Gözler bugünkü kritik kabine toplantýsýnda
"Seçim kabinesi þimdiden kurulmaya baþlanýyor" iddiasý
https://halktv.com.tr/gundem/erdogan
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Derdim þu.
Ben burada yýllardýr yazýyorum.
Özellikle VÝOP yapýlmamasý konusunda yazýyorum...hedge haricinde..çünkü kendimce bi sebebim var.
VÝOP ta yapýlan hatalarý görüyorum...ucuz hissede fýrsatlarýda görüyorum..
Diyorum ki ben kazanýyorum buradaki kardeþerimde kazansýnlar.
Bunun haricinde amacým varsa dünya alem beni eleþtirin.
TEK derdim bu.
TEK adlý arkadaþ vardý az parayla kazanmak istiyordu...amacým onu kazanmaktý....çocuðuna harçlýk kazanmayý istiyordu.
Ariston Ýle diyolaða girip ona kazandýrmaktý.
Ayasofya ve benzerlerine az parayla kazandýrmaktý
Ama baþaramadýðýmý daha öncede yazdým..
Kime zarar verdim ki?
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
Dolar topiði gibi burasýda karýþmýþ,neyse borsa sýkýntýlý,endex pahalý,hisselerin yarýsý ucuz,balinalar pahalý olanlarý indiriyor sadece,zaten bu ortamda bazý þey planlýyor olmalý hökömet,çünkü adamlarýn besi kaynaðý kaos,kimse sormuyor zaten soran kin nefret suçundan kodes,iç-dýþ borcumuz olmuþ 1.8 trilyon dolar,ödenmesi çok zor,önceden John Perkins belirtmiþti bu hökömet baþta yokken
Ekonomik tetikçi (ET) dediðim kiþiler, birçok ülkeyi trilyonlarca dolar dolandýran yüksek ücretli profesyonellerdir. Bu kiþiler, Dünya Bankasý, Birleþik Devletler Uluslararasý Kalkýnma Ajansý (USAID) ve diðer yabancý ‘yardým’ kuruluþlarýndan büyük þirketlerin kasalarýna ve gezegenimizin doðal kaynaklarýný kontrol eden birkaç varlýklý ailenin ceplerine para aktarýrlar. Kullandýklarý araçlar arasýnda sahte finansal raporlar, hileli seçimler, rüþvet, zorbalýk, seks ve cinayet vardýr. Oynadýklarý oyun imparatorluklar kadar eskidir ama günümüzün küreselleþme sürecinde yeni ve korkutucu bir boyuta ulaþmýþtýr. Ýþte tüm bu detaylarý inceleyebileceðiniz bir kaynak olarak bu kitabý okuyabilirsiniz.
https://www.academia.edu/35526116/Jo...ar%C4%B1_1_pdf
Standart Sene 2005 Türkiye ile bir alâkasý olmayan John Perkins kitabýnda anlatýyor!
"Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptýrýrýz. Sonra onlara arabalarýmýzý satarýz. Sonra bankalarýný satýn alýrýz. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarýný saðlarýz. Böylece verdiðimiz o krediyi arabamýzý satarak geri alýrýz, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankasý ya da kardeþ kurumlardan kredi ayarlarýz. Ayarlanan kredi "ASLA" o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim þirketlerimizin kasasýna girer. Enerji santralleri, sanayi alanlarý, limanlar, dev havayollarý yapýlýr. Aslýnda insanlarýn iþine yaramayan bir yýðýn beton. Bizim þirketlerimiz kazanýr o ülkedeki birileri de nemalandýrýlýr. Toplum bu düzenekten hiçbirþey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altýna sokulmuþ olur.
Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansýzdýr.
Plan böyle iþler. Sonunda ekonomik danýþmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; "Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satýn, doðal gazýnýzý bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmalarý için savaþtýðýmýz bölgelere gönderin, Birleþmiþ Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleþtirin! Onlarý Amerikan þirketlerine ya da diðer çok uluslu þirketlere satýn..."
Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eðitim kurumlarýný, saðlýk kurumlarýný hatta adli sistemleri ele geçiririz.
Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir."
En son þýkkýnda adli sistemin ele geçirilmesinden bahsediyor,daha ne belirteyimki...
Aþkýndan bu kavga gürültünün yegâne sebebi yaþadýðýnýz kötü günlerin sebebi olabilir ona oy verenlere duyulan kin sebebini. Ýnsanlarýn maddi ve acý çekiyor. Para kazanmaya geçtim aileler de çocuklar da sanal kumar belasý var. Öyle böyle para deðil milyonlar kaybediliyor. Nereden biliyorsun dersen baþýmýz da var. Milyon kaybetmiþ. Kýzým bir gün evliliðini bitirir gelir diye korku içindeyim. Son bir þans vermiþ baya ilerleme var ama yaza kadar ödenecek kredi var. 3 sene gideceðim hayatlardan.
Yer Ýmleri