Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 177/193 lklk ... 77127167175176177178179187 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 1,409 - 1,416 aras.

Konu: Orta Vadeli nciler

1. Ulusoy Elektrik malat Taahht Tic. A.

Ulusoy Elektrik malat Taahht Tic. A.

A. Genel Bilgiler
    irket 1986 ylnda Sait Ulusoy tarafndan kurulmutur. Mevcut durumda irket ynetimini ikinci kuak olan ocuklarna brakmtr. irketin ana merkezi Ankara OSB de bulunmaktadr. irket 21 Kasm 2014 tarihinde halka arz olmutur. Halka arz ortak sat eklinde olup irket kasasna herhangi bir para girii olmamtr. irketi sermayesi 40 milyon tl olarak halka arz olmutur. irket halka arz olur iken “sermayeye ihtiyacmz yok, bir dnya markas olmak istiyoruz bunun iin kurumsal yap edinebilmek adna bu arz gerekletiriyoruz” demitir. irket sermayesini 2018 de 80 milyon TL ye karmak iin karar alm olup bu durum henz gereklememitir. irketin halka arz olan paylar dnda kalan paylar ULUSOY ailesine ait olup bunlar Baba, E ve iki ocuk arasnda paylalmtr. Son pay durumu u ekildedir.

Ortak nvan------------- Ortak Sermayesi (TL)-----Sermaye Pay (%)
    SAT ULUSOY------------- 14.412.930-------------------- 36,03
    DER---------------------------8.649.996 ---------------------21,62
    AKGL ULUSOY---------------7.372.000------------------ 18,43
    ENS ULUSOY---------------- 4.792.537---------------- 11,98
    KUBLAY HAKKI ULUSOY--- 4.772.537--------------- 11,93

irket hisselerin 14 TL fiyattan halka arz olmansn ardndan irket karnda yaanan gerileme sebebiyle hisseler 6 seviyesine kadar geri ekildi. Bunun zerine irket halka arzda pay alan kurumsal yabancdan paylarn geri alma ilemi balatt. Yzde 30 orannda halka alan ulusoy elektrik geri alm sonras aklk oran yzde 9 seviyesine kadar geriledi. 2017 senesinde karlarn tekrar normale dnmesi sonucu tekrar kurumsal yatrmcya sat yapld ve halka aklk oran yzde 22 seviyesin geldi. Halka arz sonras yansan gerilemenin temel sebebi u ekilde: irket halka arz olduunda gelirlerinin ounu Cezayir de bulunan fabrikasndan elde etmekte idi. Cezayir ile yaplan anlamann bitmesi sonucu bu fabrika gayrifaal duruma geti. Ayrca yurtiinde rekabet ortam olutu kar marjlar ve sat haslat geriledi. Bu d sonras olumu gelimeler yaand ve irket karlarn arttrmay baard. Yurtiinde rakip bir firma batt ve ulusoy elektrik sektrdeki payn yzde 35 den yzde 70 e kadar kard. rn fiyatlar nemli lde artt. Ayrca bir adet trafo fabrikas yatrm yaptlar ve bu ayaktan bir gelir elde etmeye baladlar.
    irket bir sanayi irketi olup rettii rnlerin banda “orta gerilim hcresi” yer almaktadr. Bunun yannda betonkk de denilen kompakt trafo merkezi retimi yapan irket ayn zamanda trafo retimi yapmaktadr. rettii rnler; santrallerde retilen elektriin son kullancya ulamasnda kullanlan elektrik datm a ierisinde balant ekipmanlar olarak yer almaktadr. Hastane, okul, fabrika gibi yerlerin elektrik sisteminin ebekeye balanmas srasnda bu rnlere ihtiya duyulur. Ayrca elektrik datm firmalar mevcut datm alarnda bulanan bu ekipmanlar yenilemek durumunda ve genileyen yerleim yerleri itibari ile aa yeni ekipmanlar dahil etmektedir.

irketin ana mterileri u ekildedir.
    1) Elektirk datm irketleri
    2) Elektirk ekipman distribitrleri
    3) Mteahitler – bireysel kullanclar.

irket beton kk ve orta gerilim hcresi satnda Trkiye de lider konumdadr.
    irketin yurt iinde Ankara da bulanan iki fabrikas vardr. Birisi 35,000 kapasiteli OG hcre fabrikas dieri ise 5000 adet/yl kapasiteli trafo fabrikasdr. 2018 ylnda bir fabrika yatrm karar daha alnm olup fabrikann 2019 ylnda faaliyete balamas beklenmektedir.
    Yurt dnda ise Endonezya da 7000 adet/yl orta gerilim hcre fabrikas bulunan irket bu fabrikasn izinleri 2017 ylnda tamamlam olup 2018 ylnda ilk sipariini almtr. Sipari tutar ciroya nazaran dk olmasna karn irket buradaki siparilerin artarak devam edeceini ngrmektedir. 260 milyon nfusa sahip olan Endonezya iin irket olduka umutludur. Endonezya devleti altyap sistemlerine byk lekli yatrmlar yapacan aklamtr. lerleyen yllarda buradan ciroya byk katklar beklenmektedir.
    Cezayir de bulunan 7000 adet/yl kapasiteli OG fabrikasn tekrar faaliyete geireceini syleyen irket bunun ksa sre iinde gerekleeceini belirtmi olmasna karn u an iin fabrika faal durumda deildir. Daha nce ciroya byk katk yapan fabrikann aktif hale gelmesi ile ciroda nemli lde bir art gzlenebilir.
    irket yurt iinde rettii rnlerden de yurtdna ihracat yapmaktadr. 2017 ihracat rakam 60 milyon olup 2018 beklentisi 120 milyon civardr.

B. Finansal Durum
    irketin bilanosunda gze arpan ilk ey finansal anlamda borsuz oluu. 2017 itibari ile kasnda 30 milyon nakdi mevcut. 127 milyon ticari alaca 51 milyon ticari borcu mevcut. Buradan irketin yapt almlarda demesini geciktirmeden yaptn gryoruz. 45 milyon da stok mevcut. irketin zsermaysi 204 milyon. Burada dikkat eken nokta ticari alacak kaleminin zsermaye ye oranla yksek oluu. yle ki zsermayenin yarsndan fazlas alacak olarak beklemekte. Ancak irketin mteri portfy dnldnde tahsilat sorunu yaama ihtimalinin dk olduu grlmekte. irketin alacak tahsil sresi 80 gn civarnda.

C. Gelir Tablosu
    irket 2017 yln 436 milyon ciro ve 87 milyon net kar ile kapatt. Yllara gre ciro ve kar rakam u ekilde

YIL --------CIRO------KAR
    2015 ------ 144 -------13
    2016 -------227-------- 36
    2017 ------ 436----------87

Satlarda mevsimsellik etkisi gzlenmekte. lk eyrek en dk sat mikatar olurken son eyrek en yksek sat miktar gereklemekte. Satlarn yaklak olarak yzde 15 si ihracat kaleminden olumakta. Bunun 2018 ve sonraki dnemlerde artmas beklenmekte.

Maaliyetlere baktmz zaman net sat maliyeti yzde 70 olarak karmza kmakta. Faaliyet giderlerini yzde 5 te tutan irketin finansal gideri bulunmamakta. Faaliyet giderlerindeki baars olduka olumlu. 2017 senesinde favk marj yzde 24 net kar marj yzde 18 olarak gereklemi. Gelecee ynelik olarak irket bu marjlar koruyacan belirtmekte. Kur etkisi ile ilgili olarak irketin doal bir hedge mekanizmas olduu aklanmakta. Hammadelerini dolar ile alan irket kurdaki arta istinaden oluan maliyet artn rn fiyatlarna yanstmakta ve rnlerin satn dviz cinsinden yapmakta.

D. SONU / GENEL DEERLENDRME / GELECEK BEKLENTLER
    irketin iinde bulunduu elektrik altyap ekipmanlar sektr son yllarda gerek lkemizde gerek tm dnyada ykseli trendi ierisinde. lkemizde elektrik datm iinin zellemesi akabinde elektrik altyap yatrm miktarlar nemli lde artmtr. nmzdeki senelerde de bu ekilde devam edecei ngrlmktedir. lkemiz maalsef altyap konusnda gelimi lkelere nazaran olduka kt durumdadr. Ayrca lkemizde inaat endstirisi son derece hz kazanmtr. Hem kamu binlar hem konut inalar bu ekipmanlara olan ihtiyaclar artrmaktadr. Dier bir husus ise yenilenebilir enerji yatrmlardr. Son zamanlarda rzgar ve gne enerjisinden elektirik elde etmek olduka ekonomik halde gelmitir. lkemizde bu alanda yasal dzenlemeler ve ihalaler yaplm ve yenilenebilir enerjiye yatrm hz kazanmtr. Gelecein enerjisi elektrik enerjisi olarak lanse edilmektedir. Dnyann karbon kaynakl enerjiden kp temiz enerji kaynaklarna yneldii gzlenmektedir.
    Artan dnya nfusu gerei lkeler elektrik altyaplarna srekli yatrm yapmak durumunda. Bu hem mevcut altyaplarn yenilenmesi anlamnda hem de ina edilen yeni bina ve gelien yeni yerleim alanlarnn altyapsnn salanmas anlamnda gereklemektedir. Sektrde yeni oyuncu girmesinin nnde doal bir bariyer olduu irket tarafndan belirtilmekte. Bunun sebebi olarak retilen rnlerin teknolojik paralar ierdii ve bunlar retmenin belli bir tecrbe ve know-how yaps gerektirdiini ifade etmekteler.
    irket 2017 yatrmc sunumunda elektrikli otolar ile beklentilerini yazm ve artan elektrikli otolarn elektrik altyaplarn glendirilmesini gerektireceinden bahsetmitir. Yine bu gereklilik kapsamnda irket byk beklenti ierisindedir.
    Yakn crafyamzda suren savas sonras sehrler yerle bir olmus durumda. irket haliz hazrda Irak n yeniden inasndan pay alyor..Bu kapsamda birlemi milletler e trafo sat anlamas yapld…Suriye iinde ayn durum gerekleebilir.
    irket dzenli ve srdrlebilir bymeye odaklanmtr. Bu kapsamda daha nce Cezayir de yaad sknty yaamamak adna ihracatn eitlendirmi olup 50 nin zerinde lkeye ihracat yapmaktadr.

hracat ayanda artan olay ise udur. irket gecen sene (2017) de yapt ihracat rakamnn tamam kadar siparii bu sene (2018) ilk iki ayda almtr. Bu durum gelecek iin mit vaad edicidir.

irket elde ettii karn yzde 25 ini temett olarak vermeyi garanti etmektedir. 2016 ve 2017 karnn yaklak yarsn datmtr. Elinde gereksiz nakit bulundurmuyor. Ya temett olarak veriyor ya da yatrma harcyor. Yatrm yapmad srece nakit durumuna gre temett orann yksek tutmaya almakta.

2018 iin yzde 25 ciro art ngrdklerini akladlar. Geen seneki yzde yz bymeye karn bu sene aklanan yzde 25 byme kk yatrmc tarafndan beyenilmese de borsa stanbul da bu oranda dzenli byme salayan hisselerin seneler iinde nasl performans gsterdii aikardir.

Mevcut arpanlarna baktmzda 19,20 hisse fiyat ile ilem gren irket 8.8 f/k oranna sahip. Dzenli bymeyi gerekletirebilmesi durumda bu deer olduka dk olarak kalmaktadr. Fd/favok rakam ise 6.7 seviyesindedir. Yine byme potansiyeli gze alndnda bu deer dk kalmaktadr. 2017 ylnda yzde 51 olarak gerekleen zsermaye karll dikkat ekicidir.

Gelecee ynelik olarak beklenti aklamak spk kurallarna aykr olacandan fiyat asndan herhangi bir deerlendirme yapmam mmkn deil…Gelecek iin herkes kendi kar beklentisi ve muhtemel f/k oran ile hesap yapabilir.
    Son dzenleme : kingsailor; 27-03-2018 saat: 14:07.

2. Merhabalar,

Yaklak ok uzun saylmayan borsa gemiim var, bu ve benzeri balklardan ok ey rendim tm katk verenlere teekkrler.

Genelde temeli salam irketleri seip al bekle yapmaya alyorum. Minimum 1-2 yl kalyorum hisselerde. Kendimce bilano analizleri de yapmaya alyorum.

Benim beendiim irketlerden biri de Vesbe bi sredir topluyorum. Ancak bu tr temel analiz paylalan forumlarda pek yazlp izilmiyor, ki bana gre olduka ucuz kalm olmasna, gl ihracat potansiyeline vs ramen.

Bunun nedeni nedir acaba? Halka aklnn az oluu veya patronunun gvenilirlikten uzak olmas m? Fikirlerinizi alabilir miyim?

Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    stanbul
    Gnderi
    396
     Alnt Originally Posted by kingsailor Yazy Oku
    sayn yaln bey....sizin gibi bir stadattan bunu duyabilmek gerekten gzel...yatrm hayatmda yaptgm ilk analiz bu arada...
    Ciddi olamazsnz ! Bir ok arac kurum raporundan daha anlalr ve kaliteli analiz yapyorsunuz bence. Tebrik ve teekkr ederim burada da paylatnz iin.

zniniz olursa twitterda da paylamak isterim bu analizlerinizi.
    Borsa, korku deil elenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    stanbul
    Gnderi
    396
     Alnt Originally Posted by fanhoydong Yazy Oku
    Merhabalar,

Yaklak ok uzun saylmayan borsa gemiim var, bu ve benzeri balklardan ok ey rendim tm katk verenlere teekkrler.

Genelde temeli salam irketleri seip al bekle yapmaya alyorum. Minimum 1-2 yl kalyorum hisselerde. Kendimce bilano analizleri de yapmaya alyorum.

Benim beendiim irketlerden biri de Vesbe bi sredir topluyorum. Ancak bu tr temel analiz paylalan forumlarda pek yazlp izilmiyor, ki bana gre olduka ucuz kalm olmasna, gl ihracat potansiyeline vs ramen.

Bunun nedeni nedir acaba? Halka aklnn az oluu veya patronunun gvenilirlikten uzak olmas m? Fikirlerinizi alabilir miyim?

2017/12 dneminde bende farkettim bu irketi ama kendime almadm ve hi bir yerde yazmadm. nk patronu hisse fiyat ile bizzat ilgileniyor diye biliyorum, o yzden benim ilgi alanm dnda.
    Borsa, korku deil elenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

5.  Alnt Originally Posted by YALIN Yazy Oku
    2017/12 dneminde bende farkettim bu irketi ama kendime almadm ve hi bir yerde yazmadm. nk patronu hisse fiyat ile bizzat ilgileniyor diye biliyorum, o yzden benim ilgi alanm dnda.
    Teekkr ederim Yaln Bey cevap iin.

6.  Alnt Originally Posted by kingsailor Yazy Oku
    son zamanlarn dkkat ceken hsses pergamn ds tcaret le lgl br analz yaptm...

Pergamon-Status D Ticaret A..
    ...
    Gzel bir analiz olmus.firma zarar etme olasiligimiz yok demi.zarar etme olaslklar bence de yok gibi.ancak riskleri olmad anlamna gelmez.cunku.bu gibi irketler yle calisir. Benim 100k KDV iadem var. Bu iadeyi alabilmek iin vergi SSK ve gmrk borcumun olmamas gerek.ayrica YMM raporu yazdrmak gerek. YMM ye 4000 TL vereceiz.ayrica bu iadeyi en az 3 ay sonra alacam.ancak.analizi yaplan sermaye irketi ile bu iadeyi almayi deneseydim.sirket bana senin iaden100k sana 45 gn sonra bu iadeyi 97 olarak veririm diyor.tabi benim de iime geliyor.hem iadeyi 45 gn nce alacam hemde az masraf var. Ancak.tasari halinde olan KDV kanunda deiiklik ile artk nakit iadeyi almak kolaylatryor. SMMM bile rapor yazma hakk getiriliyor.ayrica eski 84 nolu KDV tebliinde yer alan mal alnan firmalarn vergi borcunu mahsup yoluyla iade etme imkan gelirse d ticaret sermaye irketlerine kimse iademi alver demez.Ayrica yatrm yapacak kiiler eer faize duyarl ise uzak durmas gerek.sirketin faaliyet konusu faiz ve komisyon.
    Son dzenleme : Babadal; 01-04-2018 saat: 14:52. Sebep: Alnt yaparken mesaj ksaltn!

7.  Alnt Originally Posted by YALIN Yazy Oku
    Ciddi olamazsnz ! Bir ok arac kurum raporundan daha anlalr ve kaliteli analiz yapyorsunuz bence. Tebrik ve teekkr ederim burada da paylatnz iin.

zniniz olursa twitterda da paylamak isterim bu analizlerinizi.
    Tabiki yaln bey paylaabilir siniz.....

8. Dostlar,

Malum borsamzda Googlelar, Facebooklar, Apple'lar yok. Gerek anlamda teknolojiyle ve biliimle ilgilenen irketlerimizin says iki elin parmaklarn gemez. Ben bir sredir gzm FONET'e dikmitim. irket hakknda pek birey bilmesemde medikal / hastane yazilimlar retmesi ve sonuta katma deeri yksek yazlm iiyle urayor olmas beni cezbetmiti. Halka arzna niyetlenmitim ama iin iinde Metro'nun ve Galip beyin olduunu grnce uzak durmutum ki halen de almadm.

Aradan aylar geti gene bir almaya niyetlendim zira her gun yeni hastane alan lkemizde iyi bir i kolu olabileceini dnyorum hastane ynetim yazlmlarnn. Ben ahsen almay dndm irketi inceleyip, faaliyet raporlarn okuduktan sonra bir de allanlarn LINKEDIN'den incelerim. Ortak olacam irketin alanlarnn genel anlamda kalitelerini ve tecrbelerini lebildiim kadar lmek isterim. FONET alanlarn incelediimde malesef durumun ok i acc olmadn grp gene vazgetim.

Soruma gelirsek, aranzda benim yaadm ikilemi yaayp FONET'i alm gzyle inceleyen oldu mu acaba? Fikirlerinizi duymak isterimm.

Bu forumda ki en deerli balk olarak bu bal grdm ve ok deerli paylamlar yapld iin Sayn Yaln beyin izniyle bu soruyu burada sormak isterim.

Sayfa 177/193 lklk ... 77127167175176177178179187 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •