sen ben iyilik meleðimiyiz ? vaye köylerdeki hayrat musluðumuyuz ?
![]()
Yav ben bu meselelere meraklý bir kitle olduðunu düþünmüyorum ki bu forumda.
Öyle düþünsem ben açarým. Böyle dertleri olan insanlar, gelip hisse.net topiklerinde mi aydýnlanacak Allasen?
Ben atarlanýyor, giderleniyor gibi gözüksem de, sadece "sinsi" insalara cevap veriyorum.
Örneðin:
@Sindoma demiþ ki:
-Mal var mý elinde @KýsaVade?
Ben de yazmýþým.
-Yok üstad. Bir operasyon kaðýdý dýþýnda elimde heç biþey yok.
Hooop bizim çakal ne yapýyor?
-Elindeki senedi bile yazamayanlar VIOP topiðinde yazýyör...
Böyle 50 tane sinsi iþ... Eee insan bir yere kadar dayanýyor.
Neyse baþganým...
Ben ideolojiye, dine-mezhebe, tarafgirliðe inanmam. Ýnsan ve insanlýða inanýrým.
Kalbi temiz olan diðer her türlü kusurdan muafdýr benim gözümde.
Ayde ayýrlý geceler.![]()
puahaha....haklýsýn ego herkeste var.. lakin bende sende iþte böyle felsefeciyiz böyle yürürürz falan akþama kadar eli þeyinde tabiri ile bin kez yazmýyoruz
sen belli noktaya dikkat çekiyorsun.. haliyle bu meselenin altýndan kalkman içinde bilgiyle oluyor.
bilgi ve bilgini konuþturman þart
yoksa ham yaparlar.
senden 50 kiþi çýkarsa... benimki garanti çarpý 5 dir
sanada iyi gecer saygýlar.
Sende haftalýk aþaðýdakine benzer bir yorum yap..Bizde öðrenelim. Teknik Üniversite mezunuyum dedin.
Tekniðin,Rakamlara,sayýlarý esas alsýn.. Öðrenelim.. ..
VÝOP 30 Aralýk Vade Kontratý (F_XU0301225) Analizi:
1. MOMENTUM KONTROLÜ VE UYUMSUZLUKLAR (Görsel Analizi)
RSI (Relative Strength Index):
Görseldeki (Seanslýk/Uzun Vadeli) grafik üzerinde RSI deðeri 52,33.
Bu, "Nötr Bölge"de olduðumuzu ancak 50'nin üzerinde olduðu için "Boða Tarafýnýn Zayýf da olsa kontrolü elinde tuttuðunu" gösterir.
UYUMSUZLUK TARAMASI: Fiyat grafiðinde Aralýk baþýnda görülen dipler (12.000 seviyesi) ile son kapanýþtaki dipler (12.370 civarý) arasýnda bir "Higher Low" (Yükselen Dip) oluþumu var. Ancak RSI'da bu dipler arasýndaki fark daha sýð. Net bir "Pozitif Uyumsuzluk"tan ziyade "Trend Onayý" görüntüsü hakim.
Hareketli Ortalamalar (Trend Gücü):
Fiyat, son kapanýþta (12.438) kýsa vadeli ortalamanýn (MA9: 12.433) hemen üzerinde kapatmýþ.
Dikkat: 2. Grafikte fiyatýn MA 100 ve MA 200 gibi "Aðýr Toplarýn" altýnda iþlem gördüðü çok net (Sarý ve Turkuaz çizgiler çok yukarýda). Bu, ana trendin hala "Ayý Piyasasý Tepkisi" modunda olduðunu gösterir. Gerçek bir boða rallisi için bu ortalamalarýn kýrýlmasý þart.
2. KRÝTÝK SEVÝYELER VE TEPKÝ POTANSÝYELÝ
Grafikteki OCR verilerine dayanarak:
Pivot (Karar) Seviyesi: 12.420 - 12.430 bandý. Burasý cuma kapanýþý itibarýyla tutulmuþ.
Ana Destek: 12.350. (Bu seviye hafta boyu Pala'nýn "Toplama/Dip" bölgesi olarak çalýþtý).
Ýlk Direnç: 12.550.
Tepki Potansiyeli (MA Hedefleri):
Grafiðe bakarsak MA 50 seviyesi 12.700 civarýnda direnç gösteriyor (Tahmini görsel okuma).
MA 200 (Turkuaz Çizgi) ise 13.000+ seviyelerinde.
Senaryo: Olasý bir tepkide (Yeni Yýl Rallisi senaryosu), fiyatýn maksimum gidebileceði ilk durak 12.700 (MA 50 direnci) olacaktýr. Bu da mevcut seviyeden yaklaþýk +270 puanlýk (%2.2) bir marj demektir.
çok ama çok teessüf iderim..
þu acemi yabay zekaya karþý, çýtak dayuya analiz yaptýrmak![]()
hiç olmadý...
aðýr toplar yukarýda imiþ
aralýk vade kontratý (yine bizim boðalarýn ''2025 ta bist 20.000'' spekülasyonundan dolayý ilk 3 ay çok yukarda 13.000-15.500 aralýðýnda iþlem gördüðünden, o ortalamalar yukarýda kaldý (bu aralýkta hacim olmadýðýndan bu ortalamalarý kullanamazsýnýz, yanýltýr )
bu tip durumlarda, hemen zýpotun grafiklerine bakmak icap eder.
Yer Ýmleri