ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
http://www.selcuk.edu.tr/dosyalar/fi...%20analizi.pdf
Dönen Varlıklar
İşletmenin serbestçe harcayacağı eldeki ve bankadaki nakit ile bir yıl içinde paraya
çevrilmesi mümkün değerlerin tamamı dönen varlıklar olarak adlandırılır. Dönen
varlıklar; hazır değerler, menkul kıymetler, ticari alacaklar, diğer kısa vadeli
alacaklar, stoklar, gider ve gelir tahakkukları ile diğer dönen varlıklardan oluşur.
Analizde dönen varlıklar toplamına brüt çalışma sermayesi denir. Brüt çalışma
sermayesi, işletmenin peşin alışları, üretim, bakım ve onarım, satışlar gibi günlük
işlemlerini yürütmesine ve kısa vadeli borçlarının ödenmesine yarar. Dolayısıyla
dönen varlıklar toplamının yeterli büyüklükte ve her bilanço kaleminin yer aldığı bir
birleşimde olması gerekir.
Yeterli büyüklükteki ve kalitedeki bir birleşimden oluşan dönen varlıklar ya da brüt
çalışma sermayesi, işletme faaliyetlerinin verimli ve kârlı olmasını sağlar.
Miktarca az olan ve birleşimi kalitesiz olan (yani her bilanço kaleminin yer almaması)
dönen varlıklar işletme faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesine imkan vermeyecektir.
Miktarca fazla olan dönen varlıklarda atıl kalmış olarak değerlendirilir ve varlıkların
verimli ve kârlı kullanılmamasına neden olacaktır.
Dönen varlıklar ticari işletmelerde duran varlıklardan fazla ası gerekirken, sanayi
işletmelerinde ise az olması normal kabul edilir.
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Sn keko,temettü ne zaman,ne kadar verecek?
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Ödeme Şekli: Peşin
Brüt: 0,12
Net: 0,102
Ödeme Tarihi: 31.05.2019
Sayın keko kapanış oldukça güzel 1.65 1.66 bu kapanışın anlamı şu satış durdu yukarı döndük eğer pazartesi salı çok satıcı gelmez ise kontrollü bir şekilde once 1.67 nin üstü denenir ki teknik iyece güçlenmiş demektir sonrası 1.70 üstü gerisi kolay gelir bilanço yaklaştık ca yukarı isteği ve gücü artar dediğim gibi bilançoya kadar artık 1.62 altı çok zor eğer borsa çok sert düşmez ise bence mayıs ayı hem bilanço hem temmü ayı eğer bilanço iyi gelirseki bence gelecek temmetü ye kadar çok sert sürerler bence sadece 1 ay sabır ile yüzde 20 gibi bir getiri elde edebiliriz
ağa bu gün de top mu çevirecek acaba ?? yoksa bu kadar yeter deyip yukarı mı çekecek ?? satış kademeleri hala zayıf olmalı...neredeyse satıcı kalmadı..artık yavaş yavaş yukarılara çıkasaydık iyi olurdu..![]()
endeks yatay ama hisseler sanki endeks çok eksideymiş gibi davranıyor...aselsan ..v.b hisseler dahi bayağı eksiye geçmişler...
Yer İmleri