Originally Posted by
bora yaþar
bora yaþar
10 mayýs 2015 ·
(facebook)
beyaz...üzerinde bal köpüðü lekeler var...
ürkek mi ürkek.
Insaný gördüðü yerde ve anda derhal telaþ içinde kaçýyor.
çevremizdeki bir çok kediden biri.
Evimizin bahçe katýnda ardiye olarak kullandýðým bir dýþ mekan var. Korunaklý.
Bahçe malzemelerini, þömine için bir kýsým odunu boya malzemelerini, kimyasallarý orada tutuyorum.
Bu depomsu dýþ mekana bir bodrumkat penceresi de bakýyor.
Bir hafta kadar oldu. Bir ihtiyaç için girdiðimde, bir tuhaflýk hissettim.
Yerden neredeyse iki metre yükselikteki demirli pencereye baktýðýmda, bir poþetin üzerinde bu ürkek kedinin yattýðý yerden bana baktýðýný gördüm. Kaçmadý.
Garipsedim. Içimden acaba rahatsýz mý diye düþündüm. Bir iki saat sonra geldiðimde hala yattýðý gördüm. Merakým iyice arttý. Yanýna yaklaþtýðýmda bana halsiz halsiz baktý. Altýnda faremsi kýpýrtýlar görünce dank etti. Kedicik anne olmuþtu.
Ailecek aþýrý bir köpek sempatimiz vardýr. 15 sene kadar önce kaybettiðimiz köpeðimizden beri hayvanlarla yakýnlýðýmýz yok. Küstük bir þekilde. Kedi konusuna ise antipatik bir seviyemiz var.
Ama sonuçta anne annedir..
O günden beri kedi mamasý ve süt veriyorum. Ilk günler pek iþtahý yoktu. Sonra yavaþ yavaþ yemeðe içmeye baþladý.
Bir iki defa durumu kolaçan için tam da yerken yaklaþtýðýmda telaþla kaçtý. O nedenle uzak duruyorum. Rahat etsin diye.
Tuhaftýr...biraz önce bahçeye çýktým. Aðaçlara, çiçeklere bakýyorum...arkamý döndüm...kedicik depo giriþinin önünde oturmuþ bana bakýyor. Dimdik oturmuþ. Gücü kuvveti yerinde. Gözlerini ayýrmadan, hiç bir çekingenlik ve korku izi taþýmadan bana, gözlerinin içine baktý.
Ben de gözlerimi gözlerine diktim. Halini hatýrýný sordum. Beni dinledi. Bugünün anneler günü olduðunu söyledim kendisine. Kutladým. Inanýn gözlerini hiç ayýrmadan dinledi beni. Sanki bir ev kedisi yumuþaklýðý ve güveninde.
Içim huzurla doldu.
Kaç yavrusu olduðunu (sanýrým iki tane) bile saptayamadým. çekiniyorum. Bir de, bir kez baþýmýza geldi, yavrulara dokunursanýz anne býrakýp gidiyor.
Anneler günü deyince sizlerle paylaþmak istedim. Agül bu yazýyý okur okumaz, o sevinçli hayretini koyverecektir biliyorum.
Yer Ýmleri