Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 12/626 ÝlkÝlk ... 210111213142262112512 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 89 - 96 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1.  Alýntý Originally Posted by Caglar Yazýyý Oku
    Sayýn Keçi. Öncelikle hoþgeldiniz.

Ayný sorunu yaþamýþtým ilk iDeal kullanmaya baþladýðýmda. Bana windows ve yön tuþ kombinasyonlarý yardýmcý olmuþtu. Aktif pencereyi, ekranda görünmese bile windows + sol veya windows + sað tuþ kombinasyonlarýna birkaç kez basarak taþýyabilirsiniz. Bazen windows + yukarý (maximize) kombinasyonu da yardýmcý olabiliyor.

Sistem konusundaki heyecanýnýzý anlayabiliyorum çünkü 1 sene önce benzer duygularla baþlamýþtým algoritmik iþlemlere. 12 yýllýk C# yazýlým tecrübesine aþýrý güvenip bir anda köþeyi döneceðimi düþünüp ve ilk 6 ayda paramý neredeyse 2 katýna çýkardým ancak sonrasýnda hýzlý bir gerileme ile %50 sini kaybettim Risk analizi ve para yönetimi acýyla öðrendiðim kavramlar oldular.

Þimdi fazla getirisi olan sistemden ziyade düzenli getirisi olduðunu düþündüðüm sistemlere yer veriyorum çünkü bir gün çok kazanýp ertesi gün çok kaybetmenin psikolojisi bana biraz aðýr geldi.

Pattern analizi istatisiksel olarak deðerlendirilebilecek bir yaklaþýmdýr, elbette uðraþýn ancak öncelikle size azar azar da olsa kazandýrabilecek bir sistemi baðlayarak baþlamak, bir taraftan araþtýrýyorken diðer taraftan paranýzýn deðerleniyor olmasý güzel bir duygu.

Benim ne yaptýðýmý soracak olursanýz, deep-learning öðreniyorum ve bir sisteme sahip olmak için araþtýrma yapýyorum. Eski forumda okumuþtum, ML (machine learning) ile uðraþan üstatlar vardý ama buna devam eden oldu mu hiçbir fikrim yok

Konunun uzmaný, yýllardýr bu iþlerle uðraþan üstatlarýn önerileri olursa onlarýnkini daha fazla dikkate almanýzý tavsiye ederim.

Sent using Tapatalk

Sayýn Caglar Hoþbulduk.

Yanýtýnýz için teþekkürler. Tekrar denedim þimdi (Windows 10) hatta ekranda baðlý iken. Winkey+Sol Ok vb. tuþlarý daha önce denemiþtim, tekrar denedim. Diðer tüm uygulamalarda bu tuþlar iþe yarýyor ama idealde iþe yaramýyor malasef.
    Fakat ilginç bir þey oldu Winkey + P ile "Sadece Bilgisayar ekraný" dediðimde ideal ilk ekrana geçti! Daha önce defalarca kere denedim olmamýþtý. bu 5 versiyonla mý düzeldi yoksa farklý bir durum vardý bende daha önce bilmiyorum. Özetle bu sorun düzelmiþ artýk
    Çoklu masaüstü sorunu da çözülürse tamamdýr..

Heyecan konusunda Sartre ciyim.
    Freud psikanaliz kuramýnda heyecanýn "bilinçdýþýndan" kaynaklandýðýný savunur.
    Oysa Sartre, heyecaný bilincin bir bölümü olarak görür; böyle olduðu için de bir objeye yönelmiþtir heyecan, anlamý da bu objeyle temellenir.
    Sartre heyecan dünyayý belirli bir biçimde kavramaktýr diyor.
    Aslýnda ikisi de ne dediðini bilmiyor benim kuramýma göre heyecan ile bilinçli olmak direk deðil dolaylý baðlantýlý. Heyecanýmý koruyacaðým ama bilinçli ve temkinli olmaya çalýþacaðým.
    Pattern tabanlý bir sistemde Risk analizi daha iyi olabilir gibi geliyor. Bunu tecrübe etmiþ birilerinden feedback alsak harika olurdu.

Walla bir taraftan araþtýrýyorken diðer taraftan paramýn deðerleniyor olmasý güzel olur evet ama nasýl
    ilk Entrym son cümlesinde yazdýðým gibi üzerinden gidebileceðim bir sistemim yok elimde. Sýfýrdan mükemmeli arýyorum bu nedenle.
    1 haftadýr okuyorum aslýnda, araþtýrmaya ek olarak etkileþime ve düþündüðüm 3 sistemden bahsettiðim ilkini yazmaya baþladým dün gece.

2012 den bu yana dünya 4. Endüstri devrimini konuþuyor.
    IOT (internet of things) in seri üretime ve endüstri makinalarýna entegre olmaya baþlamasý ile devrim baþladý.
    Bundan dolayý Makine öðrenimi ve big data gibi kavramlarda eskiye göre çok daha fazla hayatýn içerisinde ve popüler.
    Hem sanayide üretim yapan hem de IOT cihazlarý geliþtiren bir firmada 5 yýl kadar çalýþtým.
    Mevzunun içerisindeyim yani ve ilk mesajlarda daha sonra bahsedeceðim dediðim mevzulardan birinin temelini de bu oluþturuyordu.
    Þimdi siz yazýnca ilk sistemde de olsa iyi olabilir diye düþündüm.
    Haklýsýnýz ilk sistemime de biraz deep-learning bulaþtýrmak güzel fikir Makine öðrenimi deneysel yöntemin otomatikleþtirilmesi ise, öyleyse ilk sistemimi yaparken istatistik yazýlýmlarý yardýmý ile deðil de kendi deneyini yapýp pattern istatistiklerini belirleyen, baþarýlý patternleri bulan, piyasanýn ne tür bir piyasa olduðunu anlayan, bu piyasada en iyi sonuç veren patternleri kullanan, bunlara göre backtest yapan, buna göre risk yönetimini belirleyen bir altyapý için çalýþayým.

Mum analizi, Keçi analizi ve pattern tabanlý tüm analizleri dinamik bir kodlama ile ortak bir altyapýda çözebiliriz sanki. Hem simple hem de complex Patternleri ifade etmek için kendi basit betik dilimizi oluþtursak. Tanýmlarken her defasýnda kodlama yapmak yerine bu betik dil ile ifade etsek herþey çok kolay olacak. http://prntscr.com/eimsya
    Görüntüde sadece mum analizinin simple patternleri var, bir tabloda böyle patternleri toplayalým.
    Sayýn kenten backtest ve optimizasyon için daha iyi bir yazýlým öneriyor. Düþündüm de iþte baþka bir yazýlým þu olsun: veritabaný. Mesela sql server.
    Managemnt studio arayüzü ile yapýlamayacak test yok.. backtest ve optimizasyon için kafanýza göre Procedure ve Function yazabilirsiniz.
    Hatta sadece backtest ve optimizasyon deðil, sistemin kendisi de bir fonksiyon olarak db de kalsa, ideal deki sistem sinyali üretirken buradan istek alsa??
    Hem böylece tüm algoritma kendimize ait sistemde olabilir, son barlarý anlýk db ye yazar arkasýnda sinyal durumunu veren bir fonksiyonu call ederiz.
    Lib.cs altýna da 2 metot koyarýz, ilki ideal to db iþlerimini yapar, arkasýndan db to ideal sorgusunu çalýþtýrýr.
    Benzer fikirleri olan arkadaþlar istifade etsin diye Veritabaný konuþmasýný yapan kodlarý da ekleyelim.

PHP Code:
    //----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

using System;
    using System.IO;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Data;
    using System.Net;
    using System.Text;
    using System.Text.RegularExpressions;
    using System.Data.OleDb;
    using System.Data.SqlClient;

namespace 
    ideal
    {
        public class 
    Lib

{

public 
    string AddPrice(

string Codestring OpenPricestring HighPricestring LowPricestring ClosePricestring Volumestring Lotstring LastClose

)
            {

string Constr "Server = .; Database = DBname; User Id = dbuser;  Password = dbpass;";

string SQL "buraya db tasarýmýnýza uygun insert sorgunuz yazýn";

string SQLFinal string.Format(

SQL

CodeOpenPriceHighPriceLowPriceClosePriceVolumeLotLastClose

);

using (SqlConnection con = new SqlConnection(Constr))
                {

SqlCommand command = new SqlCommand(SQLFinalcon);

con.Open(); SqlDataReader reader command.ExecuteReader();
                }

return 
    SQLFinal// Ýdeal Debugda sorguyu görmeniz için return ediyoruz..
                //sql server profiler aracý ilede olasý hatalarý yaklayabilirsiniz.

}

}
    }

//--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
    PHP Code:
    //--Ýdeal tarafýnda ise --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

string sorgu Lib.AddPrice(
    Sistem.Sembol.Replace("IMKBH","").Replace("'","")
    ,
    Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Open.ToString().Replace(",",".")
    ,
    Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].High.ToString().Replace(",",".")
    ,
    Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Low.ToString().Replace(",",".")
    ,
    Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Close.ToString().Replace(",",".")
    ,
    Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Vol.ToString().Replace(",",".")
    ,
    Sistem.LotGun(Sistem.Sembol).ToString().Replace(",",".")
    ,
    Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-2].Close.ToString().Replace(",",".")
    );

//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2.  Alýntý Originally Posted by TheBaboli Yazýyý Oku
    Emeðiniz için teþekkürler. Bu büyük bir açýk bence ve Ideal yetkilileri bu açýðý bir þekilde kapatacaklardýr.
    Sevgili Baboli, sayýsal ortamda, yeteneklere baðlý olarak, gizlilik çok mümkün deðil. Açýlýr, kapanýr, açýlýr, kapanýr böyle devam eder gider. En basitinden aracý kurumumuz eþ zamanlý iþlemlerimizi görüyor. Baþarabilirsek, fazla sýrýtmadan, ortalama/vasat bir sistem/gelir ile aralarda kaybolmamýz en iyisi.

3.  Alýntý Originally Posted by umit_ykoc Yazýyý Oku
    Sn. Keçi foruma renk katmiþsiniz hoþgeldiniz

Öncelikle þifreleme ve þifrenin cözülebilmesi konusunun benim nazarimda çok bir önemi yok, sistem pazarlayanlari ilgilendiren bir konu. Hatta esasen onlari da ilgilendiren bir konu degil. Þöyle ki istikrarli getiri üretebilen bir kodu yazmayi baþarabilenin bunu satmaya caliþmasi sacma. Hadi satti diyelim, þifreyi cözümleyip kod içerigine mudahale edecek bilgiye sahip olanin bu koda para ödemesi daha da sacma, oturup kendine özgü kodu sifir maliyetle üretmesi daha mantikli. Þifreyi kirarim sonra kodu ben satarim gibi niyetler veya sistem uretirim þifreler satarim gibi amaclar bana boþ geliyor.Ýyi sistemi kimse satmaz.

Sistem yazmak için yaklaþim ne olmali sorusuna ise benim cevabim þudur, eger piyasaya yön verecek gücünüz yoksa en iyi kod bilen siz olun veya dunyanin en super zekasi olun yapacaginiz tek dogru þey guclunun peþinden gitmek olacaktir, bunun içinde yöntemler içinden yöntem sececeksiniz. Her yukselen barda almak her duþen barda satmak bile bu yontemlerden birisidir. Yazacaginiz kod oluþmuþ datalardan hareketlerle bir sonraki barin ne yone olabilecegini öngörerek hareket edecek bazen tuzaga düþecek bazende kazanacak. Sectiginiz yol hangisi olursa olsun her yontemin zaaflari olacak buna katlanmak zorundasiniz. Bu piyasanin affetmedigi, ya da en kolay batirdigi insan tipi hep kendine cok guvenenlerden oluþuyor. Bu nedenle orta bir yol secip gitmek, riskinizi iyi ayarlamak , psikolojinizi yormayacak dalga boylarinda sinyal üretebilen kodlarla ilerlemeye calismaniz lazim.
    Merhaba umit_ykoc,
    gelecekde sistem satmak gibi bir fikrim yok ve hiç olmadý, fakat þartlar olgunlaþtýðýnda daha büyük sermayeye sahip bazý yakýnlarýma süre sýnýrlý kullandýrmam söz konusu olabilir.
    Bu þekilde 1 yýlda varacaðým noktaya 3 ayda ulaþabileceksem neden denemeyim.
    mükemmeli yapmaya çalýþacaksam, herþeyi en baþtan düþünüyorum sadece Varmak istenen nokta kar etmek, daha çok kar etmek ise sistem ve yazýlým dýþý faktörleride düþünüyorum sadece.
    Ýyi sistemi kimse satmaz doðru ama yeteri kadar karlý ve güvenilir bir sistem ise kontrolündeki kiþilere kiralanabilir.

Piyasaya yön verecek gücüm yok elbette.bu nedenle de trend takibi yapmak ana hedef sanýrým.
    yüzlerce, binlerce insanýn ve robotun anlýk kararlarýna göre deðiþen bir piyasada mükemmel diye bir þey olmadýðýnýn farkýndayým.
    karlý iþlem puanýný zararlý iþlem puanýndan ne derece yukarý çekebiliriz temel dert bu sanýrým.
    Orta yol konusunda haklýsýnýz ama bana göre deðil. Yinede baþta acýtmayacak kadar gireceðim ki, iþler sarpa sararsa Akut'tan Keçi Kurtarma Operasyonu olabilsin.yoksa evet keçi düþerse iþ biter

önerileriniz için çok teþekkürler.

4. Gelen yeniliklerin hepsi robot, viop ile ilgili.Hisse grafikleri ile ilgili yenilik aylardýr yok..En azýndan formasyonlar eklenmeli..Þu aþaðýdaki gibi.

5.  Alýntý Originally Posted by NUTCRACKER Yazýyý Oku
    Sn. Keçi hoþ ve hýzlý gelmiþsiniz.

Bu iþe yeni baþlayan birine nazaran çok iyi durumda görünüyorsunuz.

Tasarým zaman alýcý ve çetrefilli bir iþ, burada yapýlabilecekler yaratýcýlýðýnýzla ve hayal gücünüzle sýnýrlý bir nevi ucu açýk; bilgi ve tecrübe arttýkça, gereken emek ve zaman harcandýkça sürekli daha ileriye gidilebilir.

Herkesin bildiði gibi, bu iþin kalýplarý ya da doðrularý yok bir sürü yaklaþým, yöntem, analiz, teknik, temel, risk yönetimi, para yönetimi.... vs arttýrýlabilir çok fazla irdelenecek konu var.

Ýþin her boyutunda trade-off var, kendinize uygun olan yapý zamanla ortaya çýkacak bence en önemli konulardan birisi psikolojinizin kaldýrabileceði sürdürülebilir bir tasarým olmasý.

Bence iþi detaylandýrmaya baþlamadan önce basitte olsa bir sistem tasarlayýp en azýndan 1 kontratla gerçek piyasaya sürmek, KERVAN YOLDA DÜZELÝR. Sonra belki de çok karmaþýk, çok detaylý (tabiki göreceli kavramlar)
    bir sistemin o kadarda baþarýlý olamayabileceði yargýsýna varabilirsiniz.

Tekrar piyasaya hoþgeldiniz umarým uzun yýllar baþarýlý þekilde trade edersiniz.

Teþekkürler sn. NUTCRACKER. 1 Kontrat ile dediðiniz gibi baþlamayý düþünüyorum.

Alýntý Originally Posted by merce Yazýyý Oku
    keçi yazýlým ve edebiyat konularýnda çok iyi görünüyor. ama bu piyasadan kolay para kazanmak için yeterli deðil.
    para kazanmak için gereken diðer özelliklere de sahipse buraya zaman harcamaz diye düþündüðümden ; diðer becerilere de çabucak sahip olmasýný dilerim.
    naçizane çok sayýda kendime göre trade yöntemim var .yazýlýma dökemediðim yada dökülemiyeceðine inandýðým için manuel iþlem yapýyorum.
    bu yöntemlerimden hiçbirisi formasyon içermiyor. indikatörler ne kadar faydalý ise formasyonlar bundan da faydasýzdýr.
    formasyonlarýn amerikan piyasalarýndaki baþarý oranlarý mevcut da vardýr. iþlem parasý ,çalýþmayan formasyonlarýn masrafý vb masraflar çýktýðýnda bir iþe yaramadýklarýný ben söyleyeyim de sizi zaman kaybýndan kurtarayým.
    itibar etmezseniz deneyebilirsiniz tabiki de.
    Hangisi kýymetlidir? çok iyi yazýlým ve pc bilmek mi(ben pek anlamadýðýmdan pc bilmek þeklinde özetliyorum bu durumu) ?
    Hayal gücü ve yýllardýr piyasanýn içinde olmayla geliþen kafadaki robotla doðru trade þeklini uygulayabilmek mi?
    bende 2. özellik olmasýný tercih ederim. ben 2. sini iyi yapýyorum anlamý çýkarýlmasýn. 2 sine de hakim olmak ideali tabi.
    ama gördüðüm sistem hayal fukarasý insanlarýn kendilerini yazýlýma vererek ,çok iyi yazýlýmcý olduklarý ve trade iþinde pek baþarýyý yakalayamadýklarý.
    size böylesiniz demiyorum ,sakýn yanlýþ anlamayýn.sizi tanýmaktan memnun oldum.seve seve yazýlarýnýzý takip edeceðim

Sayýn merce ikisinde de çok iyi deðilim.eksik çok düþe kalka öðreniriz bir þekilde..ama yazdýklarýmdan ne kadar hayalperest olduðumu anlayabilirsiniz. )
    fakat hocam yýktýn perdeyi eyledin viran, varayým sahibine haber edeyim heman. Formasyondan bir cacýk olmaz mý diyorsunuz.
    formasyonlarýn hisse senedinde iþe yaradýðýný deneyimledim aslýnda.hissede günlük periyotta iþe yarayan sistemlerin viopda 1 dk lýk periyotta neden iþe yaramadýðýný merak ediyorum.
    çoðu indikatör fiyat hareketlerinin tümünü deðil sadece bar kapanýþýný dikkate alýyor.
    Daha fazla veri kullanarak daha iyi sonuçlarýn elde edilemediðini gözümle görmek isterim.
    Alýcý ve satýcýlar piyasalarý korku, hýrs ve ümit gibi psikolojik nitelikteki duygularla yönlendirirler.
    örneðin senet de uzun bir alt-üst çubuk vardýr ve bu bilgiyi önceki barlar ile birlikte deðerlendirip trend dönüþünü hissedersiniz.
    fakat indikatör sadece bar kapanýþýndaki fiyatý az artmýþ görür.
    Deneyiminizi dikkate alýyorum fakat formasyon temelli bir robot yazmadýðýnýzý anladým.
    Birde belirttiðim gibi indikatörleri de görmezden gelmiyorum aksine formasyon + indikatör temelli sistemler yapmak amacýndayým. burada zor olan þey bunlar combo olduðunda bütün bir sistemi kurgulamak daha zor olacak gibi.
    analiz yeteneði elbetteki yazýlým bilgisinden önce gelir.Fakat iþim bu piyasa deðil benim.Bu nedenle robot yapmak zorundayým.
    verdiðiniz bilgiler için teþekkür ederim.
    Son düzenleme : Keçi; 11-03-2017 saat: 18:22.

6.  Alýntý Originally Posted by derinlikler Yazýyý Oku
    Gelen yeniliklerin hepsi robot, viop ile ilgili.Hisse grafikleri ile ilgili yenilik aylardýr yok..En azýndan formasyonlar eklenmeli..Þu aþaðýdaki gibi.

özgür hocam bu görüntüyü nereden aldýnýz?

7.  Alýntý Originally Posted by Keçi Yazýyý Oku
    özgür hocam bu görüntüyü nereden aldýnýz?
    Diðer platformun sitesinden..

.......cs(108,58) : error CS1009: Tanýnmayan çýkýþ sýrasý böyle bir hata verdi .

sadece panel 1-2 aktif çentikleri iþaretledim.

Sayfa 12/626 ÝlkÝlk ... 210111213142262112512 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •