Originally Posted by
indregandi
seni severim düþüncelerine saygýda duyarým,....ama dediðim þu,...Laik devlette yani din ayrýmý gözetmeksizin herkese eþit mesafede olunan bir ülkede, þehitlik kanunla önceden tanýmlýdýr,..kanunla da koruma altýna alýnmýþtýr, yani þu demek sevgili bb79 sen daha þehit düþmeden þehit olup olamayacaðýn önceden belli,...
þehit sattüsünd deðilsen ister müslüman ol, ister hristiyan fark etmez,..þehit olamazsýn,..
þehitlik statünün adý,...bir dogma deðil,...
burada ülke yeterince Laikmidir deðilmidir, bu manada Yurttaþlarýna eþit mesafedemidir yoksa bunu koruyamamýþ bu çizgiden sapma yoluna mý girmiþtir elbbette bunlar ayrýca þehitlikten izole tartýþýlacak bir durumdur,..
Burada benim bahsettiðim Ülke menfaati için, ülke yararýna, ülke için bir görev yaparken, ülke için bir görev esnasýnda,..
Allah yolunda þehitlik benim burada konum deðil, bir vatan bütünlüðü içersinde ulus olarak bir olabilmek, ben bunu oluþturan deðerlerden birinden bahsediyorum,..bayrak nasýl bunlardan biriyse, þehitlikte bunlardan biri,..
kestirip atmýyorum, ülke için kutsal bir deðer olduðunu vurguluyorum,...
yani yine örnek verelim, çok oturmayacak ama, cephede yaralanan bir askeri þehir hastanesine bu nasýl olmuyorsa, boþ kalýyorsa,..altý dolmuyorsa,...
vatan için hayatýný kaybeden birini de kimsesizler mezarlýðýnamý defnedelim,...
Yer Ýmleri