Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
0,00 0% 0,00₺ 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 12/15 ÝlkÝlk ... 21011121314 ... SonSon
Arama sonucu : 117 madde; 89 - 96 arasý.

Konu: Saðlýk için faydalý içecekler

1. Yýllarýn yoðurt üreticisi olan MD þok edici itiraflarda bulunuyor. Ýddiasýna göre bazý yoðurt üreticileri, üç kuruþ daha fazla kazanmak için, insan saðlýðýný hiçe sayarak akýl almaz hilelere baþ vuruyor. Yoðurt üreticisi MD, sütün kaynatýlmasý esnasýnda %40’ýnýn su olarak buharlaþtýðýný, bunun da maliyetleri artýrdýðýný söylüyor... Ýþte yoðurt yapýmýndaki hileler de tam bu noktada baþlýyor... Bazý uyanýk üreticiler, gýda kodeksine göre yasak olmasýna raðmen, sütün içerisine katký maddeleri katarak, bu kaybý önleme yoluna gidiyor.

MD: Jelatinin muhteviyatýný incelediðiniz zaman karþýnýza enterasan þeyler çýkýyor…Ben öðrendiðim zaman þok oldum…Örneðin dini açýdan kesinlikle mahsurlu domuzla ilgili ürünü bizim yememiz kullanmamýz. % 99u müslüman olan bizim ülkemizde böyle birþeyin yapýlmasý…bana göre çok büyük bir hakaret…Öyle telakki ediyorum..Tabiiki sýgýrdan elde edilen var bunu da yine tasvip etmiyorum… savunmuyorum kesinlikle ve kesinlikle…ee domuzdan üretileni zaten dini açýdan sakýncasý oldugu gibi ayrýca ilmen ve týbben de sakýncalý olduðunu düþünüyorum. Belki çok az miktarda bir takým insanlar çikolata pasta ve þekerleme sanayiinde jelatinin kullanýldýgýný biliyorum..Ama bu sektörde çok fazla kullanýyorsunuz. Ne yapacak vücudunuz bunu atamayacak. Damarlarýnýz kabul etmeyecek týkayacak daha sonra da ölümlerin artma sebebi %10, %20 bilemiyorum artýk..o oranlarýný týbben araþtýrýldýgýnda bu ortaya çýkacak.

http://www.gidaraporu.com/yogurtta-domuz-jelatini_g.htm
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

2. Artýk bu ürünlere Domuzdan elde edilen Jelatin ürünleri katýlabileceði gerçeðini unutmayýnýz. Artýk bu ürünler müslümanlar için ÞÜPHELÝ ürünler listesine girmiþ bulunmaktadýr…

https://iyibilgiler.wordpress.com/tag/domuz-jelatini/
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.

Alýntý Originally Posted by british Yazýyý Oku
    Artýk bu ürünlere Domuzdan elde edilen Jelatin ürünleri katýlabileceði gerçeðini unutmayýnýz. Artýk bu ürünler müslümanlar için ÞÜPHELÝ ürünler listesine girmiþ bulunmaktadýr…

https://iyibilgiler.wordpress.com/tag/domuz-jelatini/
    aman diyeyim dikkat et british uzak dur o þüpheli ürünlerden

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    camekanýn dýþýnda
    Gönderi
    1,797
     Alýntý Originally Posted by british Yazýyý Oku
    Kutu Ayran tamamen doðal olmayan tatlandýrýcýlar tarafýndan üretildiði ve raf ömrünün uzamasý için bir takým saðlýðý tehdit eden kimyasal maddeler içerdiðinden asla kullanýlmamalýdýr!
    haklýsýnýz,

kutu süt ve kutu ayran kullanmýyoruz kullananlarý uyarýyoruz, ancak büyük þehirlerde sokak sütçüsü kalmadýðýndan zaman, trafik, yoðun iþ hayatý nedeniyle insanlarýn sokak sütçüsü bulup düzenli katkýsýz düzgün süt bulup yoðurt mayalamasý zor hatta imkansýz hale geldi

kapaðý açýldýðý halde bir ay bozulmadan kalan hazýr yoðurtlar lezzetsiz ve dehþet verici, muhteviyatý kimyasal koruyucularla doldurulmuþ olmalý ! keza bu yoðurtlardan elde edilen ayranlarda tatsýz tuzsuz tatlýmsý son derece lezzetsiz þeyler

biz nispeten þehirden uzak bir ilçede ikamet ettiðimiz için þanslýyýz galiba, þehrin keþmekeþinden uzak kalabiliyor, çocukluðumuzun o mahalle sütçülerinden hala süt alabiliyor temiz katkýsýz yaðlý süt bulup yoðurt mayalayabiliyoruz, yaðý alýnmamýþ katkýsýz ev yoðurduyla yapýlan ayranýn tadýda nefis elbette ve o denli saðlýklý,

pastörize þoklanmamýþ doðal sütle mayalanan ev yoðurdu mayalandýktan itibaren içine kaþýk girdikten en geç bir hafta sonra ekþir tüketilmesi gerekir, saðlýklý olan dayaným süresi budur çünki katkýsýzdýr !

ev yoðurdunun çabuk ekþimemesi için yoðurt tutulan kaptan kaþýkla yoðurt yenmemesi, her seferinde temiz bir kaþýkla kaptan ayrý bir kaseye yoðurt alýnmasý gerekir bu yoðurdun dayanma süresini uzatýr ve cam bir kapta yoðurt tutulmasý hava almadan saklanmasý önemlidir.
    “Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy

5. dakka skor alalým

ayrandan vaz mý geçtik

6. sorgulamak iyidir

biri dedi diye inanmamak lazým

sonra zehirlenirsin falan

7. babanýn oðlu olsa inanma ; sorgula !

biri , ''taptýðý'' birinin reklamýný yapmak için baþlýk açar....

sonra da kendi eliyle kapatýr .....

ayran sofrasý kýþ yaz ramazan deðiþmez aynen devam eder

Sayfa 12/15 ÝlkÝlk ... 21011121314 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •