merkez faizi ne eder dersiniz?
merkez faizi ne eder dersiniz?
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Daktilock
@daktilock
· ·
15s
Paris'te Louvre Müzesi önünde Epstein davasıyla ilgili Femen eylemi gerçekleştirildi.
https://x.com/i/status/2032027012257235379
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
· ·
2m
Dış açık ciddi noktaya gidiyor. Üstelik bu veriler enerji fiyatları artmadan önceki döneme ait.
Moral bozmamak için açık tahmini vermeyeceğim.
Kredilerdeki artışı sınırlayacak makro ihtiyati önlemlere ihtiyaç var. Yapılmazsa sistem kendi kendini frenler ki bu daha maliyetli olur.
MSB: Garantör olmayan bazı ülkelerin Kıbrıs Adası ve Doğu Akdeniz'e askeri unsur sevk ettiği bir ortamda, Türkiye'nin aldığı tedbirler son derece meşru, yerinde ve dengeli bir güvenlik yaklaşımının gereğidir
burayı da(D.Akdeniz) fırsattan istifade kaşımaya devam ediyorlar,..
özelliklle Fransa denilen ülke,...Rum-Yunan-İsrail üçlüsüne 4.olarak kuvvet çarpanı oluyor,...
Türkiyenin burada tek yapacağı durum Mısırı yanına çekebilmektir, bu oyunu bozar,...
son zamanlarda Mısırla ilişkiler olumlu yönde gelişme sağlasada, Mısırın henüz bu manada tam oturduğunu ,...
d ü ş ü n m ü y o r u m,
ama şunu biliyorum, Mısırla bu oyun bouzlabilir,...
Türkiye-Mısır-Libya hattı kurulabilirse,...
Fransa-G.Kıbrıs-Yuanistan-İsrail hattı kesime uğrar
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
pas geçer diyorlar, eğer petrol yönlü maliyet artışının enflasyona etkisinin gecikerek yansıyacağını hesap edip sürpriz kararla indirime giderse,...ve piyasa bunu satın almaya kalkarda yukarı yönlü giderse, piyasaya verilen fırsattan istifade olacağından bu bir yerden sonra shortu gerektirir,...katli vaciptir,
ancak genel beklenti bir sürpriz olmayacağı ve bu PPK nın basamaklayı pas geçeği yönünde,..
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Diğer kamu kurumları bilanço açıklasaydı nasıl olurdu acaba merak ediyorum.
Yaratılan fayda ve katlanılan maliyet olarak.
-Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı, 1.200.000 personel, önümüzdeki beş yıl öğrenci sayısı %40 azalacak diye raporlar geldikçe yeni öğretmen alımı yapıyorlar.
-Günde ortalama 1 doğum 1 ölüm olan ilçede Nüfus Müdürlüğünde 10 personel var.
Bunun 4 tanesi her daim idari izinde diğer 4 tanesi sohbette. Kalan 2 çömez işleri rahatlıkla yürütüyor.
Ve piyasada üretimde çalışanların 3 katı maaşları var.
1 yıl sonraki İspanya tatilini bugünden rezerve edebiliyorlar. Çünkü hiç bir aksilik yaşamayacaklarını biliyorlar.
Bu durum üretici insanların motivasyonunu bozuyor ve sürdürülemez olduğunu düşünüyorum.
Yer İmleri