lm tarihindeki borsa kapan fiyat.
SM-A710F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
lm tarihindeki borsa kapan fiyat.
SM-A710F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Eskileri kartrrken karma BURSA MENTO FABRKASI ANONM RKETNN 30.03.2006 TARHNDE YAPILAN ORTAKLAR OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI bir blm
Metin NAL ile smail TARMAN sz istedi. Divan Bakan; Metin NAL’ krsye davet etti.
Metin NAL; Bursa imento Fabrikas A.. hakknda faaliyet raporundan bilgiler sundu. irketin 2005 yl performansndan vgyle bahsederek itirakleri ve gl mali yapsyla sradan irketler snfndan karak holdingleme yolunda ilerlediini syledi. %50 net temett orannn mmknse en az %60’a karlmasn talep etti.
Sz alan smail TARMAN; 2005 ylnda Bursa imento Fabrikas A..’nin baarl olduunu, ancak bu baarnn sektrn iinde bulunduu ar talep ortamndan kaynaklandn syledi. 2000 ylnda klinker retim kapasitesinin 3,5 milyon tona artrlmas iin dner frn yatrm yaplmas nerisinde bulunduunu, ancak bu nerisinin kabul edilmediinden bahsederek, nerdii yatrmn
gereklemi olmas halinde bilano karllnn 80 milyon dolar mertebesine gelebileceini syledi. emta A..’nin borsada Bursa imento Fabrikas A.. hisse senedi almlarn eletirdi.irketlerde alan personel isimleri ile bunlara denen cretler, kullandklar binek aralar ile ilgili detayl bilgiler istediini belirtti.
Kendisinin ve ailesinin, irkete %19 orannda ortak olduunu syleyerek, “hisselerime yabanclar talip ancak ben satmak istemiyorum. Satmak istemediimi de size somut bir ekilde ortaya koyarm.Gerekirse ynetime kar hisselerimi 20 sene satmamak zere taahhtname imzalarm. Gerekirse cezai art da koyarm. Ben %19 hisseye sahibim ama ynetim kuruluna giremiyorum.” Dedi.
Ynetim Kurulu yesi ve Genel Koordinatr Burhan EVCL sz alarak, Metin NAL’n soru ve
isteklerine cevaben; 2006 ylnda yaplmas planlanan yatrmlar ve Roda Liman A..’ne olan 10 milyon
USD.lik taahht nedeniyle daha fazla temett datlmasnn mmkn olmadn aksi halde yatrmlarn
kslmas gerektiini syledi.
smail TARMAN’n eletirilerine ynelik olarak, “4 nolu imento deirmeni yerine, eer 3,5 milyon ton klinker retim kapasitesine ynelik yatrm karar alnsayd, bu yatrmn bize maliyeti yaklak 100 milyon USD. mertebesinde olurdu. Bu yatrm neticesinde 2 milyon tonluk klinker retim fazlas olurdu, bu retim fazlas klinkerin ihracata ynlendirilmesi gerekirdi. Serbest piyasa koullarnda byk miktarda ihracat yaplmaya allmas, sat fiyat ve maliyetler bakmndan ne lkeye ne de irketimize bir menfaat getirmezdi. Fevkalade atl bir kapasiteye ynelik hatal bir yatrm olurdu.”Dedi.
smail TARMAN tekrar sz alarak Burhan EVCL’in szlerine katlmadn syledi. Raci ARSLAN sz alarak, kendisinin ynetimde olmad 6 sene evvel hisse senetleri deerinin okdk olduu ynnde eletirilerde bulunduunu ancak o gnden bu yana kendisinin de iindebulunduu ynetimin ok yerinde kararlar almak suretiyle, hisse senedi deerinin artmasna katk saladndan bahsetti. emta A..’nin, borsada Bursa imento Fabrikas A.. hisse senetleri satn almas kararnn btn hissedarlarn menfaatlerini korumaya ynelik olarak alnm ve ok yerinde birkarar olduunu ifade etti.
'' Yatrm tavsiyesi Deildir ''
Burhan evcil bu it,e papu brakmad iin grevden azledildi.bu iler yazma izme ile olmuyor ..it ve Gkeni k.y toplanp geni kapsaml senelerdir yaplanlar gz nne koyacak bir dosya oluturup muhebet hapis dahil yarglamalarn salamak..[emoji6] [emoji4]
Hi bir ey grnd gibi deildir...
BURSA MENTO (BUCIM) Hisseleri Vefat eden ortann ailesi her bir lotu 4 Dolardan yeni bir ortaa hisse devri sz konusu..BUCIM Hisseleri Tarihi Zirvelere Koacak
byle bir yalan fslt var,da bilemiyorum..?
ZIR-DEL Y.T.D
Dn NUH'ta, bugn BUCM'de ...yarn bakalm nerde..?
bir ecinni tayfas ortalkta dolayor gibi.... beyaa!
Duraner Turizm, irketi satma nedeni ile elinde bulunan 13.6 milyon adet Bursa imento hissesini, Bursa imento'nun orta smail Tarman'a satt. Bylece Tarman'n Bursa imento'daki pay yzde 39.82'ye ykselmi oldu.
Konuyla ilgili KAP'a yaplan aklamada yle denildi:
Duraner Turizm'den gelen sat aklamas:
07.05.2013 tarihinde sahibi olduumuz Duraner Turizm naat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.. irketini satmamz sebebi ile irketimizin sahip olduu 13.649.790 adet Bursa imento Fabrikalar A.. hisse senetlerini de satm olduumuzu, ilem sonras pay oranmzn sfra dtn bilgilerinize sunarz
smail Tarman'dan gelen al aklamas:
07.05.2013 tarihi itibar ile Duraner Turizm naat Pazarlama ve Ticaret A.. irketi paylarnn tmn tm aktif pasifi ile birlikte devraldm. Ad geen irketin aktifinde 13.649.790, 75 adet bursa imento Fabrikalar A.. hisse senedine de dolayl olarak sahip olmu bulunmaktaym. Bilindii zere daha nce 28.486.378 adet Bursa imento Fabrikalar A.. payna sahip iken, devralma ile birlikte toplam 42.136.168,75 adet paya dorudan ve dolayl olarak sahip bulunmaktaym. Bu devir ile birlikte dorudan veya dolayl olarak sahibi bulunduum Bursa imento Fabrikalar A.. paylar toplam sermayenin %39.82€™sine ktn kamuoyuna bildiririm.
ka kurua alm 50 milyon $
2013 de $ kuru ne kadar 1.90 tl x 50 =95 milyon tl hisse ba verdigi para 6.95 tl
$ kuru olarak imdi degerlendirirsek 5.80 tl x 50= 290 milyon tl
13.649.790 adet hisse karlg
bucm uanki piyasa degeri 424 milyon tl $ kuru olarak baknca 73 milyon tl
duraner .T iyi kazzk atm..
kurnaz kim acaba![]()
ZIR-DEL Y.T.D
Yer mleri