Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
Elimdekilerden kâr bölgesine geçenlerden 2 tanesini daha satarak hisse sayımı 2'ye, portföydeki hisse oranımı % 10,8'e düşürmüş bulunmaktayım.

Bu tarz bir strateji genelde uyguladığım bir yöntem değil. Ancak geçen haftaki ateşkes haberini fazla iyimser yorumlayarak 1-2 günde portföydeki hisse ağırlığını % 66-67 seviyesine çıkarmış olmam fazla riskli idi. Sonrasındaki gelişmeler de bu riskin giderek artmasına ve portföy toplamında negatif bölgede kalmama neden oldu. Mevcut risk durumu da şimdilik devam ettiğine göre, riski azaltıp nakit miktarını fazla tutmanın daha doğru bir plan olacağına karar verdim ve kâr bölgesinde olanların tamamından (13 hisseden 11'inden) çıktım. Terste olduklarım da portföy genelini fazla hırpalamayacak boyutta, bu nedenle elim oldukça rahatladı.

Şimdi piyasalardaki risk durumuna göre elimdekilerin miktarını artırabilir ve hisse oranımı tekrar yükseltebilir ya da azaltıp tamamen nakde geçebilirim.
Negatif haberleri çok ciddiye alarak yapmış olduğum bu satışlar nedeniyle bir pişmanlık yaşıyorum. Portföy ortalama % 3-4 civarı daha yukarda olurdu muhtemelen.

Ne diyelim, üniversite zamanlarından kalma sloganları kullanalım:

Kahrolsun kapitalizm! Şili'ye Özgürlük!