Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 926/926 ÝlkÝlk ... 426826876916924925926
Arama sonucu : 7404 madde; 7,401 - 7,404 arasý.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalýtým

1. yaklaþýk bir iki haftadýr hisse yataydaydý,yaprak kýmýldamýyordu..o yüzden de forum da þimdi sakinleþmiþtir diyerekten bakma gereði bile duymuyordum...meðer forumda fýrtýna kopuyormuþ haberim yok...

taþý delen suyun gücü deðil devamlýlýðýdýr...bizim de en büyük silahýmýz sabrýmýzdýr...zarar eden hisseler bile berkonun kat be kat üzerinde deðer görüyor...berkonun deðeri bu olmamalý...tahtacýlar gözümüze hitap ediyor...mantýðýmýz ile dalga geçiyorlar..býrakalým onlar öyle sansýn ve kendi aralarýnda eðlensinler...

inadýna inanmaya ve tutmaya devam...
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

2. elimde 5-6 hissem var...diðerleri de benzer durumda.... o yüzden de berko pörföyde sýrýtmýyor...bir kenarda uyumaya ve büyümeye devam etsin kerata... sabrýn sonu selamettir...reel sektör ve sanayii þirketlerinin çoðu zor durumda...maliyetleri tl ile olan ama ihracatlarý döviz kuru ile olan þirketlerin hemen hemen hepsi sýkýntýda..fabrikalar kapanýyor, iþsizlik artýyor, turizm sektörü de olumsuz etkileniyor...

ilginçtir ki elimdeki hisselerin çoðunda ihracat oranlarý yüksek ...ekonomimizin döviz kuru artýþýna ihtiyacý var...%10-20 lik bir devülasyon bile ekonomimizi bayaðý rahatlatýr...önümüzdeki yýl erken seçim beklentileri var..bu ekonomi ile seçim kazanýlmaz...kurun artmasý ve faizlerin düþmesi gerekiyor..

elimdeki hisseler için olasý bir ralli yapmalarý için zaman gittikçe daralýyor...sabýrla beklemeye devam ediyorum..elbet devran dönecek...durmak yok..yola devam..
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

3. https://www.trthaber.com/haber/gunde...uz-942890.html

Cumhurbaþkaný Erdoðan: Ýmalatçý ihracatçýlarýmýzýn kurumlar vergisini yüzde 9'a indiriyoruz
    Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Ýstanbul Finans Merkezi'ni küresel bir cazibe merkezine dönüþtüreceklerini belirterek, yurt dýþýndan Türkiye'ye dönecek giriþimcilere 20 yýl boyunca vergi muafiyeti saðlanacaðýný ve imalatçý ihracatçýlarýn kurumlar vergisinin yüzde 9'a düþürüleceðini söyledi.
    Cumhurbaþkaný Erdoðan: Ýmalatçý ihracatçýlarýmýzýn kurumlar vergisini yüzde 9'a indiriyoruz
    Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Türkiye Yüzyýlý Yatýrým Ýçin Güçlü Merkez Programý'nda konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn açýklamalarýndan öne çýkan baþlýklar:

Odalarýmýzýn, kurumlarýmýzýn, birliklerimizin deðerli temsilcileri, saygýdeðer misafirler; sizleri en kalbi duygularýmla, hürmetle, muhabbetle selamlýyorum. Türkiye Yüzyýlý’nda yatýrýmlar için Güçlü Merkez Toplantýsý vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Toplantýmýzýn ve burada alacaðýmýz kararlarýn ekonomimiz için hayýrlara vesile olmasýný diliyorum. Bu önemli buluþmaya vesile olan herkese teþekkür ediyorum.

"Dünya ekonomisi en belirsiz günlerini yaþýyor"
    Bölgemiz ve dünya ekonomisi son dönemin en sarsýntýlý, en belirsiz günlerini yaþýyor. Ýþ ve ekonomi çevrelerimiz baþta olmak üzere hemen herkes bir taraftan gün aþýrý deðiþen atmosferi takip ederken, diðer taraftan yoðun sis bulutu arasýnda yolunu ve yönünü bulmaya çalýþýyor.

Çatýþmalarýn olumsuz etkisi enerjinin yaný sýra üretim, ticaret, turizm ve ulaþým gibi pek çok sektörde derinden hissediliyor. Haftada birkaç defa deðiþen akaryakýt fiyatlarýndan koronavirüs günlerini andýran kýsýtlamalara kadar geniþ bir yelpazede bunu görüyoruz. Her ne kadar ateþin harý sönmüþ olmakla birlikte ne bölgemiz ne de dünya gerilimin geleceðine dair yüzde yüz emin olamýyor.

"Adil barýþa giden yolun açýlmasý için elimizden geleni yapýyoruz"
    Ýsrail gibi savaþýn fitilini tekrar ateþlemeye çalýþan odaklara raðmen ihtiyatlý bir iyimserlikle hep beraber süreçleri takip ediyoruz. Sadece bununla kalmýyor, ateþkesin kalýcý hale gelmesi ve adil barýþa giden yolun açýlmasý için elimizden geleni yapýyoruz.

April 24, 2026
    Þahsým bir yandan, bakan arkadaþlarýmýz diðer yandan görüþmelerimizi sürdürüyoruz. Ýnþallah netice alana kadar dost ve kardeþ ülkelerimizle iþ birliði içerisinde çabalarýmýzý devam ettireceðiz.

Þurasý bir gerçek ki artýk ne bölgemiz ne de dünya eskiye dönebilir. Böylesine büyük bir sarsýntýnýn sebep olduðu kýrýlmalarýn yansýmalarý zaman geçtikçe daha net görülecektir. Türkiye son yýllarýn en büyük güvenlik krizini baþarýyla yöneterek bölgesinin istikrar adasý olduðunu bir kere daha teyit ve tescil etmiþtir.

April 24, 2026
    "Bu savaþ, ülkemizi küresel ekonomik istikrarýn kilit taþý haline getirmiþtir"
    Global ekonomik düzeni ve deðer zincirlerini yeniden þekillendiren bu savaþ, ülkemizi küresel ekonomik istikrarýn kilit taþý haline getirmiþtir. Yýllardýr Türkiye’yi doðu-batý ve kuzey-güney arasýnda bir köprü olarak tarif eden tanýmlarýn yetersizliði yine bu süreçte görülmüþtür. Ortaya çýktý ki ülkemiz salt bir köprü veya enerji koridoru deðil, bölgedeki enerji ve ticaret koridorlarýnýn vazgeçilmez üssüdür.

Daha önce farklý vesilelerle ifade ettiðim bir gerçeðin altýný tekrar çiziyorum. Türkiye kabuk deðiþtiren ve çok kutupluluða doðru evrilen dünyanýn yeni kutup baþlarýndan biri olmaya en güçlü namzettir. Bunu hem biz görüyoruz hem de dost, komþu ve rakiplerimiz görüyor. Ülkemizi yeni döneme hazýrlayacak stratejileri þimdiden planlýyor, altyapýsýný kuruyor, en küçük bir boþluk býrakmýyoruz.

"Türkiye’yi küresel bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlýyýz"
    Çok deðerli dostlar; bu minvalde rekabet gücümüzü artýracak, sürdürülebilir yüksek büyümeyi saðlayacak yatýrým ortamýný güçlendirmek suretiyle uluslararasý doðrudan yatýrýmlarý destekleyecek hukuki, idari, mali ve kurumsal adýmlarý atýyoruz.

April 24, 2026
    Türkiye’yi küresel bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlýyýz. Yakýnda Meclisimize sunacaðýmýz kapsamlý düzenlemeyle ülkemizin çekim gücünü çok daha ileri taþýyacaðýz.

"Vergi avantajýný geniþletiyoruz"
    Biliyorsunuz Ýstanbul Finans Merkezimizin çalýþmalarýna 2009 yýlýnda baþlamýþ, burada küresel piyasalarla uyumlu ve uluslararasý alanda hizmet ihraç edebilen bir finans sektörünün oluþmasýný hedeflemiþtik. Geldiðimiz noktada Ýstanbul Finans Merkezi 17 sene önce öngördüðümüz hedeflere doðru emin adýmlarla ilerliyor. Þimdi bu konuda yeni bir adým atýyoruz. Yapacaðýmýz düzenlemelerle Ýstanbul Finans Merkezi’nde faaliyet gösteren kurumlara saðlanan vergi avantajýný geniþletiyoruz.

Transit ticaret veya yurt dýþýnda gerçekleþen mal alým satýmlarýna aracýlýk faaliyetlerinden elde edilen kazançlarda mevcut yüzde 50’lik indirim oranýný yüzde 100’e çýkarýyoruz. Böylece bahse konu faaliyetlerden elde edilen kazançtan kurumlar vergisi almayacaðýz. Bu teþviki ilk defa Ýstanbul Finans Merkezi dýþýna da yayýyoruz. Ýstanbul Finans Merkezi dýþýnda da transit ticaret faaliyetlerinde bulunanlarýn bu kazançlarýnýn yüzde 95’ini vergi dýþý býrakýyoruz.

Bir diðer önceliðimiz, küresel þirketlerin bölgesel yönetim merkezlerini Türkiye’ye taþýmalarýný teþvik etmektir. Bu þirketlerin yurt dýþý operasyonlarýný Türkiye’den yöneterek elde ettikleri kazançlara güçlü bir vergi avantajý saðlýyoruz. Böylece önümüzdeki 20 sene boyunca Ýstanbul Finans Merkezi içinde elde edilen kazançlarýn yüzde 100’ü, bunun dýþýnda elde edilenin ise yüzde 95’i kurum kazancýndan indirilebilecek. Keza buralarda çalýþan nitelikli çalýþanlara belli þartlarla ücret istisnasý getiriyoruz.

'Tek Durak Büro' uygulamasý
    Bir baþka önemli adýmýmýz, büyük ölçekli ve nitelikli uluslararasý doðrudan yatýrým süreçlerinin tek merkezden yürütülmesidir; yani 'Tek Durak Büro'. Bu uygulamayla yatýrým süreçlerinin sadeleþtirildiði, hýzlý ve dijital destekli yatýrýmcý dostu bir yapý kuruyoruz. Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým ve Finans Ofisi koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluþlarýmýzdan yetkililer Tek Durak Büro’da görev yapacak. Bu yapý sayesinde þirket kuruluþundan çalýþma ve ikamet izinlerine, vergi ve SGK iþlemlerinden ÝÞKUR süreçlerine, arazi, teþvik ve ÇED izinlerine kadar tüm iþlemler tek bir merkezden kolayca takip edilebilecek. Þimdiden hayýrlý uðurlu olsun diyorum.

"Ýmalatçý ihracatçýlarýmýzda bu vergiyi yüzde 9’a indiriyoruz"
    Deðerli arkadaþlar, bizim ihracata verdiðimiz önemi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Hükümetlerimiz döneminde yatýrýmý, üretimi, istihdamý ve ihracatý desteklemek amacýyla sayýsýz düzenlemeler yaptýk. Ýhracatý ülkemizin tümüne güçlü bir þekilde yaymak temel hedefimizdir. Ayrýca yüksek katma deðerli ve rekabetçi ihracat parolasýyla pazarlarýmýzý ve ürünlerimizi çeþitlendiriyoruz. Bu amaçla yüzde 25 olan genel kurumlar vergisi oranýmýzý ihracatçýlara 5 puan, imalatçýlara ilave 1 puan indirimli uygulamaktaydýk. Þimdi daha radikal bir adým atarak, özellikle imalatçý ihracatçýlarýmýzda bu vergiyi yüzde 9’a indiriyoruz. Diðer ihracatçý kurumlarýmýz için de yüzde 14’e çekiyoruz.

Yine ihracat kadar kritik olan bir diðer konu, ülkemize döviz kazandýrýcý teþviklerdir. Bu noktada vergi kanunlarýmýzda çok sayýda düzenleme var; þimdi bunlara inþallah yenilerini ekleyeceðiz. Yurt dýþýnda yaþayan ve son 3 yýlda ülkemizde vergi mükellefi olmayan kiþilerin ülkemize gelmeleri halinde, 20 yýl boyunca yurt dýþý kaynaklý gelir ve kazançlarý için Türkiye’de vergi almayacaðýz. Yalnýzca varsa ülke içi gelirlerini vergilendireceðiz. Türkiye’de bu kiþiler için veraset yoluyla intikal vergisini yüzde 1 olarak uygulayacaðýz.

April 24, 2026
    Vatandaþlarýmýzýn ve þirketlerimizin yurt dýþýnda bulunan varlýklarýný ekonomimize kazandýracak düzenlemeleri de hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda yurt dýþýnda bulunan para, altýn ve menkul kýymetlerin belirli bir süre içinde düþük bir vergiyle Türkiye’ye getirilmesine imkan saðlýyoruz. Bunlarýn þimdiden hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum.

"Gençlerimizin önünü her alanda açmaya çalýþýyoruz"
    Ýstikbalimizin teminatý olan gençlerimizin önünü her alanda açmaya, onlarý yarýnýn dünyasýna en nitelikli þekilde hazýrlamaya çalýþýyoruz. Dünya yapay zekanýn ve ileri teknolojilerin lokomotifliðini üstlendiði yeni bir üretim modeline doðru hýzla yol alýyor. Gençlerimizin mimarlýk, mühendislik ve yazýlým gibi yeni dönemin yükselen sektörlerinde elde ettikleri baþarýlarla gurur duyuyoruz.

Bu alanlarda çalýþan ve yurt dýþýndaki müþterilere hizmet veren giriþimci mükelleflerimizin yurt dýþý kazançlarýnýn yüzde 80'inden vergi almýyorduk. Þimdi de bu kazançlarýn tamamýnýn gelir ve kurumlar vergisi matrahýndan indirilmesine imkan saðlýyoruz. Böylelikle yurt dýþýnda þirket kurmuþ veya kurulmuþ bir þirkete ortak olmuþ müteþebbislerimizin kazandýklarýný ülkemize getirmelerini teþvik ediyoruz. Atacaðýmýz bir diðer stratejik adým Türkiye'yi start-up ve giriþim sermayesi ekosisteminde bölgesel bir çekim merkezine dönüþtürmektir.

"Þirket kuruluþ ve yönetim süreçlerini esnek hale getiriyoruz"
    Dijital þirket uygulamasýyla þirket kuruluþ ve yönetim süreçlerini hýzlý ve esnek hale getiriyoruz. Çalýþanlar için hisse opsiyonu teþviklerini daha etkin ve cazip bir yapýya kavuþturuyoruz. Hisseye dönüþtürülebilir borçlanma mekanizmalarýný sadeleþtirmek suretiyle finansmana eriþimi kolaylaþtýrýyoruz. Ayrýca Terminal Ýstanbul projesinin ilk aþamasýný devreye alarak güçlü bir giriþimcilik altyapýsý oluþturuyoruz. Son olarak ülkemiz için stratejik önem taþýyan büyük ölçekli ve nitelikli yatýrýmlar için öngörülebilirliði pekiþtirecek adýmlarý hayata geçiriyoruz.

"Kimsenin en küçük bir tereddüdü olmasýn"
    Yatýrým kararlarýndan sonraki dönemlerde yapýlan vergi düzenlemelerinin etkisini en aza indirmek ve makul geçiþ süreçleri tanýmlamak üzere proje bazýnda güvence saðlayacaðýz. Bunlar da hayýrlý uðurlu olsun diyorum. Genel çerçevesini çizdiðimiz hukuki, idari, mali ve kurumsal düzenlemelerin detaylarýný inþallah ekonomi yönetimimiz iþ dünyamýzla ve yatýrýmcýlarýmýzla paylaþacak. Ardýndan süratle Meclis boyutundaki çalýþmalar baþlayacak. Þunu burada sizlerin ve tüm vatandaþlarýmýzýn çok iyi bilmesini isterim. Kimsenin en küçük bir tereddüdü olmasýn.

"Türkiye'nin önü de ufku da yolu da açýktýr"
    Allah'ýn izniyle Türkiye'nin önü de ufku da yolu da açýktýr. Dönemsel sýkýntýlar, dýþ þartlardan kaynaklý dalgalanmalar elbette olabilir. Küresel ekonomiyi etkileyen fýrtýnalarýn esintilerinin bize de gelmesini gayet doðal karþýlamak gerekir. Fakat öncekilerle karþýlaþtýrýldýðýnda Türkiye ekonomisi daha büyük þoklarý absorbe edecek güce, kapasiteye ve mukavemete hamdolsun kavuþmuþtur.

Son 23 yýlda küresel ve bölgesel krizlerden alnýmýzýn akýyla çýktýk. Darbe giriþimleri dahil nice badirelerin üstesinden baþarýyla geldik. Tüm karamsar senaryolara, tüm karalama kampanyalarýna raðmen 238 milyar dolarlýk ekonomiden bugün 1,6 trilyon dolarlýk bir ekonomiye ulaþtýk.

"Türkiye de artýk eski Türkiye deðil"
    Þunu küresel ekonomiyi ve siyaseti takip eden herkes çok net görüyor: Dünya nasýl ayný dünya, bölgemiz nasýl ayný bölge deðilse, Türkiye de artýk eski Türkiye deðil. Ekonomisiyle, savunma sanayisiyle, askeri kapasitesiyle; ulaþtýrma, enerji, saðlýk altyapýsýyla; beþeri sermayesi ve diplomatik imkanlarýyla bugün çok farklý, çok güçlü bir Türkiye var.

Bugün sözünü çekinmeden söyleyen, kimseden icazet almadan kendi milli politikalarýný uygulayan; itibarlý, kudretli, kuvvetli bir Türkiye var. Bugün bölgesinde ve dünyada yýldýzý giderek parlayan bir Türkiye gerçeði var.

Ýnþallah her alanda çok daha iyi olacaðýz, daha iyi yerlere geleceðiz. 23 yýllýk emeðimizin, 23 yýllýk mücadelemizin meyvelerini bundan sonra daha fazla toplayacaðýz. Rabbim yar ve yardýmcýmýz olsun diyorum. Bu düþüncelerle açýkladýðýmýz kararlarýn ülkemiz ve milletimiz için hayýrlara vesile olmasýný diliyor, emeði geçenleri tebrik ediyor, toplantýmýzý teþrifleriniz için her birinize teþekkür ediyorum. Sað olun, var olun, kalýn saðlýcakla.

4. "Ýmalatçý ihracatçýlarýmýzda bu vergiyi yüzde 9’a indiriyoruz"
    Deðerli arkadaþlar, bizim ihracata verdiðimiz önemi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Hükümetlerimiz döneminde yatýrýmý, üretimi, istihdamý ve ihracatý desteklemek amacýyla sayýsýz düzenlemeler yaptýk. Ýhracatý ülkemizin tümüne güçlü bir þekilde yaymak temel hedefimizdir. Ayrýca yüksek katma deðerli ve rekabetçi ihracat parolasýyla pazarlarýmýzý ve ürünlerimizi çeþitlendiriyoruz. Bu amaçla yüzde 25 olan genel kurumlar vergisi oranýmýzý ihracatçýlara 5 puan, imalatçýlara ilave 1 puan indirimli uygulamaktaydýk. Þimdi daha radikal bir adým atarak, özellikle imalatçý ihracatçýlarýmýzda bu vergiyi yüzde 9’a indiriyoruz. Diðer ihracatçý kurumlarýmýz için de yüzde 14’e çekiyoruz.

Yine ihracat kadar kritik olan bir diðer konu, ülkemize döviz kazandýrýcý teþviklerdir. Bu noktada vergi kanunlarýmýzda çok sayýda düzenleme var; þimdi bunlara inþallah yenilerini ekleyeceðiz. Yurt dýþýnda yaþayan ve son 3 yýlda ülkemizde vergi mükellefi olmayan kiþilerin ülkemize gelmeleri halinde, 20 yýl boyunca yurt dýþý kaynaklý gelir ve kazançlarý için Türkiye’de vergi almayacaðýz. Yalnýzca varsa ülke içi gelirlerini vergilendireceðiz. Türkiye’de bu kiþiler için veraset yoluyla intikal vergisini yüzde 1 olarak uygulayacaðýz.

bu kanundan berkosan fayda saðlayacaktýr...ödeyeceði vergi azalacaktýr... hadi spek daha nereye kadar baskýlayacaksýn ??bundan önce %19 olan kurumlar vergisi %9 a düþecek..ekstra %10 daha az vergi ödeyecek berkosan...%68 ihracat oranýmýz vardý...

Sayfa 926/926 ÝlkÝlk ... 426826876916924925926

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •