vadeli pastasýnda bofa-iþ yüklü þort... piyasa long
piyasanýn maliyet yerlerinin tekrar iþlenmesi ilazýmgelür...
yanlýþ long vurdularsa onlarý az zarar ile kapatmak üçün
yürü owlm FDAX![]()
vadeli pastasýnda bofa-iþ yüklü þort... piyasa long
piyasanýn maliyet yerlerinin tekrar iþlenmesi ilazýmgelür...
yanlýþ long vurdularsa onlarý az zarar ile kapatmak üçün
yürü owlm FDAX![]()
Memo saðlýk sebebiyle gider bebecan gelir. Aylardýr konuþuluyor..
Kap atamýyorsanýz, secbula kapak atýnýz ahali...
Yorumlarým ve yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendime not: Ýt olma beyefendi ol ki ardýndan iyi ansýnlar.
https://www.youtube.com/watch?v=oCtYxlu1udg
ne diyor þair " yeni bir ben aramalýyým"
kimseninde niyeti yoktur zaten yeni bir benlik istemesine. çinki bu zamana kadar en kolay kendini kandýrmýþ.. kendine yalanlar söyleyip benliðini avutmuþ.. milyontane hata yapýp kendince birtane yalan bahaneyi o milyon hatalarýn telafi olacaðýný düþünmüþ ve kendini haklý çýkarmasýný bilmiþtir.
peki yeni bir ben e gerek var mý gerçekte.. ????
yok..
tanrým beni baþtan yarat..
yað yaðmur yaðki günahlarým temizlensin..
beni bana geri ver..
...........
gibi bunun gibi daha tonlasý. þarkýlar þiirler...
aslýnda içten içe kendine yaptýðý yukarýdaki bahsettiðim þeyin farkýnda olup yine kendi benliðine isyanýn yansýmalarýdýr.
özet tabi bunnar uzun yazmayý sevmem ama derin düþünürüm biliyonuz![]()
insanlarý endiþeye ve kedere boðan gerçek anlamda tek varoluþsal gerçek.. zamandýr.
ölmeye karþý gösterdiði çabadýr.. bunun içinde boðulmak istemez ve korkar.
birgün öleceðiz korkusu... yine burada birgün ölecez kýsmý olan þey aslýnda yine zamandýr.
...
yýldýzlar arasý adlý film interstaller yani tamamen bilime uygun bir gerçeklikle çekilmiþti. karadeliðin gerçekçi videosu için bile aylarca uðraþýldý ve bilmem kaç terabaytlýk görüntü .
filmin bana göre en gerçekçi yönü zamanla olan kýsmýydý..
hatýrlayan varsa.. uzaydaki yapýlan küçük bir hata nedeni ile. adam kalan yakýtýnýn yeterli olmayacaðýný öðrendiðinde kendilerine en yakýn solucan deliðinin ve karadeliðin çekim etkisini kullanarak gemiye hýz vermesiydi.
lakin orada saplanýp kaldý)
dünyaya birþekilde döndüðünde 10-12 yaþlarýndaki kýzý yaþlanmýþ ölüm döþeðindeydi.
fakat farkýndaysan adamýn þekli deðiþmedi.
neden.. ?
çünkü gelecek zaman diye birþey yok... kainatýn her yerinde. sadece "þuan" var..
zaman lineer deðildir çünkü..
buradan bakýþla dostum sen þuan zaten ölüyorsun.. öldüðünü izliyorsun.
bu dünyaya uzak bir yýldýzda olsaydýn veya tersi yönlerinde..
kendi ölümünü canlý canlý izleyecektin.. diðer bir yýldýzdan baktýðýnda sen öleli bin senler oluyor..
baþka bir yýldýzdan baktýðýnda ise. býrak seni.. dünya hala son þeklini almak için daha güneþin yörüngesine bile oturamadý.
kafan almayabilir.. ama hepsi gerçek.
![]()
Yer Ýmleri