Originally Posted by
indregandi
subjektif yorumumda,
1 hafta yükseliþ eðilimi???
12 hafta düþüþ eðilimine baðlanýyor??? buna dikkat,...
zaman analiznde ben,
hem zamaný hem yönü tutturmak durumundayým,
zaman her türlü tutuyor,...ancak yön için bir parantez açarsak yönde büyük olasýlýkla tutar,..ama bazen nadiren çuvallayabilir,
örnek ben 12 hafta dedim,..12 hafta tutar, bu zaman çünkü,.....12 hafta düþme eðilimi dedim bu da yön, iþte bu büyük olasýlýkla tutar,...çünkü bunlarý zamanýn içine girecek olaylar belirliyor,...elin adamýnýn da eli armut toplamýyor, o da kendini bir þekilde savunuyor,...örnek mesela negatif olaylarý beklediðim bu 12 haftaya o da zorlandýðýndan, onun da kýrýlma aný olduðundan giderler bir iki pozitif olay koyabilirler,...misal Rusya -Ukrayna barýþtý diyebilirler, FED baþkanýný deðiþtirdik adam güvercin diyebilirler,...Faiz indirimlerinin ise çok reçete olacaðýný ben þahsen beklemiyorum, içeride iþte komisyon anyasaya ymnlü geliþmeler,...
negatife ise mesela yapay zekada olabiliecek kýrýlmalar pek müsait, keza küresel çapta yeni güvenlik riskleri ve çatýþma ortamlarý,..siyasi konular, bir bütün olarak ABD nin saðlýðý malum yaþlandý artýk, içerde Suriye ile ilgili kýrýlmalar
iþte bu olasýlýðý kendi alet edevatlarýnýzla onlara majör grafiklerden doðrulatmalýsýnýz,....
ben buraya þunu koyabilirim,....her zaman tekrarladýðým üzere xu030 da 2.93xx, 2.95xx, 2.97xx USD üzerine endex kalýyorsa benim 12 hafta bu kalýþ sürdükçe düþme eðilimi olarak çalýþmaz,...bu çok net,...diðer her durumda çalýþýr,...
ne olursa ne olýra not düþtüm,...
5 ocakta 12 hafta baþladýðýnda 27 mart 2026 ya kadar geçerli kalacak,...sonrasý sonra,
malum haftalar çok uzun ve çene suyu plav gereði her þey her gün süratle unutulmaya mahkum,..
Yer Ýmleri