Gecen hafta 5 ten alan biri dun 5.50 den satsaydi al sana 1 haftada %10 kar.kimse gelip de tarmani suclamasin.aliyolar kagidi tepeden sonra say patrona,spege..butun kagitlar icin boyledir bu
Sn shahzada
Eðer alýp satmayý planladýðýn lot 100 lot ise evet 5 den alýp 549 dan belkiiii satardýn ve buyuk bir kar ederdin ama kazýn ayaðý öyle deðil maalesef bugun mesela 10 bin lot alayým deseydin en az 10 kademe cizmen satmak içinde 15 kademe asaðý vermen lazým. Tamam kaðýdýn fiyatýna bakmadan alýp atan biriyim ama es kaza portföyumden 50 bin satayým desem tabandan vermek zorunda kalýrým. Sonuç olarak kaðýt su sýralar haddinden fazla sýð almaya aldýrtmýyor satmaya kalksan ciðerini söküyorlar adamýn
Heee sunuda belirtmekte fayda var. Son zamanlarda belirgin sekilde mal alan emeklilik fonlarý hem ellerindeki kaynaðýn gucu hem bir sey görmüþ olduklarý için mal alarak yýl sonunda aldýklarý malý hesaplarýna yýla sonu zararý yazmak istemeyeceklerdir. Bu yuzden yurt içi ve dýsýnda abuk subuk bir sey olmadýkça kaðýdý en azýndan yýlbasýndaki fiyata tasýmak isteyeceklerdir diye dusunuyorum zira en verimli dönemi gecirmeleri bilanço içinde satýn alýnabilir bir dönem
Þu yazýlarý bana yazan biri olsa olsa borsayý bilmiyordur, biliyorum sanýyordur.Þunu da bil burada bir sürü arkadaþ var kusurumabakmasýnlar belki burada + olan bir kaç kiþiden biriyim.Öyle lotum 100-500 de deðil.Allaha çok þükür hiç bir Ý.T tahtasýnda para kaybetmedim hatta çok ciddi paralar kazandým.Allaha çok þükür burada ve diðerlerinde yapýlanlarýn ne kadar legal olmayan iþler olduðunu göremeyecek kadar gözüm dönmüþ deðil.Bunlarý bilip gerekenleri yapmayanlar-yapamayanlar utansýn.
Bucim %10 kar için alýnacak bir hisse deðil hele 5,90 hiçte zirvesi deðildir. geçen yýl 7,20 den döndü. Ben yýllarca aldým sattým ama son bir yýldýr hiç satmadým tüm imkanlarýmý zorlayarak kredi çektim, arabamý sattým hepsini bucime yatýrdým maliyetim önemli deðil çünkü beklentim yüksek er veya geç hedefime ulaþacaðým. Onlar hisseye baskýyý arttýrdýkça, ben beklentimi yükselttim, elimdeki lotlarý çoðalttým. Geçen yýl cemtaþ 2,000,000 lot bucim hissesi satmak için haber gönderiyor ertesi gün bucim %5 eksi bu satýþtan gelen paranýn % 57 zaten bizim, þimdide roda limaný için ödenen paradan dolayý 9 aylýk bilanço iyi gelmez diye söyleyenler var gelmese ne yazar bu satýþ için ödenen paranýn %57 zaten bizim. Çemtaþ geçen yýl 1,30 du 4,80 gördü þimdi 4,04 bucim geçen yýl 7,20 görmüþ þimdi 5,38 her þey ortada bucimde haftalýk veya günlük % 10 kazanmak benim gözümde çerez parasý bile deðil Bist içerisinde benim beklentilerimi karþýlayacak bucimden baþka bir hisse yok. Bu arada patrona kýzdýðýmýz yok, aslýnda o bize kýzýyorpatrona kýzanda haklý sen kalk yýlda 15 krþ temettü ver yýllardýr parayý kasada tut. D*****n kuyruðu kopana kadar burdayým
''Yatýrým tavsiyesi deðildir.''
Yer Ýmleri