Ana ortaklik payi ne kadar??
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ana ortaklik payi ne kadar??
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Sayýn kitapçý ana ortaklýk payý borsada dolaþan pay deðildir. Bildiðim kadarýyla anlatayým.
Bilici yatýrým in birden fazla þirketi var. Doðal olarak bilanço kondolide olarak açýklanýyor. Þirketteki payý yüzde 50 den fazla olduðu nda þirketin bütün varlýklari BLCYT bilançosu içinde gözüküyor. Ama blcyt bu þirketin yüzde 50 sine sahip .yani blcyt ait olmayan deðerler Bilici bilanço nda gözüküyor. Deðerleme yaparken bu fazlalýðý çýkarmak gerekir. Buna da ana ortaklýk payý deniyor.
Bilici yatýrýmýn son bilançosuna göre ana ortaklýk deðeri % 65 civarýnda olduðu için karýn %65 ni almak gerekiyor. Deðerleme yaparken buna dikkat etmek gerekir. Bilmiyorum hesaplama yaparken sen nasýl yapýyor sun
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Siyaset hayatýmýza gireli izci dostum kenar gezer oldu gibi hissediyorum, gene de þu ana ortaklýk payý hakkýnda görüþünü bilmek isterim
Bilici blanco ya bakarsan eðer orada ana ortaklýk paylarý diye bir bölüm var .orada yazan miktar bilicinin gerçek bizi ilgilendiren karidir . Hesaplarý ona göre yapmalýsýn.
Sonuç olarak % 65 ni almalýsýn .
Bu oran her bilanço döneminde deðiþebilir. Alt þirketlerin kâr zarar durumuna göre,[emoji4]
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri