Hisse nete genel bir bakayým viob hariç canlý yok. Birazda döviz de var. Rahmetli Öztürk Serengil abinin dediði gibi burasý ya iflas etti ya cenaze var.
Hisse nete genel bir bakayým viob hariç canlý yok. Birazda döviz de var. Rahmetli Öztürk Serengil abinin dediði gibi burasý ya iflas etti ya cenaze var.
bir Vatanda bazý kaleler vardýrki düþmemesi gerekir, buna dikkat lütfen, hele her þeyin tartýþýldýðý sulandýrýldýðý böyle bir zamanda,
þehitlik te bunlardan biridir,...
kimsenin tekelinde deðildir, Ülke içinmidir?..Ülke için bir görevin hizmetin ifasý esnasýndamýdýr?..Þehitlik kanunu kapsamýndamýdýr? olayýn mahiyetine nasýl olmuþ þekline bakýlmaz, çünkü kanun önceden buu belirlemiþ, vatandaþýn çekiþtirmesine býrakmamýþtýr,..
Mesela Paraþüt eðitiminde atlarken paraþütü açýlmadý hayatýný kaybetti, þehittir,... çünkü bir görevin ifasý esnasýnda bu oluyor ve kanunen önceden yazýlýdýr,...
Þehitlik bunlardan biridir, Vatan bunlardan biridir, Milli Marþ bunlardan biridir, bunlar kalelerdir,..
yoksa bir ulus olamazsýnýz,..ulus bütünlüðünü saðlayamazsýnýz,..
bu konuda din olarak ortaya çýkarsak bir taraf bunu tartýþmaya, diðer taraf tartýþtýrmamaya kalkar,
oysa kimsenin tekelinde deðildir,..o nedenlede kanun kapsamýndadýr,..bazý konular tartýþmasýzdýr, geniþ tanýmlýdýr, herkese göredir,...
bu ülke için topraða düþmüþse Ay yýldýzlý Al Bayraða sarýlýr sarmalanýr, yani naaþýnda Türk Bayraðý vardýr ve
bu kanunla yazýlýdýr, kimler þehit statüsünde bu baþtan bellidir, kimsenin dinine inanýþýna bakýlmaz,..
Þehit naaþýnda sarýlý Türk Bayraðý ise bu ülke vatandaþý her kim olursa olsun herkesi temsil eder,..
Bir þehidin ailesi o saatten sonra þehit ailesi olur,..ve yine bunlarda tanýmlýdýr, aylýðý kime baðlanacak hangi haklardan yararlanacak,..
Bir Þehidimizin ailesi elbette korunacak ve kollanacak, öksüz koyulmayacak,..
Çünkü orada o tabuta Al bayraða sarýlý yatan o saatte bu ülke yurttaþý herkestir,..
açýk ve nettir, Ülke içindir, Ülkeye hizmet esanasýnda dýr,..Din gözetilmez,..
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Sn. Ýndregandi þehit bir yakýnýnýz var galiba bu kadar sahiplenip tekelleþtirdiðinize göre
Paraþütü açýlmayan görevini ifa ediyor demiþsiniz
Belki arkadaþý þaka yaptý yada sevmediði biri yaptý yada kendisi yaptý ailesi muhtaç olduðu için yada sevdiðini baþkasýna verdiler intihar etti vs
Ýslami açýdan allah yolu der
Tdk kutsal ülkü inanç ve yurt için der
Siz bitti þehittir konuþma yorum yapma gibi otoriter kanun gibi noktalamýþsýnýz
Daha önce konuþtuk sn realites de yazmýþ
. Ýran ýrak savaþýnda ölenler þehit ise ahirette kim can aldý diye cehenneme gidecek ikiside cenneti hak etmiþ
Sözün öz'ü anlamý ile mükafatý uyumsuz
Sonucuda böyle polemik yaratýyor bu yüzden kýlýcý eline alan borusunu öttürüyor
Bakýn internette içiþleri þehit dediði polisi SGK kabul etmiyor
Bu bile en güzel örnektir
Saygýlar
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
ben de islamiyete göre sormuþtum zaten, iki müslüman ülke savaþýnda kanunlarýnda ne yazarsa yazsýn hangi ülkenin askerleri þehittir
bir ülkenin yasalarýnda, benim tüm vatandaþlarým cennete gidecektir diyorsa sorgusuz sualsiz hepsi cennetlik mi olur.?
dini literatürden gelmiþ bir ünvan yasayla belirlenmiþ diye ulusal bir kavram haline getirilmesi empoze edilmiþ bir gerçekliktir
tanýmýn çýktýðý literatürden bakýp, benim ülkemin çýkarlarý her zaman meþrudur onun için sadece bizimkiler þehittir demek çeliþki barýndýrýr
dini taným önemli deðil ben ulusal anlayýþa ve tanýma bakarým diyorsak zaten tartýþýlacak bir þey yok derim..
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
·
1 sa
SON DAKÝKA — TÜRK ASKERÝ GAZZE’DE OLACAK MI?
TRUMP:
Cumhurbaþkaný Erdoðan’la çok iyi bir iliþkim var ve bunu konuþacaðýz.
Eðer iyi bir sonuç çýkarsa, bence bu da iyi olur.
Bunun Bibi’yle ilgili bir yönü var; belki onu da konuþacaðýz.
Ama Türkiye bize harika bir ülke oldu.
Erdoðan de benim açýmdan son derece iyiydi.
Seni bilemem Bibi.
seni severim düþüncelerine saygýda duyarým,....ama dediðim þu,...Laik devlette yani din ayrýmý gözetmeksizin herkese eþit mesafede olunan bir ülkede, þehitlik kanunla önceden tanýmlýdýr,..kanunla da koruma altýna alýnmýþtýr, yani þu demek sevgili bb79 sen daha þehit düþmeden þehit olup olamayacaðýn önceden belli,...
þehit sattüsünd deðilsen ister müslüman ol, ister hristiyan fark etmez,..þehit olamazsýn,..
þehitlik statünün adý,...bir dogma deðil,...
burada ülke yeterince Laikmidir deðilmidir, bu manada Yurttaþlarýna eþit mesafedemidir yoksa bunu koruyamamýþ bu çizgiden sapma yoluna mý girmiþtir elbbette bunlar ayrýca þehitlikten izole tartýþýlacak bir durumdur,..
Burada benim bahsettiðim Ülke menfaati için, ülke yararýna, ülke için bir görev yaparken, ülke için bir görev esnasýnda,..
Allah yolunda þehitlik benim burada konum deðil, bir vatan bütünlüðü içersinde ulus olarak bir olabilmek, ben bunu oluþturan deðerlerden birinden bahsediyorum,..bayrak nasýl bunlardan biriyse, þehitlikte bunlardan biri,..
kestirip atmýyorum, ülke için kutsal bir deðer olduðunu vurguluyorum,...
yani yine örnek verelim, çok oturmayacak ama, cephede yaralanan bir askeri þehir hastanesine bu nasýl olmuyorsa, boþ kalýyorsa,..altý dolmuyorsa,...
vatan için hayatýný kaybeden birini de kimsesizler mezarlýðýnamý defnedelim,...
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Ýyicene karýþtý bu taraf...
https://x.com/i/status/2005728462288609319
Yer Ýmleri