Eski tas eski hamam devam tellalklar..farklý taþ oldu [emoji5]
Eski tas eski hamam devam tellalklar..farklý taþ oldu [emoji5]
Hiç bir þey göründüðü gibi deðildir...
Stratejimiz þu;
1. Cemtaþ'daki payýmýzý 500 milyona satýyoruz, yönetim doðru bir karar alarak kar payýna hasret hissedarlara gelen paranýn tamamýný temettü olarak daðýtýyor, yani hisse baþý 5 tl alýyoruz.
2. Beton yol tebliði çýkýyor sonrasýnda her sene 1 tl temettü alýyoruz.
Olur mu? olur.
Hisse 50 olur;), ütopik olarak düþüncelerime yakýn benimkinde fabrika satýþý da var.
amaaa...
Kar payý daðýtýmý olacaðýný tahmin ediyorum ama sus payý verirler en çok belki daha bile az
Þimdi yatýrýmý bu para ile yapacaðýz diye bir bütçe ayrýlýr, sonrasýnda herzaman olduðu gibi saðda solda arazi alýrlar biz de bakarýz
Beton yol tebliði bence imkansýz birþey.
Lobi çalýþmasýný Fransýzlar yaparsa yapar, bizim Türklere yedirmezler eðer yedirmezsen, o da Fransýzlar þirketi alýrlar, öyle yaparlar yapacaklarýný.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
iþ sadece temettüye kaldý ise haziranda 15 kuruþ net vermiþlerdi .
tarman ve ceo,su baþka bir hamle yapar azýcýk ballý olsun diye 20 kuruþ net yapar..
ceo nadda geldi ced geçti roda satýn alýndý taksitle geriye ne kaldý ..
bucým 7.00 tl den 5.30 düþtü ekürü olarak gördügümüz cemts 1.80 tl den 4.60 çýktý..
anasý dururken danasý koptu gidiyor..anasýnýn ellerinde öperim.![]()
ZIR-DELÝ Y.T.D
ACABA ! diyorum; "kafayý yemiþ olabilirler mi?
Sen kalk aðla ;"çimento satamýyoruz.durumumuz vahim.Ekmeðe muhtaç hale geldik.Neredeyse cami önlerini mesken tutacaðýz"anlamýnda laflar söyle...ve sonra kalk 120 milyon dolar modern bir fýrýn yatýrýmý yapacaðýz de !
Daha da acýklýsý ;sanki Cemtaþ'ýn %22,5 sahibi olduðu Roda'da yönetimde problem yaþanýyormuþ anlamýnda yönetimi tek elde toplama istediðini söyle.
Bunlar þüphesiz yatýrýmcýya büyük saygýsýzlýk.Yatýrýmcýyý aptal yerine koymak.Hiçe saymak," al bu hapý yut " demek.
Yahu arkadaþ;senedi bunca zaman baskýladýnýz.Kar gelip yatýrýmcý coþmasýn diye belki çimento bile satmadýnýz.
Bunlar tamam da...toplayacaðýnýzý hala toplayamadýnýz mý?
Allahaþkýna, bari bu yönetime ve fabrikaya inanan ve hala senedi elinde tutan insanlara biraz saygý gösterip,bu oyunlardan vazgeçiniz.Ayýptýr,günahtýr.Ateþlerde yanarsýnýz.Zebanilerin tacizlerine maruz kalýrsýnýz.Yeter ya ! küserim valla !
Tarman belki hayatýnda bir kere iyilik yapmak ister göçmeden önce yaparsa duacý olurum yapmazsa kýsmet deðilmiþ deriz , sonuçta malýn %90 ý kendilerinde. 50 olur mu niye olmasýn Logo 1,5 ken kim 60 olacaðýna inanýrdý sonuçta 10 yýldýr ayný fiyatta 10 liradan çok kar ettim diye satarsýn sahibi 50 yapar zarar ettim dersin. Zaten 6 seviyesinde satacak çok kiþi var. Hele endeks giderken duruyorsa kimseyi tutamazsýn. Ünlü bir fon yöneticisini dinledim dün gitmiyorsa deðiþtir durma giden kaðýda git gibi komik bir yorum yapýyordu bir yatýrýmcýya. Portföy yap en az 3 hisse al demesi gerekirdi.
""siz çemtaþ hakkýnda pek bilgiye sahip deðilsiniz herhalde, bilgi sahibi olmadan yatýrým yapmayýn.ben yine de bilgilendireyim.
çemtaþ elindeki roda port hisselerini bursa çimento'ya satmak için teklifte bulundu. bursa çimento genel kurulunda bu teklif kabul edilecek ( aðustos ayýnda ) ve çemtaþa 1. peþin 6 ayda bir toplam 4 taksitte dolar üzerinden ödenecek.
Yönetim Kurulumuzun 20.04.2017 tarihli toplantýsýnda,
Baðlý Ortaklýklarýmýzdan Çemtaþ Çelik Makine Sanayi ve Ticaret A.Þ.'nin 21.03.2017 tarihinde yapýlan Genel Kurul Toplantýsýnda oy birliði ile kararlaþtýrýlan ve Çemtaþ Yönetim Kurulunca 19.04.2017 tarihinde Þirketimize sunulan Roda Liman Depolama ve Lojistik Ýþletmeleri A.Þ. hisselerinin satýþ teklifi doðrultusunda; Çemtaþ'ýn sahibi bulunduðu Roda Liman Depolama ve Lojistik Ýþletmeleri A.Þ. iþtirak hisselerinin 83.080.000 (USD) x %22,5 = 18.693.000 (USD) ABD dolarý üzerinden, dört eþit taksitte, ilk taksiti peþin, kalan üç taksiti altý ayda bir ve bakiye kalan tutara adat hesabý üzerinden ödeme günündeki TCMB tarafýndan uygulanan dolar faizi iþletilmesi suretiyle Þirketimizce satýn alýnmasý hususunda 5 ay geçerli teklifi ile birlikte Yönetim Kurulumuzca SPK Lisanslý TSKB tarafýndan yapýlan ekspertiz raporu da deðerlendirilmiþ olup, konunun olumlu kanaat ile, yapýlacak Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsýnda ele alýnarak deðerlendirilmesine ve nihai olarak Genel Kurul kararýna baðlanmasýna;
Yukarýda yer alan husus ile ilgili olarak, Ortaklar Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsýnýn aþaðýdaki gündemi müzakere ve karara baðlamak üzere 17 Aðustos 2017 Perþembe günü Saat 13:30'da Hacýilyas Mahallesi Ulubatlý Hasan Bulvarý N106 Osmangazi / BURSA adresindeki merkez binamýzda yapýlmasýna;
Oy birliðiyle karar verilmiþtir.
çemtaþýn elindeki bursa çimento hisseleri satýlma kararý alýnmýþtý ancak bursa çimento piyasa deðeri düþük görüldüðü için satýþtan vazgeçildi. satýþ önümüzdeki 1 yýl içinde gerçekleþecektir.
Yönetim Kurulumuzun 20.10.2016 tarih 33 nolu toplantýsýnda; Þirketimizin sahip olduðu Bursa Çimento Fabrikasý A.Þ. hisselerinin iþlem hacmi yüksek aracý kurumlar ile komisyon oranlarý da görüþülerek 31/12/2016 tarihine kadar hissenin, uygun piyasa þartlarý ve en iyi fiyat ortalamasý ile satýþý için, Yönetim Kurulu Baþkan Vekili ve Murahhas Üye Sn. M. Cüneyt PEKMAN, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. H. Nalan TÜZEL ve Genel Müdür Sn. Nuri ÖZDEMÝREL' e müþtereken yetki verilmiþ ise de;
14.12.2016 tarih ve 39 nolu Yönetim Kurulu toplantýsýnda, bugüne kadar uygun piyasa þartlarý ve en iyi fiyat ortalamasý yakalanamamasý nedeniyle iþlem gerçekleþtirilememiþ olup, Bursa Çimento Fabrikasý A.Þ. hisselerinin satýþýndan vazgeçilmesine ve konunun ilk yapýlacak genel kurul toplantýsýnda tekrar gündeme getirilmesine karar verilmiþtir.
Kamuoyuna saygýlarýmýzla arz ederiz.
çemtaþ, rodaport payýný sattýktan sonra geriye sadece bursa çimento payý kalacak o da 1 yýl içinde satýlýnca . ÇEMTAÞ , yalýn bir hale gelecek ve büyük ihtimal satýlacak.""
çemtaþ topiðinde yazan Sayýn r.elmali nin yazýsýndan alýntýdýr.yukarýdaki bilgi akýþýna göre fiyat hareketini incelersek.aðustos 2016 yaptýðý varyasyonu fiyatýn ucuz olmasý sonucu satýþtan vazgeçilince aralýk 2016 da bitirmiþ.hisse daðýlýmýna bakýlýnca piyasanýn elinde % 16 oranýnda hisse kalmýþ, diðerleri ilk 5 aracý kurumunun elinde.
burada onlara göre hissenin yeterince deðerli fiyatýnýn kaç olduðunu bulabilmek 7 olmadýðý gerçek çünkü orayý gördü.
Son düzenleme : EFE45; 16-07-2017 saat: 10:00. Sebep: düzeltme
Yer Ýmleri