Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00₺ 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 279/626 ÝlkÝlk ... 179229269277278279280281289329379 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 2,225 - 2,232 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1. Sýfýr kod bilgisi olan, programcýlýk temelleri olmayan birisinin c# öðrenmeye baþlamak istediðini farz edelim. Nereden baþlamalýyýz, neleri öðrenmeliyiz.

Kendim indikatörlere dayalý algodan ziyade robot sistem dedigimiz algolarý yazabilecek kadar kodlama ögrenmek istiyorum. Yani algo trade için c# ögrenmek.

Matrikde yakýnda c# diline geçiyor, artýk kod dilenerek felan olmayacak bu iþ. Metastock striptini ögrenmekte biraz eskilerde kaldý, gerçi bunu öðrenmek için türkçe kaynak sýfýr seviye.

C# öðrenmek için binlerce kaynak var en iyisi iþimize yarayacak kadar c# ögrenmek. Fakat neyi nasýl nereden öðrenmeliyiz.

Þöyle bilale anlatýr gibi anlatan kaynaklar neresidir . Bu iþi ögrenmeye baþlamýþ niyetlenmiþler biz yol göstersin

SM-J500FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Merhaba arkadaþlar , ideal sitesinden eðitim dökümanlarý indirdim, portföy kýsmýnda algo bölümü var, ama Benim kullandýðým programda algo bölümü yok, sadece robot bölümü var.
    Bir defa çalýþan kod yazmak istesem nasýl yapacaðým.
    Örneðin ; endeks þu fiyatýn altýndaysa veya hisse þu fiyatýn altýndaysa ve saat < 16:00 ise sat þartýný bir defa çalýþtýrmak istiyorum.
    Nasýl yapabilirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

3. ideAlgo modülüne Oto Trade özelliði de eklenmiþtir.
    Türk yatýrýmcýsýna armaðan olsun.

https://youtu.be/y1R8M6JSKrA
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

4.  Alýntý Originally Posted by Tiberius Yazýyý Oku
    ideAlgo modülüne Oto Trade özelliði de eklenmiþtir.

Selamlar,
    Ýdeal'e güzel bir özellik eklenmiþ, emek verenlere tebrikler, teþekkürler..
    Foreksteki gibi kar ve zararý baþtan belirleyebiliyorsunuz.

Yalnýz piyasa tecrübesi az arkadaþlara bir uyarým olacak.

Videoda belirtilmemiþ ama bu özelliði kullanarak girdiðiniz emirler ''piyasa fiyatý''ndan gerçekleþecek anladýðým kadarýyla..
    Fiyatý siz belirleseniz de, emir çalýþtýðýnda o anki gördüðü ilk alýcý neredeyse o fiyattan satýþ emriniz gerçekleþecek.

Örnek vereceðim.
    Garan ve Thyao spot piyasada bu özelliði kullanmanýzda bir sakýnca olmayabilir. Her zaman alýcý ve satýcý bulabilirsiniz, emirleriniz en fazla bir iki kademe farklý yerden gerçekleþir. Viop 30 yakýn vade kontratý da ayný þekilde.

Ama derinliði olmayan enstrümanlarda tehlikeli bir durum oluþur. Viop hisseler yeni yeni derinleþmeye baþladý, yani yeterli alýcý satýcý yoktu önceden, hala bazý viop hisselerinde yeterli alýcý satýcý yok.. Var olanlarda bile olaðandýþý hareketlerde derinlik azalýyor.
    Kchol vadelisi deðil, spotunda bile kademelerde 3-5 bin lot olduðu durumlar oluyor.

Bu derinliði zayýf ürünlere stop koydunuz örneðin.. Diyelim biri geldi tahtaya 10 kademe birden verdi, sizin stop çalýþtýðýnda tahtada alýcý olmayacaktýr, ''piyasa fiyat'lý emir olduðundan sizin satýþ tabana gider, oradan gerçekleþir iþlem.

Bu Ototrade özelliðini sýð tahtalarda kullanmak biraz riskli.. Viop hisseler, viop endeks kontratýnda sonraki vadeler, viop banka endeksi, varantlar ve bazý spot hisseler. Kullanacak arkadaþlar dikkatli olsun..

Alternatif olarak, Viop emirlerinde ''þartlý emir'' seçeneði var.. ''Limit fiyat'lý emir girme imkanýnýz var..
    ''F_GARAN 8,70 gördüðünde 8,65'e ver'' diyebiliyorsunuz bu þartlý emirle..
    Bu ototrade'de þunu demiþ oluyorsunuz: '' F_GARAN 8,70 gördüðünde tabana ver.'' Bu durumda alýcý neredeyse orada gerçekleþir emir, hiç alýcý yoksa satýþ emri tabana gider, oradan biri alýr.
    Böyle þey olur mu demeyin, olur..

8,70 alacaksanýz zaten gidin orada alýþ yazýn orada bekleyin.

Taban-tavan yüzde 20, kaldýraçlý piyasada çok ciddi zarar oluþturur, bu nedenle uyarmak istedim..

Doðru anladýðýmý düþünüyorum ama ben yanlýþ anladýysam da ideal'den arkadaþlar gerekli açýklamayý yapar.

Herkese bol kazançlar..

5.  Alýntý Originally Posted by surcontre Yazýyý Oku
    Selamlar,
    Ýdeal'e güzel bir özellik eklenmiþ, emek verenlere tebrikler, teþekkürler..
    Foreksteki gibi kar ve zararý baþtan belirleyebiliyorsunuz.

Yalnýz piyasa tecrübesi az arkadaþlara bir uyarým olacak.

Videoda belirtilmemiþ ama bu özelliði kullanarak girdiðiniz emirler ''piyasa fiyatý''ndan gerçekleþecek anladýðým kadarýyla..
    Fiyatý siz belirleseniz de, emir çalýþtýðýnda o anki gördüðü ilk alýcý neredeyse o fiyattan satýþ emriniz gerçekleþecek.

Örnek vereceðim.
    Garan ve Thyao spot piyasada bu özelliði kullanmanýzda bir sakýnca olmayabilir. Her zaman alýcý ve satýcý bulabilirsiniz, emirleriniz en fazla bir iki kademe farklý yerden gerçekleþir. Viop 30 yakýn vade kontratý da ayný þekilde.

Ama derinliði olmayan enstrümanlarda tehlikeli bir durum oluþur. Viop hisseler yeni yeni derinleþmeye baþladý, yani yeterli alýcý satýcý yoktu önceden, hala bazý viop hisselerinde yeterli alýcý satýcý yok.. Var olanlarda bile olaðandýþý hareketlerde derinlik azalýyor.
    Kchol vadelisi deðil, spotunda bile kademelerde 3-5 bin lot olduðu durumlar oluyor.

Bu derinliði zayýf ürünlere stop koydunuz örneðin.. Diyelim biri geldi tahtaya 10 kademe birden verdi, sizin stop çalýþtýðýnda tahtada alýcý olmayacaktýr, ''piyasa fiyat'lý emir olduðundan sizin satýþ tabana gider, oradan gerçekleþir iþlem.

Bu Ototrade özelliðini sýð tahtalarda kullanmak biraz riskli.. Viop hisseler, viop endeks kontratýnda sonraki vadeler, viop banka endeksi, varantlar ve bazý spot hisseler. Kullanacak arkadaþlar dikkatli olsun..

Alternatif olarak, Viop emirlerinde ''þartlý emir'' seçeneði var.. ''Limit fiyat'lý emir girme imkanýnýz var..
    ''F_GARAN 8,70 gördüðünde 8,65'e ver'' diyebiliyorsunuz bu þartlý emirle..
    Bu ototrade'de þunu demiþ oluyorsunuz: '' F_GARAN 8,70 gördüðünde tabana ver.'' Bu durumda alýcý neredeyse orada gerçekleþir emir, hiç alýcý yoksa satýþ emri tabana gider, oradan biri alýr.
    Böyle þey olur mu demeyin, olur..

8,70 alacaksanýz zaten gidin orada alýþ yazýn orada bekleyin.

Taban-tavan yüzde 20, kaldýraçlý piyasada çok ciddi zarar oluþturur, bu nedenle uyarmak istedim..

Doðru anladýðýmý düþünüyorum ama ben yanlýþ anladýysam da ideal'den arkadaþlar gerekli açýklamayý yapar.

Herkese bol kazançlar..
    söyledikleriniz de haklýsýnýz ancak ben bu tarz stratejiler türetilirken zýt yone gitme kavramýyla açýjklýyorum insnalarda stratejilerini buna göre belirlemeli.

videoda da anlatýldýðý gibi Þartlý emiri limitli emire baðladýgýnýz da adam gelip çaktýðýnda senin limitli emir havada kalýyor. akþama eve gelip bir bakýyorsun satamamýþsýn. Belki Piyasa fiyatý seçeneðiyle stoplama imkanýn varken limitli emir olarak girdiðin için stoplayamadýn %1 zarar edecekken günün sonunda %6 zarar edebilirsin.

Kýsacasý bir yönde strateji belirlerken diðer tarafýn deðeri artýyor diðer tarafý uygulayayým dediðin de diðerinin deðeri artýyor.

Çubuðun bir ucunda Piyasa fiyatýyla emir gönderme Diðer ucunda ise þartla limitli emir gönderme var.

Gerçekten isteyip istemediðimizden emin olmalýyýz ve bedelini ödemeye hazýrmýyýz zýt kardeþi nedir bunu biliyor muyuz ? bedelini ödemeye hazýrsak o zaman hiçbir engel yoktur.

Uyarýnýz yerinde olmuþ. Bununla beraber birleþtirdim bende. Her iki tarafýnda stratejide kendi içinde zýt ve hangini seçerseniz seçin bedel ödemeye hazýr olmak gerekiyor.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alýntý Originally Posted by Tiberius Yazýyý Oku
    ideAlgo modülüne Oto Trade özelliði de eklenmiþtir.

sayýn Tiberius

yenilikler için teþekkürler emeðinize saðlýk
    ancak stop ve take profit ( iz süren stop veya iz süren take profit de eklense süper olur ) emirlerinin grafik üzerinde görünür olmasý ve stop ve take prodit emirlerinin grafik üzerinden sürükle býrakla yerinin deðiþtirilebilmesi ve ya iptal edilebilmesi süper olur

7.  Alýntý Originally Posted by alekss Yazýyý Oku
    sayýn Tiberius

yenilikler için teþekkürler emeðinize saðlýk
    ancak stop ve take profit ( iz süren stop veya iz süren take profit de eklense süper olur ) emirlerinin grafik üzerinde görünür olmasý ve stop ve take prodit emirlerinin grafik üzerinden sürükle býrakla yerinin deðiþtirilebilmesi ve ya iptal edilebilmesi süper olur

Trende alarm / emir menusunden sürükle birak vs yapilabiliyor.

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    söyledikleriniz de haklýsýnýz ancak ben bu tarz stratejiler türetilirken zýt yone gitme kavramýyla açýjklýyorum insnalarda stratejilerini buna göre belirlemeli.

videoda da anlatýldýðý gibi Þartlý emiri limitli emire baðladýgýnýz da adam gelip çaktýðýnda senin limitli emir havada kalýyor. akþama eve gelip bir bakýyorsun satamamýþsýn. Belki Piyasa fiyatý seçeneðiyle stoplama imkanýn varken limitli emir olarak girdiðin için stoplayamadýn %1 zarar edecekken günün sonunda %6 zarar edebilirsin.

Kýsacasý bir yönde strateji belirlerken diðer tarafýn deðeri artýyor diðer tarafý uygulayayým dediðin de diðerinin deðeri artýyor.

Çubuðun bir ucunda Piyasa fiyatýyla emir gönderme Diðer ucunda ise þartla limitli emir gönderme var.

Gerçekten isteyip istemediðimizden emin olmalýyýz ve bedelini ödemeye hazýrmýyýz zýt kardeþi nedir bunu biliyor muyuz ? bedelini ödemeye hazýrsak o zaman hiçbir engel yoktur.

Uyarýnýz yerinde olmuþ. Bununla beraber birleþtirdim bende. Her iki tarafýnda stratejide kendi içinde zýt ve hangini seçerseniz seçin bedel ödemeye hazýr olmak gerekiyor.
    Fiyat oluþumunu ve piyasanýn iþleyiþini bilenler için sorun olmaz, kendi emir tercihlerini yaparlar..
    Uyarým daha ziyade yeni baþlayan arkadaþlara..

Benim için ''take a profit'' emri iyi sayýlýr, kullanabilirim.
    Ama bu özelliði kullanarak asla ''stop loss'' emri kullanmam bizim piyasada. Þartlý emir daha iyi bana göre..
    Tabana tavana emir yollamam asla.. Olaðandýþý fiyat hareketi çok gördüm.. Bizim piyasa, garan, thyao dahil hepsi sýð.. Hiçbir þey olmasa bile arada bir tombul parmak gelir sizi de götürür ne olduðunu anlamadan..

Bu özelliði kullanýp kullanmamaktan ziyade en önemlisi düþük kaldýraç kullanmaktýr. Tek pozisyonda asla batara girmemek gerekir.
    Lafým yeni baþlayan arkadaþlara tabi.

Sayfa 279/626 ÝlkÝlk ... 179229269277278279280281289329379 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •