sevgili sulzer benim gördüðüm satmadan sürekli alýnan bir bucim var diye düþünüyorum. peki nereye kadar devam edecek bu durum. çeþitli haberler dolaþýyor sözde fonlar çimento fabrikalarýna göz dikti diye. ýsmarlama haberler mi bilmiyoruz.
it btcým de yaptýðý gibi bir blok satýþ ile bizden kurtulur mu ki ....
yukarýda yazdýðý mý dikkatlice okursanýz blok satýþ yani hepsini satmasýndan bahsetmiþtim. zamanýnda btcým de bu olayý býzzat yaþamýþ biriyim. hisse oci ye satýlmýþtý. sizde yazýlanlarý dikkatlice okuyun ondan sonra yorum yapýn bence.
bu arada tüm forumdaþlarýmýn bayramýný kutlarým.
daha önce yazmýþtým ...?
iyi yatýrýmcý krizde dogru adýmlarý atan alým veya satým yapandýr.. þirket olarak
cemts veya bucým farketmez karlý çýkacak olan bucým yatýrýmcýsý olacak düþüncesi içindeyim..
2016 yýlýnda yönetim kurulu toplantýsýnda 15 madde kondu ve onaylandý..
bucým 7.19 tl görmüþtü ve aradan geçen zaman hissenin kazanmýþ oldugu kazancýn %100 geri verdi 3.54 gösterip 3.52 onay almasý gibi önümüzdeki zamanda ne gösterir bilemeyiz fakat hesaplamalar 12 tl yolculugu baþlayacak diye düþünüyorum..
bu sadece herhangi bir þatýþ haberi dýþýnda geliþecek olay bu þatýþ fýsýltýsýda gerçeleþecek olursa BUCIM % dilimi alan diger iþtiraklerede sahip olacak ve burdan þirketin gerçek degerine ulaþacagýz..
Ý.T,,,,,,,,,,,,,2013 yýlýnda duranerden 13 milyon hisseye 50 küsür milyon tl para ödemiþti $ kuru 1.90 tl bunu böldügümüzde yaklaþýk 3,5 $ tekebul ediyor sadece burdan deger koysak $ olarak 21 tl denk geliyor acaba tarman ve gökçen boþunamý cemts roda yatýrýmlarýný yaptýlar herhalde zarar etmek için degildir birgün kaymagýný ve balýný yemek için olsa gerek :![]()
ZIR-DELÝ Y.T.D
Hiç bir þey göründüðü gibi deðildir...
Bence mesele þu ;
Her kardeþimin bir görüþü var.Hepsini okuyup deðerlendiriyorum.
Ancak,kendimce saadede gelip meselenin bana göre gerçek analizini yapmaya çalýþýyorum.
BUCÝM'in sahip olduklarýnýn gerçek deðerinin yüksekliði ve þu anda iþlem gören piyasa deðerinin komikliði herkesçe malum.
Peki neden bu durumdayýz?
BUCÝM ve Cemtaþ'ý alanlar kimler? elbet senetleri bu duruma getirenler.Yani üst yönetim kadrolarý.Þirketlerle ilgili mevcut durumu ve olabilecek geliþmeler bilgisine hep onlar vakýflar.
Peki onlarýn biz ky'ler gibi ;" alýp satalým da bir an önce karýmýzý rezalize edelim" dertleri var mý? bence yok.Onlar zaten paralý insanlar.Normal hayatlarýný yaþýyorlar. Yok taþýma maliyeti,yok dolar arttý,faizden kazanamadýk gibi gibi dertleri yok.Çünkü bu iþin sonunda bana göre mutlaka bir altýn vuruþ var.Ama ne zaman iþte bütün mesele bu.
Zira durup dururken Cemtaþ'ýn elindeki Roda hissesi neden alýnsýn? ne gerek vardý? zaten hepsi yine bünyenin malý deðil miydi? Mutlaka uzun vadeli planlarý var.Yoksa ne Cemtaþ ne de BUCÝM'in kazandýklarýndan tatmin edici bir nemalanmalarý yok.Oysa bunca altýný taþý ama ot ye. Bu sürdürülebilir bir durum mu? bana göre deðil.
Peki inþaat sektörünün çöktüðü bir zamanda çimento satýþý dibe vurdu mu? vurdu.Cemtaþ da ise çelik satýþý özelikle iç piyasanýn ama Alman otomotiv piyasasýnýn da daralmasýyla vasýflý çelik satýþlarý dibe vurdu mu? vurdu.
Peki böyle bir kriz durumunda senet alan var mý? hiç sanmam..Alan almýþ zaten bekliyor ve hatta bazýsý lanet edip satýyor.
Bu durumda bahse konu kiþilerin senet fiyatlarýný baskýlamalarý kadar doðal ne olabilir? Bucim düþmüþ 3,58'e.bunu farkettim ve hemen daldým.Anýnda 3,76'lara çektiler.satýþtan mal alýyorum 3 lot geliyor.Bunun anlamý yok mu?
Evet kriz var.Hem de çok büyük.Ve faziler düþmeden bu krizden çýkmak mümkün görünmüyor.Tabii kriz sadece içte de deðil.
Kurlar aþaðýya çekildi.Daha da çekilebilir.Neden? faizlerin düþmesine zemin hazýrlamak için.Çümkü faizler düþünce dövize alým geliyor.Ýþte bu alýmýn kur fiyatlarýnýn artmasýna zemin hazýrlamak için fiyatlar düþüyor.Yoksa amansýz ticaret savaþlarýnýn baþladýðý böyle bir ortamda kurlarýn kalýcý olarak düþmesi ülkemizin intiharý demektir.Mesele sadece fazilerin düþmesine zemin hazýrlamaktýr.
Faizler hatýrý sayýlýr düþmek zorunda.Ýþte o zaman borsaya gerçek anlamda alým gelecektir.
Bu sebeple gebermiþ fiyatlardan alým yapanlar için büyük risklere gebe olma durumu var mýdýr? bence yoktur.
Ne var ki,yakýn zamanda bu fiyatlarý bulamayacaðýmýz bana göre gün gibi aþikar.
Asla yatýrým tavsiyesi amacým yoktur.Sadece samimi ve cahilce fikrimi söyledim.Bende akýl olsa zaten borsada olmazdým.
dediklerinizde sonuna kadar haklýsýnýz. ben bucým ý ýmara açýlmamýþ bir arsa olarak görüp aldým. fiyat olarak daha da aþaðýlara düþerse tekrar alýrým. arsanýn alaný büyür kýsacapara ederse kazanýrýz yoksa eriyip gider para.
bucým konusunda hepimizi en çok ilgi uyandýran durum ise iþtiraklerin olmasý bu durumda benim bu hisse de kalmamdaki en büyük sebeptir. cemts, liman vs.
bu durumda birçok alýcýyý iþtahlandýrmaktadýr diye düþünüyorum. zaman gösterecek her þeyi. sabýrla bekleyeceðim. ömür yettiðince.
Yer Ýmleri