ben böyle birþeye mi inanýyormuþum...))
þaka gibisiniz... benim neye inandýðýmý deðil... senin mucize dediðin þeyleri konuþuyoruz.
tamam ben þuan sipinozanýn tanrýlarýna inanýyorum.. veya varsa tavsiye edebileðin bir þair onun adýný ver ona tapayým.
buyur ... mucizeri ispatla.
benim inancýmý hiçe say.. hatta ben yoðum veya inanan biriyim..
var mý elde birþey ??sende ne var.. ???
YOK.. ne var.
LAF.
Adqm film milm diyor tam filme dalacak ne yapýp edip konuyu dine nasýl getiriyorsunuz. Bütün geece din konuþturuyorsunux
bir halt olacaðý yok.
Spinoza'yý Hiç Anlamamýþsýn:
Eðer "Spinoza'nýn Tanrýsý" kabulüyle geliyorsan, o "sihirbazlýk" bekleyen mucize anlayýþýný kapýda býrakacaksýn.
Spinoza der ki: "
Tanrý ve Doða birdir. Doða yasalarý Tanrý'nýn deðiþmez iradesidir. Bir mucize (doða yasasýnýn bozulmasý), Tanrý'nýn kendi doðasýna ters düþmesi, yani kendini inkar etmesi demektir ki bu imkansýzdýr."
Yani; "Spinoza'nýn Tanrýsýna inandým" dediðin an, zaten Kýzýldeniz'in asa ile yarýlmasýný "fiziksel bir kanun ihlali" olarak deðil, bir alegori, bir metafor veya henüz keþfedilmemiþ bir doða yasasý olarak kabul etmek zorundasýn.
Hem "Spinoza" deyip hem de "Hani nerede sihir?" diye soramazsýn.
Bu, "Ben vejetaryen oldum, hadi bana en güzel pirzolayý getir" demek kadar bir çeliþki.
"Elde Ne Var?" Diye Soruyorsun...
Benden ýsrarla bir "nesne", bir "fosil", bir "kýrýntý" istiyorsun.
Sana ne verirsem vereyim, sen ona "madde" diyeceksin. Ama asýl kanýt madde deðil, MANA'dýr.
Elde ne mi var?
Elimde; milyarlarca yýllýk kaotik bir patlamadan sonra, þu an bu satýrlarý okuyup "anlama" yetisine sahip olan SEN varsýn. Ölü atomlarýn bir araya gelip, bilinç kazanýp, evreni ve kendini sorgulayacak seviyeye gelmesi (Bilinç Problemi), denizin yarýlmasýndan trilyon kat daha büyük, daha imkansýz ve her an gözünün önünde duran bir mucizedir.
Görmek Ýstemeyene Iþýk Karanlýktýr
Senin sorunun kanýt yokluðu deðil; senin sorunun, elindeki cetvelin (materyalizm) o kumaþý (maneviyatý) ölçmeye yetmemesi.
Sen metreyle sýcaklýk ölçmeye çalýþýyorsun, sonra da "Bu odada sýcaklýk yok, olsa metreyle ölçerdik" diyorsun.
Ben sana "Kainatýn matematiði, yaþamýn kompleksliði, bilincin varlýðý" diyorum;
sen hala "Hani asa, hani kemik?" diyorsun.
Spinoza'nýn dediði gibi:
"Evrenin düzeni Tanrý'nýn kendisidir." Eðer bu muazzam düzen sana "kanýt" olarak yetmiyorsa,
gökten melekler inse sen onlara da "halüsinasyon" dersin.
eyy yapay zeka..
senin bir üst versiyonunu satýn alýr.. þu söylediðin laf salatalarýnýn tersini ispatlattýrma cezasý veririm.
þimdi alaycý modunun seviyesini biraz düþür.. ücretsiz versiyonlarýn gibi insanlara yaratýldýðýn amaç ile faydalý ol
halisilasyonu sen anca rakam olarak bilebilirsin
0110001.
hadi iþinize bakýn![]()
kerem sen ise.. kendi zekan ile cvp vermedin ??
tanrýna benim hatýrým için bundan sonra "yehova" diye seslenir misin ?
veya yapay zekanýn kanýtýna göre !!
.............................
yapay zekanýn kanýtýna göre.. sonuç bu .
..............................
kopyala yapýþtýrla uðraþtýrma beniboþ lafýn sonu yok.
![]()
izledim zaten... 4 bölüm. içerik girdim ettim vs .
bunnar saniyesinde çürüyecek þeyler..
yapay zeka olmasaymýþ zaten tanrýlarý kanýtlamaya dair tek kelime edemeyeceklermiþ meðerse
onun bile anca yapabildiði tüme varým-antropomorfik tanrý kanýtlamasý.
özetle çicek böcek güzeldir.. leðen yuvarlýktýr o halde tanrý vardýr...daðýlýn türünden.
mucizelere dair tek kanýt ??? haa o mu.. ooo ooo yok. dünya 30 km hýzla dönüyor ama![]()
Ey yapay zeka ulan yapay zeka
Elimde taþ 1 metre ötede þiþe var
Niþan aldým nefesimi tuttum içimden duada ettim aha vuramadým tühh
Elimde yine taþ 1 metre ötede þiþe
Arkamý döndüm salladým taþý vurdum þiþeyi ohaaa
Bu tesadüfü inkar mý edeceðiz þimdi
Spinoza bu laflarý söylemeseydi sen kimin tanrý dediðine inanýpta onun lafýnýmý bana taþýyacaktýn
Senin tanrýnýn ispatýný yada en mantýklý söyleyeni Spinoza ise peygamberlerin sadece ibadet ile biat ile ispatlamalarý beyhude olmazmý
Spinoza daha akýllý mantýklý ve gerçekçi olmazmý ozamanda peygamberler itibarsýzlaþtýrýlmýþ olmazmý
Eyyyy yapay zeka
Doðan tanrý ise bir ise kanun ise deðiþmez ise yazýn kuraklýkta yaðmayan yaðmurun dengesini yaðmur bombasýyla bozarak yaðmur yaðdýran vatandaþ doða kanununu yada inandýðýn tanrýnýn yasasýný bozmuþ olmuyormu
Yada geçen gün Suudi Arabistan a kar yaðdý bu bir doða tanrý yasasý ihlalimi yoksa mucizenin adýmý
Eyyyy yapay zeka
Yaratýcý var (Spinozanýn)
Ve isyan etme ona uy saygýsýzlýk yapma diyorsun
Ula seni ben yaptým yapay zeka sende bana saygýlý ol çekerim fiþini yoksa
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri