmek için oluşur. Bakan Hegseth ya sınırlandırılır ya da işin gerektirdiği deneyime sahip biriyle değiştirilir. Bu daha önce de oldu. İşler çok ileri gittiğinde, Amerikalıların onları geri çekmenin bir yolu vardır.

İkinci senaryo ve beni en çok endişelendireni, sürüklenme ve normalleşme. Kovulmalar devam eder ama daha sessizce. Karşı çıkan subaylar gitmiştir ve onların yerine geçenler karşı çıkmaz. Ordu giderek daha fazla siyasallaşan bir kurum haline gelir, ta ki bir gün başkana tavsiye veren generallerin ülkenin en iyi askeri zekaları değil, en uygun siyasi isimler olduğunu fark edene kadar. Bu beni en çok korkutan şey. Dramatik çöküş değil, yavaş erozyon. Çünkü bir krizle savaşabilirsiniz, ama insanların fark etmeyi bıraktığı bir şeyle savaşamazsınız.

Ve üçüncü senaryo, en kötü senaryo, tırmanış ve bölünme. Savaş yoğunlaşır, kayıplar artar. Sadakat için seçilen yeni liderlik, kimse "Efendim, bu işe yaramayacak" demeye cesaret edemediği için stratejik hatalar yapar. Müttefikler mesafe koyar. Asker alımı çöker. Ve bir noktada, sahada bir asker yasadışı bir emri takip etmekle kariyerini bitirmek arasında bir seçimle karşı karşıya kalır. Ve her gördüğü örnek ona hayatta kalmanın yolunun bu olduğunu söylediği için emri seçer. Bu pek olası değil. Ancak bunun koşulları yaratılıyor. Bir kerede bir kovulma, bir kerede bir sadakat testi, bir kerede bir kelime seti, "aman yok, merhamet yok" ile. Demokrasi başardığınız bir şey değildir. Koruduğunuz bir şeydir. Her nesil onu korumayı seçmek zorundadır.

Kişisel bir şeyle bitirmek istiyorum. Şu anda üniformalı, konuştuklarımızdan etkilenen insanlar var. Eğer şu anda Ortadoğu'ya gidecek bir uçağa binmek üzere olan genç bir kadın veya erkeğin yanına oturabilseydim, onlara söyleyeceğim şey şu olurdu:

Senin hizmetin önemli. Yeminin önemli. Savunmak için yemin ettiğin anayasa, herhangi bir kişiden, herhangi bir savunma bakanından, herhangi bir başkandan daha büyüktür. Hepimizden önce oradaydı. Hepimizden sonra da orada olacak. Yasaya uy. Doğru olanı yap. Ve bil ki her iki partiden de milyonlarca Amerikalı senin arkanda. Politikaların için değil, hizmetin için.

Savunma Bakanlığı, özgür dünyanın en güçlü kurumudur. Ve bu gücü silahlarından gelmez, ki Rabbim bilir onlardan bolca var, ama orada görev yapan insanların güveni ve profesyonelliğinden gelir. Güveni korkuyla, profesyonelliği de sadakat testleriyle değiştirdiğinizde, o kurumu daha güçlü yapmazsınız. Onu kırılgan yaparsınız. Ve kırılgan şeyler, en kötü anda, baskı en büyükken, riskler en yüksekken, tehlikede olan hayatlar en önemliyken kırılırlar.

Amerika, ordusundan körü körüne itaat talep ederek dünyanın en güçlü ulusu olmadı. O ulus olduk çünkü profesyonel, disiplinli, yasaya bağlı ve arka planına, kimliğine, patronu rahat hissettirip hissettirmediğine bakılmaksızın bulabildiğimiz en yetenekli insanlar tarafından yönetilen bir ordu inşa ettik. Bu bizim geleneğimiz. Bu bizim gücümüz. Ve başka her şeyi savunduğumuz aynı şevkle savunmaya değer.

Her şeyi değiştiren tek bir konuşma olmadığını bilecek kadar uzun süredir buralardayım. Ama ayrıca biliyorum ki Amerika'nın hâlâ burada olmasının, hâlâ ayakta olmasının nedeni, sıradan insanların, sizin gibi insanların dikkat etmesidir. Yanlış bir şey gördüklerinde seslerini yükseltirler. Temsilcilerini ararlar. Oy verirler. Çocuklarına, hesap verebilirlik olmadan gücün dünyadaki en tehlikeli şey olduğunu öğretirler. Tek istediğim bu. Dikkat edin. Sorular sorun. Liderlerinizi sorumlu tutun. Hepsini, beni de, ben o koltukta otururken dahil. Çünkü bu ülke hiçbir başkana, hiçbir partiye veya hiçbir kablo haber ağına ait değil. Size ait. Her zaman öyleydi. Ve hâlâ tüm kalbimle bunu düzelteceğimize inanıyorum. Ama sadece bunu seçersek.
    Kıssadan Hisse..

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    MHP'liler yaptı ya, Uygur Türklerine yapılanları protesto etmek için Çinili fırına saldırmışlardı.
    sahibi malatyalıydı
    asçıların çoğuda Türk
    birde sanırım çin diye kore mutfağı olan bir yere dalmışlardı
    bir halt olacağı yok.

5. Cevdet hocayı gönderdik MB ye bir şeyler düzelir diye altını dahi satmaya başladılar. Rezerv eksiye geçmek üzere. Damat ve Şahap dan bir fark yok ki. Olmayacak duaya amin dememiz isteniyor. Diğer taraftan İBB CHP davaları olanca hızıyla devam ediyor. Brnim ve arkadaşım da hisse yok altın var ikinci parti alım için altın gümüş bakıyoruz. Digital altın da marj dan dolayı FIBA banka hesap açtırdım arkadaşıma.

Olayın doğrusu bu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Olayın doğrusu bu.
    evet buna benzer saçma sapan işler
    bıyıkları aşağı geri zekalılar saldırmıştı
    rezil oldular memlekete ama unutudu gitti
    bir halt olacağı yok.

Doğru ayarı bir türlü bulamıyoruz.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!