BÜYÜK RESÝM TEKNÝK YAPI
Saf Grafik & Trend (Grafik Görselleri):
Trend: Günlük grafik (ÝdealGo ekraný) parabolik bir yükseliþ trendinde. Fiyat 12.500 kýrýlýmýndan sonra 12.600 bandýna oturdu.
Hareketli Ortalamalar (A1 Capital Raporu): Fiyat, 5, 22 ve 50 günlük ortalamalarýn çok üzerinde. 5 GHO 12.279 seviyesinde kalmýþ, fiyat 12.665. Ortalamadan uzaklaþma (Mean Reversion) riski var ama trend gücü (momentum) baskýn.
Yapý: Son 5 günde "Düþüþler alým fýrsatý" olarak deðerlendiriliyor (Buy the Dip). Ancak mum boylarý kýsalmaya baþladý, bu "yorgunluk" emaresidir.
VOLATÝLÝTE - MEVSÝMSELLÝK - ÝSTATÝSTÝK (Larry Williams)
Aþýrý Alým Bölgeleri (Ýnfo Yatýrým & Halk Yatýrým): Halk Yatýrým "Akýllý Grafikler" analizinde ASELS, BIMAS ve Bankalarýn RSI 70+ (Aþýrý Alým) bölgesinde olduðu uyarýsýný yapýyor. Williams %R ve Stochastic (Ýnfo Görseli) tepede yataya sarmýþ.
Bollinger Bandý (A1 Capital): Fiyat, Bollinger Üst Bandýnýn (12.616) üzerine oturmuþ durumda. Williams disiplinine göre bu bir "Alým" bölgesidir (Strong Trend) ancak altýna sarkarsa "Trend Ýptali" sayýlýr.
Ýstatistik: Salý günleri, güçlü baþlayan haftalarda genelde "sabah realizasyonu, öðleden sonra trendin devamý" kalýbýný izler.
MOMENTUM -SQUEEZE - HACÝM (John Carter)
TTM Squeeze: Saatlik grafiklerde momentum yüksek, ancak 5 dakikalýkta bir "Sýkýþma" (Squeeze) mevcut. Bu sýkýþma yönü þu an YUKARI görünüyor (BofA alýmlarý nedeniyle).
Hacim Analizi (Halk Yatýrým): BIST30 hacmi ortalamanýn üzerinde deðil, bu da yükseliþin "seçici hisselerle" (ASELS, BIMAS) yapýldýðýný, genele yayýlmadýðýný gösteriyor. Carter modeline göre "Düþük hacimli yeni tepe", bir uyarýdýr.
Trigger (Tetik): 12.690 üzeri hacimli 5dk bar kapanýþý LONG triggerdýr. 12.610 altý hacimli kapanýþ SHORT triggerdýr.
PTJ Kuralý: "Zarar eden pozisyona asla ekleme yapma."
Eðer 12.620'den Long açtýn ve 12.580'e düþtüyse maliyet düþürme, KOL KES.
Hissiyat Kontrolü: Dünya kýrmýzýyken BIST'in yeþil olmasý seni cesaretlendirmesin, STOPLARINI YAKIN TUT.
BofA "Ben çýkýyorum" dediði an (12.600 altý), global rüzgar fýrtýnaya dönüþür.
Algoritma Özeti: Saat 09:30-09:45 arasý ÝZLE.
Global satýþýn etkisiyle 12.620 desteðini test eder ve tutunursa LONG gir. 12.690 kýrýlýrsa pozisyonu artýr. Bol þans Þef.

Yer Ýmleri