Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 11/626 ÝlkÝlk ... 9101112132161111511 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 81 - 88 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1.  Alýntý Originally Posted by Bear_Bull Yazýyý Oku
    ilk eleþtiri benden gelsin
    uzun yazý.

Erhan'ýn yeni foruma eski ismi ile kayýt olduðunu bilmesem "Keçi" olarak gelmiþ derdim.

eywallah daha zipli yazmaya çalýþacaðým

ahmet güntan ilk kan þiir kitabýnda visconti için yazdýðý þiirde derki
    "uzun uzun anlatýlacak her þeyi tanýdým ve sevdim"
    lakin bu kadar romantik olmaya gerek yok.

Erhan hocamýn çoðu yazýsýný okudum. onun heyecanýný ve azmini taþýdýðým ve onun gibi uzun yazdýðým doðrudur.
    ama erhan deðilim. Belkide erhanýmdýr, herþeye baþtan baþlayak demiþimdir..
    Eðer öyleyse D-SMART Gladyator reklamý daha iyi anlatýr durumu.
    "Hoþunuza gidecek, bir daha izleyeceksiniz, bütün replikleri ezberleyeceksiniz."

https://www.youtube.com/watch?v=WbvsWz0ZLdI

2. Sezai bey den bir talebim daha olacak.
    Ofis'de ve evde çift ekran kullanýyorum.
    ideal 2. ekranda açýk. ilk ekranda çalýþýyorum. ultrabooku uyutup 2. ekranýmýn olmadýðý bir yerde cihazý yeniden açtýðýmda ideal uygulamasý 2. ekranda kaldýðý için tekrar açmak imkansýz oluyor! uygulamayý kapatýp açsanýz da olmayan 2. ekranda aklýyor çünkü.
    Oysa windows ve ofis uygulamalarý 2.ekran yoksa kendiliðinden ilk ekrana geçiyorlar. ideal sanýrým left ve top'u kaydetip orada kalýyor hep.yine kaydetsin ama kayýtlý left çözünürlükten büyük ise direk left=0 olsa sorun çözülür gibi.
    aslýnda tali bir çözüm buldum. çözürlüðü 1900 den 3000 getirip uygulamayý yakalýyorum, sonra eski haline getiriyorum.Fakat bu çözümde windows oturumu kapa aç yapan dek windows 10 boyutlandýrmasý stabil çalýþmýyor. dünyanýn uygulamasý açýk oturum kapatmak da sýkýntý oluyor.ideali, uyutmadan önce ilk ekrana almadýysanýz sorun oluyor özetle.

benzer þekilde daha az önemli bir þey daha var.
    Windows 10 un en temel yeniliði çoklu masaüstüdür.
    ideal diðer tüm uygulamalardan farklý olarak bütün masaüstlerinde sabit kalýyor.oysa hangisinde açýk ise orada kalmalý..
    Son düzenleme : Keçi; 11-03-2017 saat: 02:04.

3. sayýn keçi , yazýlardan anladýðým kadarýyla yazýlým tarafýnda tecrübeniz var.
    sistem dizayný , risk yönetimi , para yönetimi biraz daha farklý konular ve uzak olmanýz doðal. bu konularda bütün dünyada bir sürü insan kafa yoruyor son 50 yýlda .
    dolayýsý ile iyi bir kaynak yýðýný oluþmuþ durumda. hernekadar forumda bilgi alýþveriþi hoþ olsada biraz daha bilimsel kaynaklara yönelmekte fayda olabilir.
    perry kaufman ýn 2-3 kitabý var tavsiye ederim. 5-10 milyar dolar yöneten hedge fundlar da dahil tüm piyasalarda baþarýyla kullanýlan tüm sistemlerin en azýndan basitleþmiþ halde listesi açýklamasý vardýr o kitaplarda. Okumakda fayda var. onlardan sonra seçerek teoriye devam edersiniz.

yukarýda sormuþsunuz 100 indikatörü deneyip iyisini bulayým , paranýn dibine vurayým çalýþýr bi metod deðil. tahmin edeceðiniz gibi ilk baþta herkesin deneyip elini yaktýðý bi usül.

ideal backtest ,optimizasyon için pek kullanýþlý deðildir, her aþamasýnda farklý kod yazmanýz gerekir. backtestten optimizasyona oradan uygulamaya taþýmanýz gerekir. Muhtemelen backtest ve optimizasyon için daha iyi bir yazýlým bulursunuz. data taþýma iþlerini falan ben köylü usulü txt dosyalarýyla yapýyorum mesela , daha iyisinin yapýlabileceðinden eminim.

ama uygulama için türkiyede kullanabileceðiniz en esnek program ideal .

kolay gelsin,

4.  Alýntý Originally Posted by Keçi Yazýyý Oku
    Sezai bey den bir talebim daha olacak.
    Ofis'de ve evde çift ekran kullanýyorum.
    ideal 2. ekranda açýk. ilk ekranda çalýþýyorum. ultrabooku uyutup 2. ekranýmýn olmadýðý bir yerde cihazý yeniden açtýðýmda ideal uygulamasý 2. ekranda kaldýðý için tekrar açmak imkansýz oluyor! uygulamayý kapatýp açsanýz da olmayan 2. ekranda aklýyor çünkü.
    Oysa windows ve ofis uygulamalarý 2.ekran yoksa kendiliðinden ilk ekrana geçiyorlar. ideal sanýrým left ve top'u kaydetip orada kalýyor hep.yine kaydetsin ama kayýtlý left çözünürlükten büyük ise direk left=0 olsa sorun çözülür gibi.
    aslýnda tali bir çözüm buldum. çözürlüðü 1900 den 3000 getirip uygulamayý yakalýyorum, sonra eski haline getiriyorum.Fakat bu çözümde windows oturumu kapa aç yapan dek windows 10 boyutlandýrmasý stabil çalýþmýyor. dünyanýn uygulamasý açýk oturum kapatmak da sýkýntý oluyor.ideali, uyutmadan önce ilk ekrana almadýysanýz sorun oluyor özetle.

benzer þekilde daha az önemli bir þey daha var.
    Windows 10 un en temel yeniliði çoklu masaüstüdür.
    ideal diðer tüm uygulamalardan farklý olarak bütün masaüstlerinde sabit kalýyor.oysa hangisinde açýk ise orada kalmalý..
    Sayýn Keçi. Öncelikle hoþgeldiniz.

Ayný sorunu yaþamýþtým ilk iDeal kullanmaya baþladýðýmda. Bana windows ve yön tuþ kombinasyonlarý yardýmcý olmuþtu. Aktif pencereyi, ekranda görünmese bile windows + sol veya windows + sað tuþ kombinasyonlarýna birkaç kez basarak taþýyabilirsiniz. Bazen windows + yukarý (maximize) kombinasyonu da yardýmcý olabiliyor.

Sistem konusundaki heyecanýnýzý anlayabiliyorum çünkü 1 sene önce benzer duygularla baþlamýþtým algoritmik iþlemlere. 12 yýllýk C# yazýlým tecrübesine aþýrý güvenip bir anda köþeyi döneceðimi düþünüp ve ilk 6 ayda paramý neredeyse 2 katýna çýkardým ancak sonrasýnda hýzlý bir gerileme ile %50 sini kaybettim Risk analizi ve para yönetimi acýyla öðrendiðim kavramlar oldular.

Þimdi fazla getirisi olan sistemden ziyade düzenli getirisi olduðunu düþündüðüm sistemlere yer veriyorum çünkü bir gün çok kazanýp ertesi gün çok kaybetmenin psikolojisi bana biraz aðýr geldi.

Pattern analizi istatisiksel olarak deðerlendirilebilecek bir yaklaþýmdýr, elbette uðraþýn ancak öncelikle size azar azar da olsa kazandýrabilecek bir sistemi baðlayarak baþlamak, bir taraftan araþtýrýyorken diðer taraftan paranýzýn deðerleniyor olmasý güzel bir duygu.

Benim ne yaptýðýmý soracak olursanýz, deep-learning öðreniyorum ve bir sisteme sahip olmak için araþtýrma yapýyorum. Eski forumda okumuþtum, ML (machine learning) ile uðraþan üstatlar vardý ama buna devam eden oldu mu hiçbir fikrim yok

Konunun uzmaný, yýllardýr bu iþlerle uðraþan üstatlarýn önerileri olursa onlarýnkini daha fazla dikkate almanýzý tavsiye ederim.

Sent using Tapatalk

5. ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

Sn. Keçi foruma renk katmiþsiniz hoþgeldiniz

Öncelikle þifreleme ve þifrenin cözülebilmesi konusunun benim nazarimda çok bir önemi yok, sistem pazarlayanlari ilgilendiren bir konu. Hatta esasen onlari da ilgilendiren bir konu degil. Þöyle ki istikrarli getiri üretebilen bir kodu yazmayi baþarabilenin bunu satmaya caliþmasi sacma. Hadi satti diyelim, þifreyi cözümleyip kod içerigine mudahale edecek bilgiye sahip olanin bu koda para ödemesi daha da sacma, oturup kendine özgü kodu sifir maliyetle üretmesi daha mantikli. Þifreyi kirarim sonra kodu ben satarim gibi niyetler veya sistem uretirim þifreler satarim gibi amaclar bana boþ geliyor.Ýyi sistemi kimse satmaz.

Sistem yazmak için yaklaþim ne olmali sorusuna ise benim cevabim þudur, eger piyasaya yön verecek gücünüz yoksa en iyi kod bilen siz olun veya dunyanin en super zekasi olun yapacaginiz tek dogru þey guclunun peþinden gitmek olacaktir, bunun içinde yöntemler içinden yöntem sececeksiniz. Her yukselen barda almak her duþen barda satmak bile bu yontemlerden birisidir. Yazacaginiz kod oluþmuþ datalardan hareketlerle bir sonraki barin ne yone olabilecegini öngörerek hareket edecek bazen tuzaga düþecek bazende kazanacak. Sectiginiz yol hangisi olursa olsun her yontemin zaaflari olacak buna katlanmak zorundasiniz. Bu piyasanin affetmedigi, ya da en kolay batirdigi insan tipi hep kendine cok guvenenlerden oluþuyor. Bu nedenle orta bir yol secip gitmek, riskinizi iyi ayarlamak , psikolojinizi yormayacak dalga boylarinda sinyal üretebilen kodlarla ilerlemeye calismaniz lazim.
    Son düzenleme : umit_ykoc; 11-03-2017 saat: 12:49.

6. Sn. Keçi hoþ ve hýzlý gelmiþsiniz.

Bu iþe yeni baþlayan birine nazaran çok iyi durumda görünüyorsunuz.

Tasarým zaman alýcý ve çetrefilli bir iþ, burada yapýlabilecekler yaratýcýlýðýnýzla ve hayal gücünüzle sýnýrlý bir nevi ucu açýk; bilgi ve tecrübe arttýkça, gereken emek ve zaman harcandýkça sürekli daha ileriye gidilebilir.

Herkesin bildiði gibi, bu iþin kalýplarý ya da doðrularý yok bir sürü yaklaþým, yöntem, analiz, teknik, temel, risk yönetimi, para yönetimi.... vs arttýrýlabilir çok fazla irdelenecek konu var.

Ýþin her boyutunda trade-off var, kendinize uygun olan yapý zamanla ortaya çýkacak bence en önemli konulardan birisi psikolojinizin kaldýrabileceði sürdürülebilir bir tasarým olmasý.

Bence iþi detaylandýrmaya baþlamadan önce basitte olsa bir sistem tasarlayýp en azýndan 1 kontratla gerçek piyasaya sürmek, KERVAN YOLDA DÜZELÝR. Sonra belki de çok karmaþýk, çok detaylý (tabiki göreceli kavramlar) bir sistemin o kadarda baþarýlý olamayabileceði yargýsýna varabilirsiniz.

Tekrar piyasaya hoþgeldiniz umarým uzun yýllar baþarýlý þekilde trade edersiniz.

7. keçi yazýlým ve edebiyat konularýnda çok iyi görünüyor. ama bu piyasadan kolay para kazanmak için yeterli deðil. para kazanmak için gereken diðer özelliklere de sahipse buraya zaman harcamaz diye düþündüðümden ; diðer becerilere de çabucak sahip olmasýný dilerim.
    naçizane çok sayýda kendime göre trade yöntemim var .yazýlýma dökemediðim yada dökülemiyeceðine inandýðým için manuel iþlem yapýyorum. bu yöntemlerimden hiçbirisi formasyon içermiyor. indikatörler ne kadar faydalý ise formasyonlar bundan da faydasýzdýr. formasyonlarýn amerikan piyasalarýndaki baþarý oranlarý mevcut da vardýr. iþlem parasý ,çalýþmayan formasyonlarýn masrafý vb masraflar çýktýðýnda bir iþe yaramadýklarýný ben söyleyeyim de sizi zaman kaybýndan kurtarayým.itibar etmezseniz deneyebilirsiniz tabiki de.
    Hangisi kýymetlidir? çok iyi yazýlým ve pc bilmek mi(ben pek anlamadýðýmdan pc bilmek þeklinde özetliyorum bu durumu) ?
    Hayal gücü ve yýllardýr piyasanýn içinde olmayla geliþen kafadaki robotla doðru trade þeklini uygulayabilmek mi? bende 2. özellik olmasýný tercih ederim. ben 2. sini iyi yapýyorum anlamý çýkarýlmasýn. 2 sine de hakim olmak ideali tabi. ama gördüðüm sistem hayal fukarasý insanlarýn kendilerini yazýlýma vererek ,çok iyi yazýlýmcý olduklarý ve trade iþinde pek baþarýyý yakalayamadýklarý. size böylesiniz demiyorum ,sakýn yanlýþ anlamayýn.sizi tanýmaktan memnun oldum.seve seve yazýlarýnýzý takip edeceðim

8.  Alýntý Originally Posted by kenten Yazýyý Oku
    sayýn keçi , yazýlardan anladýðým kadarýyla yazýlým tarafýnda tecrübeniz var.
    sistem dizayný , risk yönetimi , para yönetimi biraz daha farklý konular ve uzak olmanýz doðal. bu konularda bütün dünyada bir sürü insan kafa yoruyor son 50 yýlda .
    dolayýsý ile iyi bir kaynak yýðýný oluþmuþ durumda. hernekadar forumda bilgi alýþveriþi hoþ olsada biraz daha bilimsel kaynaklara yönelmekte fayda olabilir.
    perry kaufman ýn 2-3 kitabý var tavsiye ederim. 5-10 milyar dolar yöneten hedge fundlar da dahil tüm piyasalarda baþarýyla kullanýlan tüm sistemlerin en azýndan basitleþmiþ halde listesi açýklamasý vardýr o kitaplarda. Okumakda fayda var. onlardan sonra seçerek teoriye devam edersiniz.

yukarýda sormuþsunuz 100 indikatörü deneyip iyisini bulayým , paranýn dibine vurayým çalýþýr bi metod deðil. tahmin edeceðiniz gibi ilk baþta herkesin deneyip elini yaktýðý bi usül.

ideal backtest ,optimizasyon için pek kullanýþlý deðildir, her aþamasýnda farklý kod yazmanýz gerekir. backtestten optimizasyona oradan uygulamaya taþýmanýz gerekir. Muhtemelen backtest ve optimizasyon için daha iyi bir yazýlým bulursunuz. data taþýma iþlerini falan ben köylü usulü txt dosyalarýyla yapýyorum mesela , daha iyisinin yapýlabileceðinden eminim.

ama uygulama için türkiyede kullanabileceðiniz en esnek program ideal .

kolay gelsin,
    sayýn kenten evet biraz anlýyorum yazýlýmdan.
    önerileriniz için çok teþekkürler, perry kaufman kitaplarýný okunacaklar listeme aldým.

Sayfa 11/626 ÝlkÝlk ... 9101112132161111511 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •