Originally Posted by
Oblo
@Midas ilk olarak #DAX ile başlayarak Avrupa borsalarında işlem yapmanın önünü açacağını duyurdu.
https://youtu.be/FWWN_BelpeI?t=867
Ben de DAX'tan başlayarak ekranımı geliştirmeye karar verdim.
Test 1,2,3 ... Ayde ayırlısı

İşlem saatleri açısından Türkiye'ye zaman uyumluluğu konusunda Xetra iyi bir borsa. Ancak Avrupa piyasalarına yönelik ciddi bir stock screener sıkıntısı var, eğer sadece endeks şirketleri bağlamında işlem yapmayı planlamıyor iseniz. Ben bir kaç kademeli farklı yöntemler kullanarak liste yapmaya çalışmıştım Almanya, İngiltere ve Fransa için. Ancak buralarda finansal gelişimleri ve rasyoları itibariyle zoraki ucuz bulduğum hisselerin karşılığında ABD tarafında aynı karşılıkta yüzlerce şirket çok kolay bir şekilde bulunabiliyor. ABD borsaları bazı can sıkıcı negatifliklerine rağmen yine de borsaların şahı benim gözümde. Yalnız işlem saatleri bazen rahatsız edici olabiliyor, BIST ve Avrupa işlem saatlerine görece. Buna rağmen odağımı dağıtmamak adına Avrupa piyasasından vazgeçtim.
Olası pozisyonlarınız için şimdiden başarılar dilerim.
Not : Unutmadan söyleyeyim, Avrupa borsalarında aracı kurumunuzun işlem komisyonları listelerinde görünmeyen, dipnotlarda kalan bazı saklı/gizli masraflar da oluyor, scalping filan düşünmeyin bu nedenle.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri