Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
621,50 10% 453,68 Mn 566,50 / 621,50
148,50 10% 8,32 Mr 135,00 / 148,50
47,80 9.99% 751,05 Mn 44,14 / 47,80
39,86 9.99% 627,67 Mn 35,52 / 39,86
50,15 9.98% 497,27 Mn 44,06 / 50,15
21,28 -9.98% 245,37 Mn 21,28 / 23,88
84,35 -9.98% 294,53 Mn 84,35 / 92,40
146,20 -9.98% 179,63 Mn 146,20 / 164,50
322,75 -9.97% 17,40 Mr 322,75 / 367,75
56,45 -9.97% 5,12 Mr 56,45 / 61,80
362,25 -5.54% 16,56 Mr 356,75 / 393,50
299,75 0.93% 13,71 Mr 296,50 / 301,50
67,15 3.55% 11,73 Mr 64,65 / 67,25
2,59 -1.52% 8,35 Mr 2,56 / 2,67
20,66 2.68% 1,05 Mr 19,41 / 20,66
373,00 -2.1% 3,60 Mr 370,00 / 385,50
101,10 0.7% 584,36 Mn 97,35 / 102,50
105,50 -0.19% 190,21 Mn 103,60 / 106,80
32,90 -2.03% 318,34 Mn 31,68 / 34,30
10,75 1.8% 194,65 Mn 10,41 / 10,95
82,80 2.92% 666,30 Mn 80,75 / 83,65

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 37/78 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon
Arama sonucu : 619 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Yurtdışı Hisse Senedi Borsaları

1.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    Sosyal medya itibarına, gerçek hayattan daha çok yatırım yapıyor insanlar.
    Biçim içeriğin önüne geçeli çok oldu zaten.
    Yüzde yüz haklısınız. Her şey sosyal itibar ya da sosyal tatmin için 'biçim pazarlaması'na dönmüş durumda.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Elimde geçen hafta Çarşamba günü başlayan ve Perşembe günü devam eden alımlarla birlikte toplamda 13 hisse vardı ve Cuma kapanışı itibariyle tamamında, ortalama - % 3 civarı terste idim. ABD-İran müzakerelerinin çıkmaza girmesi ve ABD tarafından Hürmüz Boğazı'nın ablukaya alınacağı haberleri sonrasında dünya geneli piyasalar eksi görünümde idi. ABD tarafında da bugün piyasaların kötü gideceğini ummama rağmen, elimdeki hisselerden 12'si beklentimin ötesinde iyi performans gösterdi, ve 9 tanesi de kâr bölgesine geçti. Piyasalar için stresli ve can sıkıcı bir zaman diliminde 2/3 ağırlıkta hisse taşımanın riskli olduğunu düşünerek kâr bölgesinde olanların tamamından çıkarak, elimde sadece 4 hisse bırakıp, portföy toplamında hisse oranımı % 21,5 civarına düşürdüm.

Şimdi şartlara göre daha iyi bir planlama yaparak riskimi daha iyi yönetebilirim diye düşünüyorum.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Elimde geçen hafta Çarşamba günü başlayan ve Perşembe günü devam eden alımlarla birlikte toplamda 13 hisse vardı ve Cuma kapanışı itibariyle tamamında, ortalama - % 3 civarı terste idim. ABD-İran müzakerelerinin çıkmaza girmesi ve ABD tarafından Hürmüz Boğazı'nın ablukaya alınacağı haberleri sonrasında dünya geneli piyasalar eksi görünümde idi. ABD tarafında da bugün piyasaların kötü gideceğini ummama rağmen, elimdeki hisselerden 12'si beklentimin ötesinde iyi performans gösterdi, ve 9 tanesi de kâr bölgesine geçti. Piyasalar için stresli ve can sıkıcı bir zaman diliminde 2/3 ağırlıkta hisse taşımanın riskli olduğunu düşünerek kâr bölgesinde olanların tamamından çıkarak, elimde sadece 4 hisse bırakıp, portföy toplamında hisse oranımı % 21,5 civarına düşürdüm.

Şimdi şartlara göre daha iyi bir planlama yaparak riskimi daha iyi yönetebilirim diye düşünüyorum.
    Elimdekilerden kâr bölgesine geçenlerden 2 tanesini daha satarak hisse sayımı 2'ye, portföydeki hisse oranımı % 10,8'e düşürmüş bulunmaktayım.

Bu tarz bir strateji genelde uyguladığım bir yöntem değil. Ancak geçen haftaki ateşkes haberini fazla iyimser yorumlayarak 1-2 günde portföydeki hisse ağırlığını % 66-67 seviyesine çıkarmış olmam fazla riskli idi. Sonrasındaki gelişmeler de bu riskin giderek artmasına ve portföy toplamında negatif bölgede kalmama neden oldu. Mevcut risk durumu da şimdilik devam ettiğine göre, riski azaltıp nakit miktarını fazla tutmanın daha doğru bir plan olacağına karar verdim ve kâr bölgesinde olanların tamamından (13 hisseden 11'inden) çıktım. Terste olduklarım da portföy genelini fazla hırpalamayacak boyutta, bu nedenle elim oldukça rahatladı.

Şimdi piyasalardaki risk durumuna göre elimdekilerin miktarını artırabilir ve hisse oranımı tekrar yükseltebilir ya da azaltıp tamamen nakde geçebilirim.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Elimdekilerden kâr bölgesine geçenlerden 2 tanesini daha satarak hisse sayımı 2'ye, portföydeki hisse oranımı % 10,8'e düşürmüş bulunmaktayım.

Bu tarz bir strateji genelde uyguladığım bir yöntem değil. Ancak geçen haftaki ateşkes haberini fazla iyimser yorumlayarak 1-2 günde portföydeki hisse ağırlığını % 66-67 seviyesine çıkarmış olmam fazla riskli idi. Sonrasındaki gelişmeler de bu riskin giderek artmasına ve portföy toplamında negatif bölgede kalmama neden oldu. Mevcut risk durumu da şimdilik devam ettiğine göre, riski azaltıp nakit miktarını fazla tutmanın daha doğru bir plan olacağına karar verdim ve kâr bölgesinde olanların tamamından (13 hisseden 11'inden) çıktım. Terste olduklarım da portföy genelini fazla hırpalamayacak boyutta, bu nedenle elim oldukça rahatladı.

Şimdi piyasalardaki risk durumuna göre elimdekilerin miktarını artırabilir ve hisse oranımı tekrar yükseltebilir ya da azaltıp tamamen nakde geçebilirim.
    Başarılar, bol kazançlar üstadım.

"Gerek yok" bile deseniz saygı duyarım.
    Lakin "sakıncası yoksa", böyle zamanlarda seçkinizi bizimle de paylaşırsanız hem fikir alışverişi ortamı oluşur...
    Hem de sizin emek verdiğiniz, kriterlerinizi karşılayan senetlere biz de kendi kriterlerimizi ekleyerek yatırım yapabiliriz.

5.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    Başarılar, bol kazançlar üstadım.

"Gerek yok" bile deseniz saygı duyarım.
    Lakin "sakıncası yoksa", böyle zamanlarda seçkinizi bizimle de paylaşırsanız hem fikir alışverişi ortamı oluşur...
    Hem de sizin emek verdiğiniz, kriterlerinizi karşılayan senetlere biz de kendi kriterlerimizi ekleyerek yatırım yapabiliriz.
    Akıntıya biraz ters hareket ettiğim için sizin yatırım/trading anlayışınıza ters gelebilir.

Temel prensiplerim şöyle:

1) Değerlemeleri ucuz olacak. Ucuzluğunu hem değerleme rasyolarına, hem de DCF ve Earnings Power bazlı değerlemelere göre belirliyorum. (Duruma göre istisnaları olsa da en az % 50 margin of safety'si olması temel tercihim.)
    2) Debt to Assets rasyosu % 33 veya daha aşağısı olacak.
    3) Faiz Gelirleri Toplam Gelirlerin % 2-3'ünü, Faiz Giderleri de Toplam Giderlerin % 2-3'ünü aşmayacak. (Bu kriterle hem yatırım yapmaktan ve parasını verimli kullanmaktan kaçanları, hem de yüksek finansal gider sarmalına düşenleri elemiş oluyorum.)
    4) Finansal giderleri çevrilebilir durumda olacak. Burada Interest Coverage ratio'ya bakıyorum. (Başka bir takım finansal kriterlerim de var, ancak hepsini uzun uzadıya yazmak istemedim. En temel olanları bunlar.)
    5) 52 haftalık zirvesinden % 45-50 civarı veya daha fazlası düzeltme yemiş olacak.
    6) 52 haftalık dibinden % 0-10 aralığında yukarda olacak.
    7) 200 günlük hareketli ortalamasına göre Z-Score'u mümkünse 2 standart sapma veya aşağısında olacak. Bazen margin of safety'si yüksek ise Z-score'u 1-2 standart sapma arası olanları da alım için kullanabiliyorum.

Yukarda saydıklarım genelde Weinstein'in Stage 4B- veya Stage 1 aşamasında olanlar ve bu şartları sağlayan hisseler takip listemde oluyor.

Aradığım temel şey aslında hissede Deep Value olması ya da buna kişisel olarak ikna olmuş olmam. Bununla beraber Contrarian Investing şartlarına da sahip olması. Hisse seçimlerimi buna göre yapıyorum.

Bu seçimleri yaparken orta-uzun vade seçimi yapıyormuşum gibi görülebilir. Ancak temel felsefem bunlarda kısa vadeli tepki arayışı. O nedenle Z-score'larına dikkat ediyorum ve mean reversion bazlı kısa vadeli bir yaklaşımla pozisyon açıyorum. Yükselen trend arayışında olanlar için düşen bıçağı tutmak gibi algılanabilir, ancak ben kendi belirlediğim küçük zaman dilimlerinde dönüş sinyali görmeden alım yapmamaya dikkat ediyorum genelde.

Açmış olduğum pozisyonlarda genel piyasa şartları uygun olursa en azından Z-Score'u mean noktasına gelene kadar bekliyorum.

Ancak genel piyasa şartlarında bozulma olursa, elimdekiler bundan hemen etkilenmemiş bile olsa eninde sonunda etkileneceğini düşünerek pozisyonlarımı olabildiğince lehimde olacak şekilde kapatıyorum.

Zaman zaman bu şartları sağlamayan ancak trading amaçlı hızlı girip çıkabileceğim mega cap ya da large cap alımlarım da oluyor.

Liste versem çoğuna burun kıvıranlar çıkabilir. Ancak bu yöntemle kümülatif gelir elde etmek momentum hisselerinde yukarılardan alım yapmaktan daha az riskli geliyor bana.

Vereceğim listede bu şartları tamamen sağlamayan 2-3 tane istisnai isimler de var. Ancak bunlar genel eğilimimi değiştirmiyor.

Hoşunuza gider ya da gitmez, Cuma günü itibariyle elimde olanlar aşağıdakilerdi:

ACN, ADBE, AMPH, ANGI, CRTO, DXC, GTM, LFVN, MSFT, NOMD, OSPN, TNET.

Mevcut konjonktürel havadan pek hoşlanmadığım ve yüksek riskli olabileceğini düşündüğüm için hazır elime fırsat geçmişken, beklentimin ötesinde bugün tepki veren ve kârlı olan pozisyonlarımı kapattım. Kısmen terste olduğum MSFT ve NOMD ise hâlâ elimde.

Misafirlerim olduğu için cevabım biraz gecikti. Kusuruma bakmayın.

Ne yatırım ne de yöntem tavsiyesidir.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-04-2026 saat: 23:14.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Akıntıya biraz ters hareket ettiğim için sizin yatırım/trading anlayışınıza ters gelebilir.

Temel prensiplerim şöyle:

1) Değerlemeleri ucuz olacak. Ucuzluğunu hem değerleme rasyolarına, hem de DCF ve Earnings Power bazlı değerlemelere göre belirliyorum. (Duruma göre istisnaları olsa da en az % 50 margin of safety'si olması temel tercihim.)
    2) Debt to Assets rasyosu % 33 veya daha aşağısı olacak. (Başka bir takım finansal kriterlerim de var, ancak hepsini uzun uzadıya yazmak istemedim)
    3) Faiz Gelirleri Toplam Gelirlerin % 2-3'ünü, Faiz Giderleri de Toplam Giderlerin % 2-3'ünü aşmayacak. (Bu kriterle hem yatırım yapmaktan ve parasını verimli kullanmaktan kaçanları, hem de yüksek finansal gider sarmalına düşenleri elemiş oluyorum.)
    3) Finansal giderleri çevrilebilir durumda olacak.
    4) 52 haftalık zirvesinden % 45-50 civarı veya daha fazlası düzeltme yemiş olacak.
    5) 52 haftalık dibinden % 0-10 aralığında yukarda olacak.
    6) 200 günlük hareketli ortalamasına göre Z-Score'u mümkünse 2 standart sapma veya aşağısında olacak. Bazen margin of safety'si yüksek ise Z-score'u 1-2 standart sapma arası olanları da alım için kullanabiliyorum.

Yukarda saydıklarım genelde Weinstein'in Stage 4B- veya Stage 1 aşamasında olanlar ve bu şartları sağlayan hisseler takip listemde oluyor.

Aradığım temel şey aslında hissede Deep Value olması ya da buna kişisel olarak ikna olmuş olmam. Bununla beraber Contrarian Investing şartlarına da sahip olması. Hisse seçimlerimi buna göre yapıyorum.

Bu seçimleri yaparken orta-uzun vade seçimi yapıyormuşum gibi görülebilir. Ancak temel felsefem bunlarda kısa vadeli tepki arayışı. O nedenle Z-score'larına dikkat ediyorum ve mean reversion bazlı kısa vadeli bir yaklaşımla pozisyon açıyorum. Yükselen trend arayışında olanlar için düşen bıçağı tutmak gibi algılanabilir, ancak ben kendi belirlediğim küçük zaman dilimlerinde dönüş sinyali görmeden alım yapmamaya dikkat ediyorum genelde.

Açmış olduğum pozisyonlarda genel piyasa şartları uygun olursa en azından Z-Score'u mean noktasına gelene kadar bekliyorum.

Ancak genel piyasa şartlarında bozulma olursa, elimdekiler bundan hemen etkilenmemiş bile olsa eninde sonunda etkileneceğini düşünerek pozisyonlarımı olabildiğince lehimde olacak şekilde kapatıyorum.

Zaman zaman bu şartları sağlamayan ancak trading amaçlı hızlı girip çıkabileceğim mega cap ya da large cap alımlarım da oluyor.

Liste versem çoğuna burun kıvıranlar çıkabilir. Ancak bu yöntemle kümülatif gelir elde etmek momentum hisselerinde yukarılardan alım yapmaktan daha az riskli geliyor bana.

Vereceğim listede bu şartları tamamen sağlamayan 2-3 tane istisnai isimler de var. Ancak bunlar genel eğilimi mi değiştirmiyor.

Hoşunuza gider ya da gitmez, Cuma günü itibariyle elimde olanlar aşağıdakilerdi:

ACN, ADBE, AMPH, ANGI, CRTO, DXC, GTM, LFVN, MSFT, NOMD, OSPN, TNET.

Mevcut konjonktürel havadan pek hoşlanmadığım ve yüksek riskli olabileceğini düşündüğüm için hazır elime beklentimin ötesinde bugün tepki veren ve kârlı olan pozisyonlarımı kapattım. Kısmen terste olduğum MSFT ve NOMD ise hâlâ elimde.
    Misafirlerim olduğu için cevabım biraz gecikti. Kusuruma bakmayın.

Ne yatırım ne de yöntem tavsiyesidir.
    Çok teşekkür ederim üstadım.
    Ayrıntılı biçimde kriterlerle birlikte açıklamanız harika olmuş.
    Hemen listeyi oluşturdum. Elinize, emeğinize sağlık yeniden.

7.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim üstadım.
    Ayrıntılı biçimde kriterlerle birlikte açıklamanız harika olmuş.
    Hemen listeyi oluşturdum. Elinize, emeğinize sağlık yeniden.
    Biz de yoğurdu böyle yiyoruz epeydir. Bazen ideal koruma şartları oluşmadığı için yoğurt ekşimiş ve yediğimizden pek bir şey anlamamış olabiliyoruz, ancak hayatın doğal akışı böyle, ne diyelim.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Biz de yoğurdu böyle yiyoruz epeydir. Bazen ideal koruma şartları oluşmadığı için yoğurt ekşimiş ve yediğimizden pek bir şey anlamamış olabiliyoruz, ancak hayatın doğal akışı böyle, ne diyelim.

Yatırım; kişiye ve koşullarına özgü, çok fazla çarpan içeren ve tamamen subjektif bir olgu.

Lakin her koşulda:
    "Allah'cım kazancınıza 'hak edilmemiş' kuruş nasip edip geri almasın."
    Gönlünüze göre olsun dilerim.

Sayfa 37/78 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •