DKKAT: Bu gece 03:49da, piyasann byk ounluunun henz haberi olmayan devrim niteliinde bir gelime yaanacak. Sr uyurken, Ethereum nemli bir dnm geiriyor.
Ad FUSAKA. Sessizce geliyor ama etkileri aylarca srecek. Durum, grndnden ok daha ciddi.
Peki bu gncelleme neden czdannz dorudan ilgilendiriyor? 👇🧵
🧠 Olay Bilale anlatr gibi basite aklayalm:
imdiye kadar Ethereum a, devasa bir ktphaneyi tek bana tayan bir hamal gibiydi. Her bilgisayar (node), tm verileri depolamak zorundayd. Bu durum, sistemin ar yklenmesine ve verimsiz almasna neden oluyordu.
FUSAKA ile bu dijital amelelik sona eriyor. PeerDAS teknolojisi devreye giriyor. Artk adaki her bilgisayar, ktphanenin tamamn deil, sadece bir sayfasn tayacak. Tm sayfalar birletirildiinde ise tam kitap ortaya kacak.
Sonu olarak, bilgisayarlar zorlanmadan an kapasitesi annda 8 katna kyor. Bu, basit bir optimizasyon deil, bir evrim niteliinde bir gelime. 🚀
💰 Peki bu gelimeden kimler faydalanacak? (Kazananlar)
Ethereumun zerine ina edilen Layer 2 zmleri! (Arbitrum, Optimism, Starknet, ZK)
Ethereum ana anda ilem yapmann maliyeti dtnde, krllk ve kullanm oranlar artacak. Bu da L2 zmlerinin ykseliini tetikleyecek.
Kimler kaybedecek?
1️⃣ Depocular (rnein: Celestia): Ethereum pahal, veriyi bana getirin ucuza tutaym anlats zayflayacak. Ana a ucuzladka, depolama zmlerine olan talep azalabilir.
2️⃣ Ucuz Rakipler (Eski L1ler): Tek avantajlar Biz Ethereumdan ucuzuz olan zincirlerin (isim vermiyorum, siz anladnz) en byk kozlar ortadan kalkyor.
Bu gece yaanacaklar, blockchain evriminin temelini oluturuyor.
Yarn sabah herkes L2 zmlerinin neden ykseldiini merak edecek. Siz cevab imdiden biliyorsunuz.
Bu bilgiyi stratejinizi oluturmak iin kullann. Srden ayrln, nden gidin.
#Ethereum #FUSAKA #Kripto
ALINTIDIR ilgim yoktur
Burada yer alan yatrm bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatrm danmanl kapsamnda deildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarn kiisel grlerine dayanmaktadr.
Yer mleri