Originally Posted by
Tinaz
Yok Hocam ben size yönelik bir þey demedim, sadece konu için alýntýladým.
Hem de bir Kimya Mühendisine söz söylemek bizim hiç haddimiz deðildir.
Topicte okuduðum kadarýyla pek özen gösterilmeden yapýlan kritiklere bir açýklýk getirmek istedim sadece.
Bunlardan biri Karbon sertifikasý, diðeri metan gazý yakýlarak elde edilen elektrik enerjisi diðeri ise Gübre üretimi.
Bence iþ modeli olarak olaðan-üstü bir proje.
Dolara dövize enerjiye baðýmlýlýðý yok.
Çeverede hayvancýlýk yapan küçük iþletmeler ile anlaþmalar yapmýþlar. ( bir youtube videosu yapmýþlar, orada izledim.)
Birimi 13.3 cent USD den satmak üzere kamunun ýlgili birimi ile 10 yýllýk elk.satýþ anlaþmasý yapmýþlar.
Halka arz'dan gelecek parayla 50.000 m2 sera kurmayý planlamýþlar.
Bence en önemli projeleri organik gübre üretimi. Bu konuda organik gübre ile bugün piyasada satýlan gübre arasýnda dünya fark var, organik gübre topraðýn canlýlýðýný artýrýyor, yeniliyor, öbürü ise her geçen yýl daha fazla zehirliyor.
Biraz da yapýlan eleþtrileri çok insafsýz buldum. Sonuçta anladým ki, bu eleþtrilerin sebebi bilgi edinememek.
Açýkladýklarý hasýlat sýralamasý,büyüklük olarak, Karbon sertifika satýþý, Elektrik satýþý, Gübre satýþý þeklinde, belki bir kaç ay içinde Sera Üretimi de bu hasýlata dahil olacak.
Katma deðer saðlayacak can alýcý iki nokta var, biri micro-organizmalarýn metan gazý üretimi, diðeri metan yakarak elektrik üretimi, bu ikisi ekonomide organik büyüme yaratacak çok güçlü faktorler.
Sera ýsýtmasýndan iþçi lojman ýsýtmasýna kadar tüm iþ elektrik üretmekle baþlýyor, sonrasý kolay.
Umarým þirket iyi anlaþýlýr ve baþarýlý olur.
Yer Ýmleri