Dün pre-markette MSFT toplamıştım. Normalde pre-markette pek alım satım işlemi yapmam. Ama ateşkes konusunu fazla iyimser karşılamışız demek ki. Bu da kafamda yaptığım spekülasyonla uyumlu gitmeyip biraz ters tepti. Dün açılışta maliyetimin üstüne çıkan MSFT, sonrasında günü bir önceki günkü kapanışın ancak % 0,55 üstünde kapayacak şekilde geri çekildi. Bugün de geri çekilme devam edip sonradan biraz toparladı, ancak hâlâ dünkü kapanış fiyatından % 0,44 aşağılarda (an itibariyle). Haliyle MSFT'de ortalama alış maliyetime göre beklentilerimle ölçüşmeyecek bir şekilde tersteyim.
Bugün takip listemde olup da düşüşlerinden istifade etmeyi düşündüğüm 11 hissede daha alım yaptım. MSFT'de çok yoğunlaşmış olmanın riskli olduğunu da düşünerek MSFT paylarımdan bir kısmını da bu aldığım 11 hisseye, hepsinde eşit ağırlık olacak şekilde, dağıttım. Yani toplamda eşit ağırlıklı olarak 12 hisse bulunuyor portföyde. MSFT haricindeki diğer hisseler bugünkü ortalama alım maliyetlerime göre kabaca % 1 üzeri arası yukardalar ve MSFT kaynaklı kaybın önemli bir kısmını telafi ettiler.
Totalde yurtdışı hisse senedi piyasası için kullandığım portföyde 1/3 Nakit, 2/3 hissedeyim.
MSFT hariç aldığım diğer hisselerde kendi hesabımca fundamentallarına göre ciddi bir margin of safety var ve orta-uzun vade için deep value taşıdıklarına inanıyorum. Ancak alış maksadım orta-uzun vade tutmak değil, kısa vadeli hareketlerinden istifade etmek. Bunlardan bazıları değer tuzağı potansiyeli taşıyor ve orta-uzun vadeli alım yapacak olsam bazılarını almazdım. Ancak hem değerlemeleri açısından, hem de fiyatlarının bulunduğu yer açısından ucuz olduklarını ve upside potansiyeli taşıdıklarını düşündüğüm için kısa vadeli pozisyonlar açmakta bir beis görmedim. Elbette bu subjektif bir spekülasyon.
Umarım açtığım pozisyonlar aldığım riske değer.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Benim algımla, harika bir yaklaşım.
Başarılar dilerim![]()

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri