Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 18/193 ÝlkÝlk ... 816171819202868118 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 137 - 144 arasý.

Konu: Orta Vadeli Ýnciler

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
    Osman bey

Ýstatistik sonuçlarýný ciddiye alýrsýnýz yada almazsýnýz, kar performansýna yan bakarsýnýz yada düz bakarsýnýz vs vs ne dersek diyelim piyasa bir þekilde doðru olan fiyatlamayý yapar. Aylardýr piyasanýn bu þirkete verdiði deðer ortada, bakalým önümüzdeki aylarda nasýl reaksiyon verecek diyelim ve izleyelim.

Eðer benim dediðim gibi ucuz deðilse, ya iskonto edilecek yada kaydýrýlmýþ yýllýkta hafif artan yada azalan kar rakamlarýna hisse fiyatý olumlu yada olumsuz ciddi bir tepki vermeyecek.

Yada sizin dediðiniz olacak hisse fiyatý daha da yukarýlara gidecek.

Zaman hangisinin doðru olduðunu gösterecek.
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

2. Güzel paylaþýmlar var, zevkle okuyorum. Yalýn hocamý takip etmeye çalýþýrým, temel analiz konusunda pek yanýldýðýný görmedim, risk oraný düþük, garantili yöntemler kullanmaya çalýþýyor. Ama "No risk, no fun" yaklaþýmýnda olan arkadaþlar için daha farklý hisseler de mevcut pek tabii.

"Ayný mantýkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeþiyor mu?"
    Özsermayelerinin azlýðýndan benzeþiyor olabilir ama bu genel anlamda elma ile armutu karþýlaþtýrmak gibi oldu. Sektörler farklý, Biri finans sektöründe iken (üretim bazlý olmayan) diðerleri sanayi sektöründe (üretim ve duran varlýk sözkonusu) yer almakta.

Yatýrým tavsiyesi deðildir, olamaz.
    Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, yetkili kuruluþlar tarafýndan kiþilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alýnarak kiþiye özel sunulmaktadýr. Yatýrýmcýnýn mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.

3.  Alýntý Originally Posted by kuzey Yazýyý Oku
    Güzel paylaþýmlar var, zevkle okuyorum. Yalýn hocamý takip etmeye çalýþýrým, temel analiz konusunda pek yanýldýðýný görmedim, risk oraný düþük, garantili yöntemler kullanmaya çalýþýyor. Ama "No risk, no fun" yaklaþýmýnda olan arkadaþlar için daha farklý hisseler de mevcut pek tabii.

"Ayný mantýkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeþiyor mu?"
    Özsermayelerinin azlýðýndan benzeþiyor olabilir ama bu genel anlamda elma ile armutu karþýlaþtýrmak gibi oldu. Sektörler farklý, Biri finans sektöründe iken (üretim bazlý olmayan) diðerleri sanayi sektöründe (üretim ve duran varlýk sözkonusu) yer almakta.

Yatýrým tavsiyesi deðildir, olamaz.
    Sn kuzey, sektör farklarý olduðunu pek tabii hepimiz biliyoruz. O soruyu sormamýn nedeni Sn Yalýn'ýn Lidfa'ya getirdiði bir eleþtiri olan "halka açýklýðýnýn az - özsermayesinin düþük olmasý" nedeniyledir. Eðer bu 2 sebepten dolayý bir hisse olumsuz deðerlendirilecekse Egeen, Konya, Aslan vs de olumsuz deðerlendirilmelidir. Her sektörün olumlu veya olumsuz yanlarý var. Dolar yükselir, enflasyon artarsa, faizler yükselirse vs araç satýþlarý, inþaat, dingil, çimento vs satýþlarý düþer doðal olarak. Ama faktoring sektöründe ise tam tersi etki yapar karlýlýðý artýrýr. Risk primi arttýðý için müþterilerine daha yüksek faizle satýþ yapar faktor þirketleri. Küçük bir örnek bu sadece. Sektörleri bunu göre deðerlendirmeliyiz.

Bu sayfada bir aracý kurumun baþ analisti gibi hisse deðerlendirmesi yapýlamayacaðý ortadadýr. Sadece herkes bildiðini paylaþsýn, birbirimizden bilmediklerimizi öðrenelim, herkesin katkýsý olsun, üç aþaðý beþ yukarý bahsi geçen bu þirketler hakkýnda (Lidfa, Kront, Karel vs) ön bilgi sahibi olalým diye yazýlan yazýlar bunlar.

Gerçek bir Lidfa analizi için, faktoring tam olarak nedir, dünya faktoring hacmi, Türkiye'da faktoring hacmi, yýllar içinde faktoring aktif büyüklükleri, toplam firma sayýsý, firmalarýn pazar paylarý, banka ve banka dýþý faktoring firmalarýnýn karþýlaþtýrmalý deðerlendirilmesi, firma sahiplerinin kimliði, patronlarýn kiþilikleri, dürüstlðkleri varsa geçmiþ vukuatlarý, þirketin hedefleri, bu hedeflerin palavra olmadýðýný anlamamýz için gerçek olarak ne gibi tedbirler aldýklarý, yatýrýmlar yaptýklarý ve bunu ne derece uyguladýklarý, faktoring þirketlerinin üst çatýsý olan Finansal Kurumlar Birliði'nin düzenli olarak yayýnladýðý resmi raporlar vs vs kýrk çeþit kalemi incelemek, hatmetmek, anlayabilmek ve hepsinden önemlisi bunlarý doðru bir þekilde yorumlayýp hissenin ileriye dönük fiyatlamasýný yapabilmek becerisidir aslolan. Bunu da bu forumda kimsenþn oturup da yapacaðýný sanmýyorum, diðer hisseler için de geçerli bu.

Sadece bilanço rakamlarýna ve þirket finansallarýna bakýp "hmm, halka açýklýðý az, özsermayesi þu kadar, bak fiyatý da yüksek geldi gibi. 3,5 -4 lira olursa alabilirim, o da belki. Yav aslýnda kendini ispat etmiþ þirketler dururken ne Lidfa'sý ne Karel'i ne Kront'u yaa, güldürmeyin adamý" tarzý bir yaklaþým içine girilmiþ gibi hissediyorum ben.

Sorduðum soruya cevap alamadým. Öðrenmek için soruyorum. Özkaynaklarý 120 mn lira olan, 2015 yýlýnýn tamamýnda elde ettiði 7 mn karý 2016 da 3 katýna çýkaran ve 21 mn lira kar eden 30 mn lira özsermayesi olan bir firmanýn hisse fiyatýnýn ederi sizce kaç lira olmalýdýr ve neden? Bu soruyu cevaplayabilmek için ki hangi hisse olursa olsun yukarýda saydýðým pek çok detaylý bilgiyi araþtýrýp, öðrenip artý analiz edebilmek gerekir.

Konya çimento halka açýklýðý ve özsermayesi düþük olmasýna ve çok kötü bir ilk çeyrek bilanço getirmesine raðmen hisse fiyatýnda kayda deðer bir büyük düþme olmadýðý gibi yatýrýmcýlarý da ondan vaz geçmedi. Kaðýt üstündeki firmayla gerçek hayatta borsadaki firma bambaþka gerçeklerden oluþuyor.

Ne yaparsanýz yapýn konu hep ky açýsýndan haklý ve doðal olarak Yalýn beyin dediði yere geliyor. "Yav arkadaþ iyi, tamam, güzel de Toaso, Tuprs, Ttrak, Çimsa vs vs yýllarýn aðýr abileri, kendisini ispatlamýþ þirketleri dururken, neden paramý bu dediðiniz þirketlere yatýrayým?" Olay burada kopuyor. Yatýrýmcý iseniz ve firmayý, sektörü, dünya genelindeki sektörel finansallarý inceleyip aklýnýz yatarsa alýrsýnýz. Mesela Uluse firmasýnýn yanýlmýyorsam 7-8 yýl sonra 5 milyar dolarlýk bir hasýlat hedefi var. Hadi tamamýný deðil de %40'ýný tutturduðunu varsayalým, 2 milyar dolar hasýlat yapan ve diyelim ki %10 net kar marjý olan bir Uluse firmasý 200 mn dolar, bugünkü kurla 700 mn lira yýllýk net kar hedefi var. Ýþte firmayý, sektörü, sektörün dünyadaki konumunu vs analiz edip bu hedefi gerçekçi bulursak þimdiden gireriz hisseye. Hedef tutarsa da baþarýlý bir yatýrým yapmýþ oluruz.

Yalýn bey zaten söylemiþ, burada yazýlacak bilgilerle hisse almayýn, kýsa sürede iyi getiriler yapacak diye düþünmeyin diye. Sadece yüzeysel bir bakýþ açýsý var bu topikte, en azýndan bahsi geçen firmalar hakkýnda ön bilgi elde edilmiþ olur.

Herkese bol kazançlar diliyorum. Lidfa muhabbeti baydý artýk, sanki ben Lidfa'nýn avukatýymýþým konumuna düþüyorum. Diðer hisselere geçilse bence de çok güzel olur. Ancak bir Türkiye klasiði olan "Kim araþtýracak yaa, birisi incelesin, araþtýrsun, yazsýn, kafama yatarsa ben de alýrým, 2-3 ayda %10 kazansam Abv" düþüncesi burada da hakim. Buradaki birisi de Yalýn bey oluyor. Yalýn yazsýn, çizsin, biz okuyalým, al dedin alalým, sat desin satalým durumu yani. Çünkü kimse hisseler hakkýnda soru, eleþtiri, sorgulama falan da yapmýyor.

Sadece "Yalýn hocam, x hissesini de inceler misin? Bende o var da. " tarzý yorumlar gelmiþ. Zaten topiðin amacý da söylenmiþti, öyle uzun vadeli yatýrýmlýk hisse arayýþý deðil de kýsa-orta vadede primlenebilecek, kar býrakabilecek hisseleri bulabilmek olduðu için bu tarz yaklaþým da kabul edilebilir oluyor zaten. Syg.

4. Sayýn Yalýn,

Sayenizde yeniden foruma girmeye baþladým. Hoþ geldiniz (geç oldu ama), bilgimin ve fikrimin olduðu yerlerde küçük de olsa katký yapmaya çalýþýrým.

Edit : Liste bittikten sonra kendi adýma bir SASA analizine sevinirim.
    Son düzenleme : kudi1905; 06-06-2017 saat: 13:17.

Merhaba,
    Herkes isteklerini sýraladý gitti herhalde.
    YALIN hocam, baþvuru dilekçesiz kabul etmeyin.
    BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
    BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by kudi1905 Yazýyý Oku
    Sayýn Yalýn,

Sayenizde yeniden foruma girmeye baþladým. Hoþ geldiniz (geç oldu ama), bilgimin ve fikrimin olduðu yerlerde küçük de olsa katký yapmaya çalýþýrým.

Edit : Liste bittikten sonra kendi adýma bir SASA analizine sevinirim.
    Siz de hoþgeldiniz kudi1905 hocam. Herzaman katkýlarýnýzý bekleriz tabiki

Alýntý Originally Posted by POLARIS Yazýyý Oku
    Merhaba,
    Herkes isteklerini sýraladý gitti herhalde.
    YALIN hocam, baþvuru dilekçesiz kabul etmeyin.

Ben de çok yoðun olduðum için foruma yeteri kadar vakit ayýramýyorum. Vakit buldukça çalýþacaðýz artýk.

Merhaba,
    YALIN hocam yada konuyu bilen bir arkadaþ yanýtlayabilirse memnun olurum.
    Satýþlarýn maliyeti,Satýþlardan daha çok,hatta %100 çok olabilirmi?Neden?
    Teþekkür ederim...

Örneðin GEREL

BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
    BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Sizlerin önerileri ile liste bu þekilde oluþmuþtu.

LIDFA - HLGYO - KRONT - KAREL - ULUSE - SANKO - MRSHL - ALKIM

Sýrada HLGYO þirketi var. Bu þirketin incelenmesini önerenler ve bu þirkete ilgi duyanlar bu þirket ile ilgili bilgilerini paylaþsýn lütfen. Ben de þirketi tanýmak adýna çalýþmalara baþlayacaðým.
    HLGYO þirketini listeye sokanlar neredesiniz?

Sayfa 18/193 ÝlkÝlk ... 816171819202868118 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •