hocam þu anda makine çalýþmýyor adam ekranda oturmuþ lot sayýyor makine aslan da güzel çalýþýyor
hocam þu anda makine çalýþmýyor adam ekranda oturmuþ lot sayýyor makine aslan da güzel çalýþýyor
Mahkeme kararýnýn þirket aleyhine olmasý olmasýnýn olumlu algýlandýðý açýk.
BUCÝM artsa da Cemtaþ'ýn karýný da olumsuz etkilemese.
sn kdykdy
merak etme adamlar lot sayma iþini býrak adet ler kimde onu bile biliyor. zaten zamaný geldiðinde düðmeye basýldýðýnda artýk istedikleri sartlar olusmus olacaðý için üstlerine yýkýlacak bir kac milyon lot onlar için cok da fifiiii.
sn BEHZAT
bende aynýsýný cemtas için söylüyorum zira 9 aylýk bilançoyu gebertip 3.5 lu rakamlara indirip bucim in karýný az gösterdiler an itibarýyla sýrf cemtas ýn bu fiyatlarda kapamasý bile bucime % 10 iþtirak deðerleme artýsý karý yazdýrýr. bunlar cok tilki cokk böyle durumda gecen senenin karýný kümülatif olarak rahat rahat geçeriz diye düþünüyorum. ehh o zaman en azýndan gecen sene kapadýðý fiyata çýksýn bu ÝT in kaðýdý da artýk yani bizde yeni yýla umutlu ve mutlu girelim))
Kapasite artýþý ile ilgili süreçte Çed raporu olumsuz geldiðinde hisse düþtü, daha sonra Çed raporu olumlu geldi hisse yine düþtü, þimdi mahkeme yürütmeyi durdurdu patron hisseyi hangi yöne götürürse küçük yatýrýmcýyý dökeceðine karar veremiyor. Bu fiyatlarda mal kaptýrmayý göze alamadýðý için mecburen fiyatýn yükselmesini engellemeyecek. Benim için bucim bilançosunun önemi yok geçen yýlýn iki katý kar açýklasa ne olur en fazla hisse fiyatý 6 - 7 TL 'ye çýkar, 20 kuruþ temettü verir. Bu hisse ile benim þahsi beklentilerim.
1 - Bedelsiz sermaye artýþý
2- Çemtaþ hisselerinin satýþý
3- Patronun bucim hisselerini satmasý ( Yabancýlara veya daha önce galiba borsa gündemde okumuþtum Sabancý ve oyak yatýrýmýn olasý çimento fabrikasý alýmlarýný deðerlendireceklerini açýklamalarýndan dolayý, olasý hisse satýþý)
''Yatýrým tavsiyesi deðildir.''
Deðerli Kurtuluþ48 yazdýðýn 3 madde içinde birisi yani bedelsiz sermaye artýþý hariç zaten birçok kardeþimin de beklentisi Hem Cemtaþ'ýn satýþý hem de Bucim'in yabancýya satýþý idi.Ancak hiç duymadýðým Sabancý ve Oyak'ýn fabrika alýmlarýný deðerlendirecekleri açýklamalarý þayet doðru ise bu da dikkate deðer.Ve aslýnda akýldan çýkarýlmamasý gereken bir olasýlýk.
Zira 2012 yýlýnda Denizli Çimento'yu Oyakýn 503 Milyon dolara satýnalmasý þayet Limaný olan Bucim'e talip omasý halinde deðerinin ne olacaðýný düþünemiyorum bile.Burada sadece Denizli Çimentonun hem klinker ve hem de Çimento üretim kapasitesi BUCÝM'in iki katýna yakýn.Ama olsun.250 km yol katederek Ýzmir Limanýndan ihracat yapýyor.
Kimseye tut taþý,al tavsiyem elbet olamaz ama bu senetten tahtaya hiç bakmadan taþýma maliyeti zararýný da göze alarak,bu düþündüklerimizin ileride gerçekleþebileceðini düþünerek kat be kat fazlasýný edeceðini düþünmek hiç de hayalcilik olmaz diye düþünüyorum.
eveeet 5,21 le elimize verdiler
gercek alýcýya jest yapmýslar.)))
Yer Ýmleri