Originally Posted by
kuzu
sana cevap vermeliyim....ustat degilim....BILGIM COK.....
BU TABLO....HICBIRSEY IFADE ETMEZ....
ACIK POZIZYON SAYISI ESASTIR.....
yukaridaki tablodaki.....her kurum....PIYASA YAPICIDIR....
PIYASA YAPICI ise.....hem shortu veren.....hemde longu veren kurumdur....ikisinide verir...
misal....BOFA tabloda....alici.....bu dogru degil.....bofanin elindeki long kadar....oteki kurumlarda shortu var....
vadeli islemlerde....1 kontratin iki tarafi var....ben shortsam....sen longsun....ikimzin kontrat sayisi 1 dir...bu kontratin bi yaninda ben varim obur yaninda sen varsin....
ACIK POZIZYON SAYISI ESASTIR....borsa cikarken bu kontrat sayisi cogaliyorsa....LONG OLMAK ISTIYOR HERKES....herkesten kastim HALK....piyasa yapici olmuyanlar....bunlarin long olabilmesi icin....PIYASA YAPICI MECBUREN SHORTTUR....cunki o kontrati....yani longu....verebilmek ucun biri short olmalidir....
bu hali gordugun an....LONGSAN....derhal longu kapa ve shorta gec....O ANDA BORSA HIC DUSMUYECEK GIBI DURUYORDUR.....kuzu derhal short olur....herkesss cussss der....IKI GUN SONRA....SELLELE GELIR.
KUZU YAZAR....SELLELE.....aklini kullanmiyanlar gelir.....cussss kuzu der.....
iki gun sonra.....seslerini keser.....vayyy anasini sayin seyirciler der.....yerlerine otururlar.
persembe gunu....TABAN oldu.....
ne demek bu.....HERKES short OLMAK ISTIYOR....kontrat istiyor....bana SHORT kontrat ver diyor....
piyasa yapici LONG olacak ki.....sana SHORT kontrat versin.....vermiyor....LONG kontrat vermek yerine....elindeki tum longlari sana tabanda dosuyor....ACIK POZIZYON SAYISI dusuyor...sonra cogalmaya basliyor...hala islemlere devam tabanda.bunu gorur gormez ne yapican.....
YEDDI CEDDINLE....TABANDA LONG ACACAKSIN....FISEKLIYECEK DEMEKTIR....ELINDEKI TUM SHORTLARI KAPATMIS....APS MINUMUMA INMISTIR.....AMA TABANDA HALA YOGUN ISLEM OLUYOR.....
devrisi gun cikisa basliyor.....HALK....elindeki tum longlari buyuk zararina kaptirmis....piyasa yapici....tabanda....habire LONG kontrat acmis....SHORT olmak istiyen suruye SHORT kontrati vermis....suru SHORT....PIYASA YAPICI LONG DURUMUNDA.....CIKISA GECIYOR....
DUN....ACIK POZIZYON SAYISI ARTMAYA BASLAYINCA....ben bu cikis FAKE DEGIL....deyip gidip yattim....
izliyorum....
APS de ki artis ivmesini.....bu sabit olursa....ivme yoksa....CIKIS BITTI DEMEKTIR....PIYASA YAPICI....POZIZYONAL DENGE HALINDE DEMEKTIR.....long kontratlari tuketmis demektir.
onemli not.....bu konuda....keyborsa.com forumunda.....cok daha detayli DERSLER VERDIM....oradan bulup okuyun....acik pozizyon sayisi graflari.....ivme.....sabit hiz...cokus ve sinyalleri vesaire.
Son düzenleme : kuzu; Dün saat: 23:10.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yer Ýmleri