"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
LULU'nun 2026-Q1 finansal raporları açıklandı. Henüz detaylarına bakmadım, ancak 124,92 fiyatla kapanış yapan hisse şu anda post-market'ta günlük kapanış fiyatından % 10-11 civarı aşağılarda işlem görüyor.
Satışlarda 2025 yılının aynı çeyreğine göre % 4 büyüme olmasına rağmen brüt kârda aynı çeyrekler karşılaştırıldığında % 3'lük bir küçülme, faaliyet kârında % 37'lik bir küçülme ve net kârda ise yaklaşık % 38'lik bir küçülme söz konusu. Marjlardaki ciddi daralma ve kazançlardaki bu küçülmeler hâl-i hazırda zaten iskontolu bir fiyatta olmasına rağmen şu anki post-market fiyatlamasında oldukça etkili.
Ayrıca 2026 yılı için daha önce verdiği satışlarda % 2-4 arası büyüme tahminini % 0-1 arası küçülmeye, net kârda da % 5-6 arası küçülme tahminini % 10-12 arası küçülmeye revize etmiş olması da bu fiyatlamada etkili.
Genel görüntü maalesef iştah kaçırıcı. Bu gelişmeler ışığında, yarınki seansta bugünkü post-market fiyatından daha kötü bir fiyatlama olma ihtimali de söz konusu.
Gördüğümüz üzere bilanço günü riski almaya hiç ama hiç değmiyor, zira ne tür bir sürprizle karşılaşacağımız hiç belli olmuyor.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Clausewitz
An itibari ile bulunduğu 111 USD çevresinden tepki için alırdım ama...
Para kalmamış
EK: Bu arada trollük yapmak için söylemedim.
Günlük Pivot S5'den geçici de olsa bir tepki gelir genelde.
![]()
110,70'lerdeki desteği kırarak daha aşağılara da inme riski var gibi duruyor.
Açıkçası hem beklenti altı bilanço, hem de guidance'da negatif değişiklik söz konusu olduğunda % 25-30'ları aşan düşmelere çokça şahit olduğum için fazla riskli buluyorum o seviyelerden alım emri vermeyi.
Clausewitz
LULU'da bugüne kadar oldukça pozitiftim, fiyatın iskontolu olması nedeniyle, ancak bugünkü finansal raporlar ve şirketin 2026 yılı sonu için beklentilerini düşürmesi pozitifliğimi tamamen yitirmeme neden oldu. (Bunları fazla detay incelemeden genel görüntüye bakarak söylüyorum.)
Bir sonraki çeyrekte beklentilerin üstünde bir sonuç çıkmazsa, grafikteki kırmızı çizgi olan 82,50'lere kadar düşer mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. "O kadarı da olmaz" diyenler çıkabilir, ama vahşi borsalarda "o kadarı da olmaz" denilen nelerin olduğuna şahit oluyoruz.
Yatırım Tavsiyesi içermez.
Clausewitz
Yer İmleri