Originally Posted by
canalay
Anlamadığım kısım bedelliden gelen bana 1 tl ona sizin tabirle 0.20 li kuruşlu hisseler normal olarak şuan hesapta.Bir kısmını yada ne kadar istediğini aracı kurumlardan satamazmı.Halka açıklık oranı her gün yükseliyor..Yani bedelliden piyasaya sürdüğü % 50 lik dilim ..
benim bildigim R pazari kapaninca R nin virman yada devri yok...lakin emin degilim nedeni şu gozalti pazarinda tahtasi kapanan sirketlerde virman yoluyla hisse devri oluyor normalde, ruchan pazari kapanisin da R devride bu mantikla oluyormu bilmiyorum...ayni ky. gibi patronda her R icin kasaya 1tl katacak tabiki yani onun sanal maliyeti de 1.2x olacak lakin...bedelliden gelen parayi gine sirket yani patron harcayacagi icin kendi kattigi parayi kendi harcayacak...ben bu bakimdan mecazen yeni lotlarinin maliyeti 2x krs dedim...oysa ky. her R icin patronun kasasina 1 tl yatirmassa lotunu alamayacak...bilmiyorum soylemek istedigimi anlatabildimmi...şuan halka aciklik orani na bakmayin çünkü bedelli süreci daha sonuclanmadi 12sinde sonuclaninca bakilir...tabi 1tl yatirilmayan R paylari icin ek satis pazari talep etmezler ise...
...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
Yer İmleri