Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 38/43 İlkİlk ... 283637383940 ... SonSon
Arama sonucu : 339 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Yurtdışı Hisse Senedi Borsaları

1.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    Yatırım; kişiye ve koşullarına özgü, çok fazla çarpan içeren ve tamamen subjektif bir olgu.

Lakin her koşulda:
    "Allah'cım kazancınıza 'hak edilmemiş' kuruş nasip edip geri almasın."
    Gönlünüze göre olsun dilerim.
    Kesinlikle öyle. Güzel temennileriniz için teşekürler. Bilmukabele.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Hisse senetlerinde pozisyon açarken çokça tartışılan konulardan birisi fiyatın hangi aşamasında pozisyonun açıldığı.

Dünyada hakim genel yaklaşım break out stratejilerinin daha verimli olduğu yönünde. Break out stratejileri de dipte oluşan bir range'in yukarıya dönük kırılması olabileceği gibi sonrasında bir devam formasyonunun kırılması ya da ATH'ın kırılması şeklinde de olabilir.

Ancak hangisi olursa olsun hepsi bir bias içeriyor. Bu bias nedir? Break out sonrası iyi bir trendin başlayabilme ihtimalinin yüksek olmasına dayanan temel inanç.

Bense yukarıdaki yönteme karşı çıkmıyorum, ancak kişisel olarak 'dip reversal' stratejisine daha yakın duruyorum. Buna itiraz eden çokça kişi çıkıyor. Bir çok trader da bu tip stratejileri pek fazla benimsemiyor. Sebep olarak da aşağı yönlü giden bir trendde dönüş gibi görünen hareketlerin aslında düşüş trendinin bir düzeltmesi olacağı ve en azından haftalık grafiklerde higher high ve lower high oluşumunun beklenmesi gerektiği.

Bu itirazlara saygı duymakla beraber kendi yaklaşımımda aşağı yönlü risk olduğu kadar break out stratejilerinde de aşağı yönlü riskin mevcut olduğunu düşünüyorum ve istatistikler ve tecrübeler de bunu doğruluyor. Çünkü break out pozisyonlarına giren bir çok fiyat hareketi fake kırılım olarak kalabilip tekrar aşağı yönlü hareket ediyor ve bu durum istatisksel anlamda çok büyük bir yüzde içeriyor.

Aşağı yönlü risk benim tercih ettiğim dip reversal yönteminde de söz konusu elbette. Ancak benim kendimce haklı olduğumu düşündüğüm bir gerekçem var. Dipten alışlarla range kırılımı sonrası alışlar arasında bazen % 30-40'ları bulan bir fiyat farkı sözkonusu. Ben bu fiyat farkının göz ardı edilmesini anlamlı bulmuyorum, hele ki iki yaklaşımda da downside riski varsa.
    Clausewitz

3. Seçimlerimi yaparken moda trendler peşinde olmuyorum. Yani AI ile ilintili şirketler ya da MAG7 hissseleri peşinde koşmak gibi bir yaklaşımım yok. Açılacak bir pozisyonda NVDA'da % 35 kâr elde etmekle, hiç kimsenin dikkatini bile çekmeyen IPAR'da % 35 kâr elde etmek arasında benim açımdan hiç bir fark yok. Benim için önemli olan kümülatif büyümeyi devam ettirmek. Aldığım hissenin adının duyulmamış olmasının, popüler olmamasının, moda trendlerden birisi içerisinde yer almamasının hiç bir önemi yok. Kişisel olarak popularite peşinde koşmadığım gibi yatırımlarımı seçerken de popüler olanların arkasından koşmuyorum. Bana kazandırabilecek herhangi bir hisse benim için değerli. Elbette bu yaklaşımım, oLur da popüler hisselerde fırsatlar oluşursa, buna burun kıvıracağım anlamına da gelmiyor.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Hisse senetlerinde pozisyon açarken çokça tartışılan konulardan birisi fiyatın hangi aşamasında pozisyonun açıldığı.

Dünyada hakim genel yaklaşım break out stratejilerinin daha verimli olduğu yönünde. Break out stratejileri de dipte oluşan bir range'in yukarıya dönük kırılması olabileceği gibi sonrasında bir devam formasyonunun kırılması ya da ATH'ın kırılması şeklinde de olabilir.

Ancak hangisi olursa olsun hepsi bir bias içeriyor. Bu bias nedir? Break out sonrası iyi bir trendin başlayabilme ihtimalinin yüksek olmasına dayanan temel inanç.

Bense yukarıdaki yönteme karşı çıkmıyorum, ancak kişisel olarak 'dip reversal' stratejisine daha yakın duruyorum. Buna itiraz eden çokça kişi çıkıyor. Bir çok trader da bu tip stratejileri pek fazla benimsemiyor. Sebep olarak da aşağı yönlü giden bir trendde dönüş gibi görünen hareketlerin aslında düşüş trendinin bir düzeltmesi olacağı ve en azından haftalık grafiklerde higher high ve lower high oluşumunun beklenmesi gerektiği.

Bu itirazlara saygı duymakla beraber kendi yaklaşımımda aşağı yönlü risk olduğu kadar break out stratejilerinde de aşağı yönlü riskin mevcut olduğunu düşünüyorum ve istatistikler ve tecrübeler de bunu doğruluyor. Çünkü break out pozisyonlarına giren bir çok fiyat hareketi fake kırılım olarak kalabilip tekrar aşağı yönlü hareket ediyor ve bu durum istatisksel anlamda çok büyük bir yüzde içeriyor.

Aşağı yönlü risk benim tercih ettiğim dip reversal yönteminde de söz konusu elbette. Ancak benim kendimce haklı olduğumu düşündüğüm bir gerekçem var. Dipten alışlarla range kırılımı sonrası alışlar arasında bazen % 30-40'ları bulan bir fiyat farkı sözkonusu. Ben bu fiyat farkının göz ardı edilmesini anlamlı bulmuyorum, hele ki iki yaklaşımda da downside riski varsa.
    Naçizane fikrimi eklemek isterim.
    Sağlıklı çalışan, homojen bir piyasa;
    Farklı maliyet, hedef, vade ve sabra sahip yatırımcıların eylemlerinden(alım-satım) ibaret.
    Kullanacağımız break out, dip reversal vb. ne kullanıyorsak bu nedenle, mümkünse vade anlamında bütünü görebilmeyi sağlaması gerekiyor.
    HH, (H+L)/2, (H+L+C)/3 bunların hepsinin 1 dk. 1 Yıl arası versiyonları var.

Ve genelde; hissenin sahibi, şirketin kendisi, "insider", fon vb. uzun vade tarafında sayılabilir sanırım.
    Bunların maliyeti, ortalaması, destek-direnç algısı sağlıklı işleyen piyasalarda en güçlü araçlardır.

Bu nedenle Yıllık>3 Aylık>Aylık>Haftalık>Günlük>diğerleri şeklinde sıralayabiliriz bence her gösterge, tepe/dip vb.nin önemini.

Naçizane fikrim:
    Dip reversal bana göre de riskli bir yaklaşım. Bizim piyasa için bu çaba ile yıllardır arayış içerisinde olan bir arkadaşımız da var. Kendisi dipte sıkışan, yukarı yönlü hareket potansiyeli olan senetleri taramaya çalışıyor, kendi yöntemi ve üslubu ile.
    Bizim piyasanın sığlığından ve kullandığı filtrelerden dolayı, sıkça riskli senetler de giriyor elbet radarına.
    Ancak vurgulamak istediğim bu değil.

https://www.hisse.net/topluluk/threa...emeleri/page42

Yönteminizi eleştirmek haddime değil. Amaç da bu değil.
    Kendi yöntemimi özetleyeyim izninizle.
    Belli bir momentum oluşturmuş, birden fazla zaman diliminde(MTF) break out gözlemlenebilecek enstrümanlar.
    Mümkünse daha üst periyodlarda yakın direnci olmayanlar.

Çok çeşitli piyasalarda, sayısız enstrümana erişimimiz mümkün. Amaç da kümülatif getiri.
    Bu durumda haftada %5-10 getirecek bir yatırım, "olursa" Yıllık %100 getirecek bir yatırımdan kat be kat iyidir bence.

5.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    Naçizane fikrimi eklemek isterim.
    Sağlıklı çalışan, homojen bir piyasa;
    Farklı maliyet, hedef, vade ve sabra sahip yatırımcıların eylemlerinden(alım-satım) ibaret.
    Kullanacağımız break out, dip reversal vb. ne kullanıyorsak bu nedenle, mümkünse vade anlamında bütünü görebilmeyi sağlaması gerekiyor.
    HH, (H+L)/2, (H+L+C)/3 bunların hepsinin 1 dk. 1 Yıl arası versiyonları var.

Ve genelde; hissenin sahibi, şirketin kendisi, "insider", fon vb. uzun vade tarafında sayılabilir sanırım.
    Bunların maliyeti, ortalaması, destek-direnç algısı sağlıklı işleyen piyasalarda en güçlü araçlardır.

Bu nedenle Yıllık>3 Aylık>Aylık>Haftalık>Günlük>diğerleri şeklinde sıralayabiliriz bence her gösterge, tepe/dip vb.nin önemini.

Naçizane fikrim:
    Dip reversal bana göre de riskli bir yaklaşım. Bizim piyasa için bu çaba ile yıllardır arayış içerisinde olan bir arkadaşımız da var. Kendisi dipte sıkışan, yukarı yönlü hareket potansiyeli olan senetleri taramaya çalışıyor, kendi yöntemi ve üslubu ile.
    Bizim piyasanın sığlığından ve kullandığı filtrelerden dolayı, sıkça riskli senetler de giriyor elbet radarına.
    Ancak vurgulamak istediğim bu değil.

https://www.hisse.net/topluluk/threa...emeleri/page42

Yönteminizi eleştirmek haddime değil. Amaç da bu değil.
    Kendi yöntemimi özetleyeyim izninizle.
    Belli bir momentum oluşturmuş, birden fazla zaman diliminde(MTF) break out gözlemlenebilecek enstrümanlar.
    Mümkünse daha üst periyodlarda yakın direnci olmayanlar.

Çok çeşitli piyasalarda, sayısız enstrümana erişimimiz mümkün. Amaç da kümülatif getiri.
    Bu durumda haftada %5-10 getirecek bir yatırım, "olursa" Yıllık %100 getirecek bir yatırımdan kat be kat iyidir bence.
    Eleştiri yapmanızda bir sakınca yok sayın Oblo. Ben her görüşe açığım ve break out stratejileri de dahil olmak üzere bir çok yöntemi de denedim. Hatta daha aşırıya gidip % 30 ve üzeri gap ile açılmış episodic pivot şartlarını sağlayan hisselerde de pozisyon açtım. Hiç bir yönteme karşı da bir ön yargım mevcut değil. Para kazandıran ve istikrarlı artış sağlayan her yöntem kendi içinde değerlidir. Sadece, downside riski açısından, break out olmuş ya da bir momentum içerisine girmiş hisselerin geri dönmeyebileceği konusunda ikna olmuş değilim. En azından ben çokça geri dönüşleri tecrübe ettim diyeyim. Belki benim şansıma böyle denk gelmiş de olabilir.

Haftada % 5-10 getiri zaten kümülatifte yıllık % 100 kazandıran bir yatırımdan kat be kat fazla olacaktır. O konuda sizinle hemfikirim. Sıkıntı her hafta bu tip hisseleri bulabilmek.

Bu konuda verebileceğiniz tavsiyelere de açığım ve son derece ciddiye alacağımı temin ederim.
    Clausewitz

6. Konu ile birebir örtüşmüyor olabilir ama...
    Geçmişte coin piyasası için kullandığım stratejiyi örnek vereyim:

1-Yatırıma esas enstrümanın bağlı bulunduğu piyasayı gözlemleyen bir ana sigorta.
    Örneğin:
    -"BIST'ten senet aldık veya "long" pozisyondayız. XU100 sat verdi" direkt pozisyonu kapatıp, "flat" yapacak bir ana şalter.

2-Vademiz ve stratejimiz her ne ise ona uygun hiyerarşik bir sigorta:
    Örneğin:
    -Göstergelerimiz 1 Günlük. Üst periyod(Haftalık) "Short" tarafında ise "Long" açmamıza veya tersine izin vermeyecek başka bir sigorta.

Ezcümle Multi Time Frame candır bence

7. Pradeep Bonde'nin Episodic Pivot ve Momentum Burst stratejilerini arasıra deneyimliyorum. İlkinin riski daha fazla ve hard stop loss uygulamakta fayda var.

Bunların ciddiye alınarak incelenmesinde fayda görüyorum.

Bir de short squeeze stratejileri ciddiye alınmaya değer.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by Oblo Yazıyı Oku
    Konu ile birebir örtüşmüyor olabilir ama...
    Geçmişte coin piyasası için kullandığım stratejiyi örnek vereyim:

1-Yatırıma esas enstrümanın bağlı bulunduğu piyasayı gözlemleyen bir ana sigorta.
    Örneğin:
    -"BIST'ten senet aldık veya "long" pozisyondayız. XU100 sat verdi" direkt pozisyonu kapatıp, "flat" yapacak bir ana şalter.

2-Vademiz ve stratejimiz her ne ise ona uygun hiyerarşik bir sigorta:
    Örneğin:
    -Göstergelerimiz 1 Günlük. Üst periyod(Haftalık) "Short" tarafında ise "Long" açmamıza veya tersine izin vermeyecek başka bir sigorta.

Ezcümle Multi Time Frame candır bence
    Endeksleri ana indikatör olarak ciddiye alıyorum çok uzun zamandır, ve "fırtınalı bir denizde batmayacak sandal yoktur." ana prensibim. Piyasa şartları hoşuma gitmediyse pozisyon açmaya çekiniyorum ya da pozisyon açsam bile bunu sınırlı miktarlarda tutuyorum.

Büyük olan timeframe'deki ana trendin aşağı yönlü olması durumunda, küçük olan bir timeframe'de yukarı pozisyon açılmasını engelemeli gibi anladım. Eğer doğru anladıysam??
    Clausewitz

Sayfa 38/43 İlkİlk ... 283637383940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •