Mrb,
satýþ koþulu olarak; iz süren stop (yeni en yüksek kapanýþlar yaptýðýnda) baþta belirlenen stop seviyesini en yüksek kapanýþ yaptýðý günün en düþüðünün altýna kaydýrma ile ilgili formül nasýl yazabiliriz döngüsel olacak yani.
Mrb,
satýþ koþulu olarak; iz süren stop (yeni en yüksek kapanýþlar yaptýðýnda) baþta belirlenen stop seviyesini en yüksek kapanýþ yaptýðý günün en düþüðünün altýna kaydýrma ile ilgili formül nasýl yazabiliriz döngüsel olacak yani.
Grafikte olduðu gibi ama yeni en yüksek kapanýþlar yapmasý koþul.
[attach=confýg]22436[/attach] grafik bu þekilde
Mantýðý bu þekilde ilgilenecek arkadaþ olursa çok sevinirim.[attach=confýg]22437[/attach]
Ayrýca, formül yazmaya ugun platform sunan, test imkaný olan, stop seviyeleri, para(risk) yönetimi ögeleri vb. Içeren c# dilinde (döngüsel olmasý lazým benim tarzýma göre ) komple bir portfolýo manager tarzýnda bir program yazabilecek , tecrübeli/piyasayý bilen program yazýlýmcýsý arýyorum ücreti karþýlýðýnda.
Ilgilenen arkadaþlar iletiþime geçebilirler.
Diger arkadaslarada aciklama yapayim c sarp programlama diline hakim meslek olarak bu isi yapan arkadasim var bir yazilim sirketi kurdu her turlu program android ios uygulama tasarimi yapmakta.
Robot algo tarafiyla ben ilgileniyorum kendi sistemini tasarlamak isteyen ancak kod bilmeyenlere ucretli ve faturali hizmet veriyoruz. Ben musteriyle ilgileniyor ne yazdiracagini iyice ogreniyor algoritmasini olur veya olmazina karar veriyorum kodcu arkadasimda yazili benim verdigim dogrultuda hazirliyor.
Bilginiz olsun ben kodcu arkadasimin destekcisiyim veya algo ayagiyim gibi dusunebilirsiniz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Ek not arakdasýmýn algorýtmalarla ugrasacak, býrýnýn sýstemýný dýnleyýp ona gore yazacak vaktý yok. Ayrýca borsa konusun da bilgisi sýnýrlý düzeyde. Bu sebeple soyleyecegýnýz stratejýyý anlatsanýz dahi acaba orasý nasýl iþliyor sorusuyla karþýlaþabilirsiniz.
BU sebeplerden oturu zaaten benýmle beraber calýsýyor. Ben sizlerin stratejilerini dinliyor kurguluyor repaint ihtimallerini ve baþka ihtimalleri deðerlendiriyor sýze sorular soruyorum. stratejiyi tam olarak oturttuktan sonra algorýtmasýný konusarak veya bilgisayar üzerinde göstererek kurguladýktan sonra ben ona kurgulanmýþ bir algorýtmanýn kodlamaya dökülmesi için gönderiyorum.
Stratejiyi tam sýzýn anlattýgýnýz býr býcýmde beraberce bana aktarmanýz bile 1-2 saate maloluyor. Çünkü herkes kusursuz bir strateji aktarmýyor. Bana anlatýrken soylenen stratejýnýn repaint oldugu ortaya çýkabiliyor. Bu kurgu su sebeple repaint yapar diyorum mesela. Nasýl yani yok yapmaz diyor yarým saat repaint nasýl olabiliri aktarýyorum ilgili kiþiye. Haliyle bu arakadaþým oturup bunlarla vakit öldürmek istemediði için borsa algorýtma tarafýyla ben ilgileniyorum.
Herþeyi oturttuktan sonra ona hazýr býr stratejýyý verýyorum. O da alýp takýr takýr kodluyor.
Bunun haricinde bu þirketin tek iþi robotculara algorýtma tasarlayýp vermek deðil. Þirketin yaptýðý iþin %10'u algo robot iþi %90 firmalara þirketlere program yazýlým uygulama web programlama vb tarzý iþ takýp sistemler ayrýca sosyal medya yöneticiliði vb gibi dallara ayrýlýyor.
Yani bu þirket sanmayýn ki kýytýrýktan, robotculara kod yazmak için kurulmuþ bir þirket deðil. Þahýs þirketi de deðil. Limited þirketi.
Yani büyük montanlý projeler geliþtiriliyor. BÝr ayaðýda algorýtma tarafý.
Sorular soranlar olmuþ o bakýmdan böyle genel býr acýklama yapmak istedim.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri