Originally Posted by
Caglar
Sayýn Keçi. Öncelikle hoþgeldiniz.
Ayný sorunu yaþamýþtým ilk iDeal kullanmaya baþladýðýmda. Bana windows ve yön tuþ kombinasyonlarý yardýmcý olmuþtu. Aktif pencereyi, ekranda görünmese bile windows + sol veya windows + sað tuþ kombinasyonlarýna birkaç kez basarak taþýyabilirsiniz. Bazen windows + yukarý (maximize) kombinasyonu da yardýmcý olabiliyor.
Sistem konusundaki heyecanýnýzý anlayabiliyorum çünkü 1 sene önce benzer duygularla baþlamýþtým algoritmik iþlemlere. 12 yýllýk C# yazýlým tecrübesine aþýrý güvenip bir anda köþeyi döneceðimi düþünüp ve ilk 6 ayda paramý neredeyse 2 katýna çýkardým ancak sonrasýnda hýzlý bir gerileme ile %50 sini kaybettim

Risk analizi ve para yönetimi acýyla öðrendiðim kavramlar oldular.
Þimdi fazla getirisi olan sistemden ziyade düzenli getirisi olduðunu düþündüðüm sistemlere yer veriyorum çünkü bir gün çok kazanýp ertesi gün çok kaybetmenin psikolojisi bana biraz aðýr geldi.
Pattern analizi istatisiksel olarak deðerlendirilebilecek bir yaklaþýmdýr, elbette uðraþýn ancak öncelikle size azar azar da olsa kazandýrabilecek bir sistemi baðlayarak baþlamak, bir taraftan araþtýrýyorken diðer taraftan paranýzýn deðerleniyor olmasý güzel bir duygu.
Benim ne yaptýðýmý soracak olursanýz, deep-learning öðreniyorum ve bir sisteme sahip olmak için araþtýrma yapýyorum. Eski forumda okumuþtum, ML (machine learning) ile uðraþan üstatlar vardý ama buna devam eden oldu mu hiçbir fikrim yok
Konunun uzmaný, yýllardýr bu iþlerle uðraþan üstatlarýn önerileri olursa onlarýnkini daha fazla dikkate almanýzý tavsiye ederim.
Sent using Tapatalk
Sayýn Caglar Hoþbulduk.
Yanýtýnýz için teþekkürler. Tekrar denedim þimdi (Windows 10) hatta ekranda baðlý iken. Winkey+Sol Ok vb. tuþlarý daha önce denemiþtim, tekrar denedim. Diðer tüm uygulamalarda bu tuþlar iþe yarýyor ama idealde iþe yaramýyor malasef.
Fakat ilginç bir þey oldu Winkey + P ile "Sadece Bilgisayar ekraný" dediðimde ideal ilk ekrana geçti! Daha önce defalarca kere denedim olmamýþtý. bu 5 versiyonla mý düzeldi yoksa farklý bir durum vardý bende daha önce bilmiyorum. Özetle bu sorun düzelmiþ artýk
Çoklu masaüstü sorunu da çözülürse tamamdýr..
Heyecan konusunda Sartre ciyim.
Freud psikanaliz kuramýnda heyecanýn "bilinçdýþýndan" kaynaklandýðýný savunur.
Oysa Sartre, heyecaný bilincin bir bölümü olarak görür; böyle olduðu için de bir objeye yönelmiþtir heyecan, anlamý da bu objeyle temellenir.
Sartre heyecan dünyayý belirli bir biçimde kavramaktýr diyor.
Aslýnda ikisi de ne dediðini bilmiyor
benim kuramýma göre heyecan ile bilinçli olmak direk deðil dolaylý baðlantýlý. Heyecanýmý koruyacaðým ama bilinçli ve temkinli olmaya çalýþacaðým.
Pattern tabanlý bir sistemde Risk analizi daha iyi olabilir gibi geliyor. Bunu tecrübe etmiþ birilerinden feedback alsak harika olurdu.
Walla bir taraftan araþtýrýyorken diðer taraftan paramýn deðerleniyor olmasý güzel olur evet ama nasýl 
ilk Entrym son cümlesinde yazdýðým gibi üzerinden gidebileceðim bir sistemim yok elimde. Sýfýrdan mükemmeli arýyorum bu nedenle.
1 haftadýr okuyorum aslýnda, araþtýrmaya ek olarak etkileþime ve düþündüðüm 3 sistemden bahsettiðim ilkini yazmaya baþladým dün gece.
2012 den bu yana dünya 4. Endüstri devrimini konuþuyor.
IOT (internet of things) in seri üretime ve endüstri makinalarýna entegre olmaya baþlamasý ile devrim baþladý.
Bundan dolayý Makine öðrenimi ve big data gibi kavramlarda eskiye göre çok daha fazla hayatýn içerisinde ve popüler.
Hem sanayide üretim yapan hem de IOT cihazlarý geliþtiren bir firmada 5 yýl kadar çalýþtým.
Mevzunun içerisindeyim yani ve ilk mesajlarda daha sonra bahsedeceðim dediðim mevzulardan birinin temelini de bu oluþturuyordu.
Þimdi siz yazýnca ilk sistemde de olsa iyi olabilir diye düþündüm.
Haklýsýnýz ilk sistemime de biraz deep-learning bulaþtýrmak güzel fikir
Makine öðrenimi deneysel yöntemin otomatikleþtirilmesi ise, öyleyse ilk sistemimi yaparken istatistik yazýlýmlarý yardýmý ile deðil de kendi deneyini yapýp pattern istatistiklerini belirleyen, baþarýlý patternleri bulan, piyasanýn ne tür bir piyasa olduðunu anlayan, bu piyasada en iyi sonuç veren patternleri kullanan, bunlara göre backtest yapan, buna göre risk yönetimini belirleyen bir altyapý için çalýþayým.
Mum analizi, Keçi analizi ve pattern tabanlý tüm analizleri dinamik bir kodlama ile ortak bir altyapýda çözebiliriz sanki. Hem simple hem de complex Patternleri ifade etmek için kendi basit betik dilimizi oluþtursak. Tanýmlarken her defasýnda kodlama yapmak yerine bu betik dil ile ifade etsek herþey çok kolay olacak. http://prntscr.com/eimsya
Görüntüde sadece mum analizinin simple patternleri var, bir tabloda böyle patternleri toplayalým.
Sayýn kenten backtest ve optimizasyon için daha iyi bir yazýlým öneriyor. Düþündüm de iþte baþka bir yazýlým þu olsun: veritabaný. Mesela sql server.
Managemnt studio arayüzü ile yapýlamayacak test yok.. backtest ve optimizasyon için kafanýza göre Procedure ve Function yazabilirsiniz.
Hatta sadece backtest ve optimizasyon deðil, sistemin kendisi de bir fonksiyon olarak db de kalsa, ideal deki sistem sinyali üretirken buradan istek alsa??
Hem böylece tüm algoritma kendimize ait sistemde olabilir, son barlarý anlýk db ye yazar arkasýnda sinyal durumunu veren bir fonksiyonu call ederiz.
Lib.cs altýna da 2 metot koyarýz, ilki ideal to db iþlerimini yapar, arkasýndan db to ideal sorgusunu çalýþtýrýr.
Benzer fikirleri olan arkadaþlar istifade etsin diye Veritabaný konuþmasýný yapan kodlarý da ekleyelim.
PHP Code:
//----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic;
using System.Data;
using System.Net;
using System.Text;
using System.Text.RegularExpressions;
using System.Data.OleDb;
using System.Data.SqlClient;
namespace ideal
{
public class Lib
{
public string AddPrice(
string Code, string OpenPrice, string HighPrice, string LowPrice, string ClosePrice, string Volume, string Lot, string LastClose
)
{
string Constr = "Server = .; Database = DBname; User Id = dbuser; Password = dbpass;";
string SQL = "buraya db tasarýmýnýza uygun insert sorgunuz yazýn";
string SQLFinal = string.Format(
SQL
, Code, OpenPrice, HighPrice, LowPrice, ClosePrice, Volume, Lot, LastClose
);
using (SqlConnection con = new SqlConnection(Constr))
{
SqlCommand command = new SqlCommand(SQLFinal, con);
con.Open(); SqlDataReader reader = command.ExecuteReader();
}
return SQLFinal; // Ýdeal Debugda sorguyu görmeniz için return ediyoruz..
//sql server profiler aracý ilede olasý hatalarý yaklayabilirsiniz.
}
}
}
//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PHP Code:
//--Ýdeal tarafýnda ise --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
string sorgu = Lib.AddPrice(
Sistem.Sembol.Replace("IMKBH","").Replace("'","")
,Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Open.ToString().Replace(",",".")
,Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].High.ToString().Replace(",",".")
,Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Low.ToString().Replace(",",".")
,Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Close.ToString().Replace(",",".")
,Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-1].Vol.ToString().Replace(",",".")
,Sistem.LotGun(Sistem.Sembol).ToString().Replace(",",".")
,Sistem.GrafikVerileri[Sistem.BarSayisi-2].Close.ToString().Replace(",",".")
);
//----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yer Ýmleri