Merhaba arkadaþlar;
Üç farklý periyotta, iki adet indikatörle, deðiþik parametreler kullanarak fiyat indikatör uyumsuzluðunu (tepkisizliði) ölçmeye çalýþacaðýz. Birincisi DI. Ýkincisi StochRSI. Günlük, haftalýk ve aylýk olmak üzere üç adet de periyot belirledik.
DI için 13, 21, 34 veya 10, 20, 30 gibi istediðiniz bir time periods seçebilirsiniz. Bunu seçerken günlük, haftalýk ve aylýk periyotlar için farklý farklý seçebileceðiniz gibi tek deðer de alabilirsiniz. Ben tek deðer aldým.
StochRSI için 4 deðiþik formül kullandým ve tüm periyotlara uyguladým. 3 adet periyot ve 4 adet StochRSI formülü olduðu için toplamda 12 adet tabloya ulaþtým. DI tek deðer olduðu için tablo sayýsýný etkilemedi.
DI KONUM= +DI’nýn –DI ya göre konumunu belirtmektedir.
1= BEKLE, 2= SAT, 3= AL, 4= TUT sinyalidir.
DI SÝNYAL SONRASI GEÇÝÞ SÜRESÝ (BAR)= DI’nýn 3= AL sinyalini verdikten sonra geçen süredir.
DI SÝNYAL SONRASI TEPKÝ %= AL=3 sinyalinden sonra bugün kapanýþý itibari ile gerçekleþen deðiþimdir.
Bilindiði üzere StochRSI kullanýlýrken ya 0.50 ekseninin yukarý ve aþaðý geçiþleri AL-SAT olarak yada 0.20 yukarý geçiþi AL, 0.80 aþaðý geçiþi SAT olarak kullanýlmaktadýr. 0.30 ve 0.70 eksenlerini de buna dahil edebiliriz. Veya sizler de deðiþik iki deðeri eksen olarak kullanabilirsiniz. Ben iki adet eksen seçtim ve adlarýna da X ve Y ekseni dedim. Kapanýþýn bunlarý yukarý geçtiði bar sayýlarýný ve geçtiði andaki tepkilerini bugünkü kapanýþa göre ölçtüm.
X ve Y eksenlerinin tepkilerini günlükte % 5 ve altý, haftalýkta % 10 ve altý, aylýkta da % 20 ve altý olmak üzere filtreledim. DI’da filtreleme yapmadým sadece yukarýda belirttiðim rakamlarýn dýþýnda kalanlarý kýrmýzýya boyayarak dikkat çekmek istedim.
20/02/2017
1. MAKRO
2. MAKRO
3. MAKRO
4. MAKRO
5. MAKRO
6. MAKRO
7. MAKRO
8. MAKRO
9. MAKRO
![]()

Yer Ýmleri